Connect with us

Politica

Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, “AȘII” din mâneca lui Gabriel Oprea la alegerile europarlamentare

Published

on

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a participat sâmbătă, 2 martie 2019, la Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din regiunea II Sud-Est care s-a desfăşurat la Constanţa. Pe agenda întâlnirii s-au aflat teme precum: reorganizarea UNPR, alegerile pentru Parlamentul European şi actualitatea politică.

Gabriel Oprea a anunţat că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare. De altfel, cele două mari stele ale sportului românesc şi internaţional au participat la reuniunea de la Constanţa.

“Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte ţara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimişi de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români şi nu au făcut altceva decât să ne denigreze ţara. Îi cunosc pe aceşti doi bravi români de foarte multă vreme. Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier şi venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreşedintele american Joe Biden. Aveam cu toţii emoţii, să iasă totul bine. L-a aşteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câştigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrăţişat pe Ilie Năstase şi l-a întrebat: Dacă îmi las şi eu părul lung, mă fac şi pe mine general? Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase! Anghel Iordănescu, o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viaţă. A fost şi senator UNPR. Aceştia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare şi lasă moştenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votaţi, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”, a declarat preşedintele UNPR.

Acesta a declarat, totodată, că UNPR îşi propune să obţină 10% la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Gabriel Oprea a criticat decizia UDMR privind adoptarea ca simboluri ale maghiarilor din România a drapelului şi imnului Ungariei, alături de drapelul şi imnul “ţinutului secuiesc”, subliniind faptul că acesta este un atac la adresa statului şi a poporului român.

“România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, iar simbolurile sale sunt statuate foarte clar în Constituţie. Nicio abatere de la prevederile instituite de Constituţia României nu poate fi permisă sau acceptată. Cerem autorităţilor să ia măsuri faţă de acţiunile UDMR în România, care seamănă dezbinare între românii şi maghiarii care trăiesc pe pământ românesc. Am sărbătorit 100 de ani de România, iar istoria este mărturia celor 100 de ani de la Marea Unire. Drapelul naţional al României este unic şi reprezintă sacrificiul şi credinţa românilor de-a lungul istoriei, trecutul şi viitorul nostru. Vom apăra acest drapel, imnul naţional “Deşteaptă-te, române!” şi toate simbolurile şi valorile neamului românesc şi ale statului român cu orice preţ şi nu vom permite nimănui să atenteze la valorile noastre sau la integritatea naţională”, a precizat preşedintele Uniunii.

În cadrul reuniunii, Gabriel Oprea a făcut o scurtă prezentare a Programului Politic Naţional al UNPR, “Siguranţă, demnitate şi prosperitate pentru România”.

Potrivit Programului, Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi asumă soluţionarea pe cale politică a unor teme fundamentale pentru societatea românească, menite s-o plaseze, în mod ireversibil, pe un drum moral, european, prosper, demn şi responsabil:

* Restabilirea ierarhiei morale a valorilor;
* Responsabilizarea clasei politice;
* Asigurarea supremaţiei legitimităţii;
* Modernizarea statului;
* Respect şi recunoştinţă.

“Vreau să vă spun, totodată, că, în urma discuţiilor purtate cu specialiştii de la partid şi analizând starea societăţii şi nivelul de trai al românilor, UNPR a stabilit zece obiective de ţară pentru îndeplinirea cărora ne angajăm.

Acestea sunt:
1. Standard de viaţă european în România;
2. Statut efectiv de cetăţean european demn pentru cetăţenii României;
3. Integrare europeană prin competitivitate;
4. Guvernare prin responsabilitate, morală şi lege;
5. Modernizare instituţională prin descentralizare, eficacitate şi responsabilizare;
6. Asigurarea unui nivel ridicat de educaţie şi cultură pentru toţi românii şi asigurarea unor servicii de sănătate la standarde europene;
7. Modernizare economică prin reindustrializare şi reprofesionalizare;
8. Securitate alimentară prin modernizarea agriculturii şi a spaţiului rural;
9. Unitate şi securitate naţională în contextul european şi internaţional;
10. Libertate, demnitate şi respect pentru fiecare cetăţean”, a declarat preşedintele UNPR.

Gabriel Oprea a prezentat, de asemenea, propunerile legislative pe care le va iniţia UNPR, ca soluţii viabile la unele probleme de ordin socio-economic, cu care se confruntă societatea românească.

Astfel, în conformitate cu Viziunea Politică a UNPR, partidul îşi asumă iniţierea următoarelor propuneri legislative:

* Mărirea salariului minim net garantat cu cel puţin 200 lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii şi reducerea CASS de la 10% la 5% – beneficiari vor fi aproximativ 2.1 milioane de angajaţi;

* Favorizarea creşterii numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentară a 300 lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulţi tineri, viitorul României, să poată obţine specializări profesionale;

* Creşterea pensiei sociale minim garantate de la 640 lei la cel puţin 200 euro, prin care se asigură coşul minim de consum, astfel încât orice pensionar, cetăţean al României, să se bucure de o viaţă decentă – beneficiari vor fi peste 4 milioane de pensionari. (comunicat de presă)

Foto: Sportpictures.eu

Comments

comments