Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

„Illusion Zoom In” – o navă spațială se îndreaptă spre Terra pentru a descoperi… atmosfera rurală românească din poezia lui George Topîrceanu

Published

on

„Illusion Zoom In” este un proiect cultural care se desfășoară în această perioadă în mediul online, cu un subiect extrem de interesant: o inteligență artificială extraterestră este atrasă de poezia și proza lui George Topîrceanu. Proiectul cultural „Illusion – Zoom In”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), la aria tematică „Arte vizuale”, presupune producția unui spectacol de video proiecții și animație digitală, desfășurat în Planetariul Constanța și transmiterea online, gratuit, pe pagina de facebook „Illusion – Zoom In”, a 8 reprezentații ale acestui spectacol, zilnic. Prima reprezentație a avut loc în data de 6 noiembrie, ultima va fi pe 13 noiembrie 2020, începând cu ora 19:00.

Proiectul este realizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați – Secția Planetariu, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și compania de transport auto Business Class Tour. Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Prin transpunerea unei coloane sonore cu tematică spațială în imagini prin intermediul unui software, completată de evoluția a șase actori și dansatori, creatorii au imaginat visul unei inteligențe artificiale de la bordul unei nave spațiale ce se îndreaptă spre Terra pentru a descoperi… atmosfera rurală românească din poezia și proza lui George Topîrceanu.

„Am sperat că putem avea reprezentanții cu public, dar pandemia de coronavirus ne-a dat planurile peste cap. Acest lucru nu ne-a demoralizat, dimpotrivă. Privind partea plină a paharului, pot spune că, prin prezentarea reprezentațiilor în mediul online, am reușit să ajungem la un public mult mai numeros. Este o dovadă că, mai ales acum, este nevoie de cultură, de spectacole de calitate. Le mulțumim tuturor celor care au făcut acest lucru posibil”, a declarat Georgiana Rusu, coordonator de proiect.

Advertisement
palaz

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions