Connect with us

Actual

„Împachetat” de gaşca lui Mazăre! Senol Zevri a fost eliberat din închisoare

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa condamnat în 2014 pentru luare de mită, a fost eliberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa. Zevri a beneficiat de scurtarea regimului de detenţie ca urmare a faptului că a publicat o carte şi a avut o conduită ireproşabilă în puşcărie.

La declanşarea anchetei penale în urma căreia a fost condamnat cu executare, Zevri susţinuse că miza reală a inculpării sale ar fi fost aceea a îndepărtării lui din funcţia de director al APM Constanţa, calitate în care refuza să emită avizele de mediu pentru construirea şoselei de coastă, proiectul de suflet al fostului primar Radu Mazăre.

Procuroarea era soţia juristului firmelor lui Strutinsky

Mai mult, Zevri a arătat că procurorul DNA care instrumentase cazul, respectiv Corina Scăeţeanu, era soţia consilierului juridic Teodor Abălaru, personaj implicat în depunerea menţiunilor la Oficiul Registrului Comerţului pentru firme precum Habitat şi Ambient SA, Astera Consulting SRL, Satu&Fase SRL sau Amber Consulting SRL, controlate de asociatul lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, sau de fostul său coleg de facultate (şi de lot, în Dosarul Retrocedărilor) Valentin Gheorghe Ionescu, zis Grizly. De altfel, aşa cum arăta Zevri în anul 2012, firma Habitat şi Ambient SA deţinea terenuri obţinute prin retrocedare frauduloasă de la Primăria condusă de Radu Mazăre, în zona de dezvoltare a şoselei de coastă. În mod cert, Zevri încurca o afacere pe care el însuşi o evalua atunci la zece milioane de euro.

Scaeteanu-Abalaru

Niciun flagrant. Angajaţii unui ziar măzărist s-au jurat că i-au dat patronului banii de şpagă

Dar niciunul din aspectele semnalate atunci de Senol Zevri nu a făcut obiectul anchetei penale. Procurorul DNA îl acuzase pe acesta de luare de mită, de la o persoană aflată în strânse legături de colaborare cu gruparea Mazăre, dar fără legătură cu afacerea şoselei de coastă. Astfel, Zevri a fost acuzat că a pretins şi a primit 20.000 de lei, cu titlul de mită, printr-un intermediar, de la Valentin Popescu (patronul ziarului  Liderul de Opinie), ca să emită un acord favorabil de mediu pentru un proiect rezidenţial, care viza construirea unui bloc de locuinţe în zona Bulevardului Ferdinand. Deşi nu existau probe directe împotriva sa, Zevri a fost condamnat de un complet al Tribunalului Constanţa condus de judecătorul Cristian Deliorga, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Valentin-Popescu-Liderul

Mita nu a fost probată printr-un flagrant, aşa cum se procedează în mod uzual în astfel de cazuri. Pur şi simplu, intermediarul care ar fi cerut şpaga în numele lui Zevri a fost fotografiat în sediul ziarului Liderul de Opiniei. Valentin Popescu a declarat că intermediarul „a venit la sediul redacţiei unde, în prezenţa unor angajaţi, pe hol a spus: Zevri vrea şpagă de la şeful vostru”. Aşadar, şpaga se ceruse în gura mare, pe hol. Toată ţara tremura de frica DNA, dar „trimisul” lui Senol urla la ziarişti să sară cu şpaga. Apoi, acelaşi Popescu a declarat că nu avea banii de şpagă, aşa că s-a împrumutat de la angajaţii săi de cash-ul de prin buzunare. Deşi scriau şi ei de corupţie şi măcar pozau în persoane corecte, ziariştii n-au avut nicio problemă să strângă cheta pentru şpagă. Cu ce a pus Popescu şi cu ce au pus angajaţii, s-au strâns 20.000 de lei. Dar după ce a primit avizul de mediu, patronul ziarului s-a dus la DNA unde a depus un denunţ penal împotriva lui Zevri. În timpul procesului, angajaţii lui Popescu s-au jurat că îşi creditaseră patronul să aibă bani de şpagă. În plus, un alt om de afaceri implicat în construcţia de blocuri de locuinţe în Constanţa, a declarat şi el că l-a auzit, într-un restaurant, pe Zevri vorbind de banii câştigaţi prin şpagă de la Popescu.

Cum „probele” se coroborau între ele, instanţa n-a mai primit apărările lui Zevri că nu a luat niciun ban, că nu a fost prezent în restaurant şi că aprobase în actele oficiale cererea societăţii lui Popescu înainte ca acesta să-i fi trimis şpagă prin intermediar. Şi aşa, pe valul luptei anticorupţie, Zevri a fost condamnat în baza probelor indirecte. Atâta avere acumulase prin şpăgi, că n-a avut nici bani de avocat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tulcea. Ambulanță care transporta o femeie însărcinată, blocată în zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o femeie din județul Tulcea care era transportată la spital cu o ambulanță a trăit aventura vieții ei.

Jandarmii au intervenit pentru a scoate din nămeţi ambulanța care o transporta la spital pe femeia însărcinată, precum și pe alți trei bărbați care rămăseseră blocaţi cu maşinile în zăpadă.

Printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Biroul de presă al Jandarmeriei Tulcea a anunțat că o ambulanţă, care transporta la spital o femeie însărcinată, a rămas blocată în zăpadă pe un drum din județ, între localitățile Nalbant și Cataloi.

”Ambulanța abia preluase o pacientă gravidă care a solicitat ajutor pentru a ajunge la maternitate întrucât urma să nască.

Jandarmii au participat la deblocarea ambulanței, care și-a continuat drumul pentru a transporta în siguranță femeia însărcinată.”, au precizat jandarmii tulceni.

Ei au făcut recomandarea să ascultăm cu atenţie previziunile meteorologice înainte de a pleca la drum.

”Echipați corespunzător autovehiculul cu anvelope de iarnă, circulați cu prudenţă și adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere.”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Intervenție în Portul Constanța. O persoană a căzut într-un siloz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în dana 18 a Portului Constanța a avut loc un grav accident.

Potrivit primelor informații, o persoană a căzut într-un siloz.

La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost scos de către pompieri.

”S-a început protocolul de resuscitare. În sprijin se deplasează și un echipaj SMURD C.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Update2: În urmă cu câteva minute, medicii care efectuau protocolul de resuscitare au fost nevoiți să declare decesul bărbatului de aproximativ 43 de ani.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat beat a vrut să se arunce de pe un bloc din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi-noapte, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că o persoană ar tulbura ordinea și liniștea publică și ar amenința că se va arunca de pe terasa unui bloc din municipiul Constanța.

La fața locului au ajuns negociatori din cadrul IPJ Constanța, care l-au convins pe bărbatul de 28 de ani să renunțe la gestul său.

Surse demne de încredere au precizat, sub protecția anonimatului, că tânărul se afla  sub influența băuturilor alcoolice și era supărat ca a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea municipiului Constanța.

Bărbatul în cauză a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: