Connect with us

Actual

Mijloace de protecție împotriva victimizării elevilor, prezentate la liceele ”Decebal” și ”Lucian Blaga”

Maria Ionescu

Publicat

la

Odată cu începerea anului școlar, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au dat startul activităţilor de prevenire în unitățile școlare de pe raza municipiului Constanța.

În acest context, polițiștii au vizitat elevii claselor a V-a din cadrul liceelor ,,Decebal” și „Lucian Blaga”, cărora le-au prezentat informațiile necesare referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și a traficului de personae, dar și pericolele la care s-ar putea expune prin utilizarea rețelelor de socializare. Astfel, peste 150 de elevi au primit sfaturi și recomandări cu privire la datele personale care pot fi sau nu postate pe rețelele de socializare, fiindu-le prezentate metode și mijloace de protecție împotriva victimizării minorilor.

La activități au participat și reprezentanți ai ANITP Constanța și CPECA Constanța, care le-au transmis tinerilor aspecte privind traficul de persoane, dar și urmările consumului de substanțe interzise.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor – prioritate naţională şi locală şi proiectul Pregătiți pentru viață.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

S-a redus ritmul lucrărilor din portul Midia. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a format gheață pe epava navei Queen Hind, în portul Midia. În aceste condiții, s-a impus  luarea unor măsuri de siguranță suplimentare, ceea ce a redus ritmul lucrărilor.

Potrivit lui Alin Vintilă, reprezentant al companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea și dezeșuarea navei, operațiunea de sudare a grinzilor este mult mai complicată decât cea a ocheților deoarece se execută pe punțile epavei care sunt în poziție verticală deasupra apei.

”Piesa este ținută în cârligul macaralei până este fixată în puncte de sudură, iar sudorii lucrează de pe schele amplasate deasupra apei și prinse de puntea epavei.”, a precizat Alin Vintilă.

Și în portul Midia este ceață, dar pe distanța de lucru e vizibilitate.

”Evident, sunt impuse măsuri de siguranță suplimentară, însă lucrările nu au fost oprite.”, a precizat Alin Vintilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Grefierii continuă protestele. Iată când își întrerup activitatea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, grefierii continuă acțiunile de protest.  Potrivit unui comunicat de presă remis redacției ziarului Ordinea.ro, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. De asemenea, întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității, în intervalul orar 10:00-12:00, timp în care nu va fi efectuat nici un fel de act de procedură sau activitate specifică funcției fiecărui salariat în parte.

Marți, 28 ianuarie 2020, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei – ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de ceață densă în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, începând cu ora 5.00 Dobrogea a intrat sub cod galben de vreme severă imediată, respectiv de ceață densă.

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, până la ora 10.00, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de m și local sub 50 de m.

În toate localitățile din județul Constanța este ceață. Aceasta nu lipsește din Cernavodă, Constanța, Hârșova, Mangalia, Medgidia.

În ceea ce privește temperaturile, la ora 7.00, acestea erau următoarele:

  • -1,1 grade Celsius la Adamclisi
  • 4,7 grade la Constanța
  • 5,2 grade la Constanța Dig
  • 2 grade la Mangalia
  • 3 grade la Medgidia
  • -0,8 grade la Hârșova

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: