Connect with us

Politica

În 6 decembrie, un vot pentru PNL Constanța înseamnă un vot pentru tinerețe și proiecte curajoase, benefice Dobrogei

Publicat

la

În ziua de 6 decembrie, constănțenii, la fel ca toți românii, se vor afla în fața unei decizii extrem de importante. Vor trebui să pună ștampila de vot pe una dintre listele propuse de partidele politice pentru Senatul României și Camera Deputaților. Decizia ar trebui să fie una ușoară. Votantul poate face un exercițiu simplu, înainte să se decidă. Trebuie să închidă ochii și să parcurgă prin minte momentele prin care această țară a trecut, de la ultimele alegeri parlamentare până acum. Au fost ani marcați de mitinguri, de oameni nemulțumiți ieșiți în stradă în toată țara și chiar și-n afara ei. Ani marcați de abuzurile parlamentarilor care dețineau puterea politică și încercau s-o folosească pentru a apăra infractorii, pentru a fura insule, pentru a modifica legea astfel încât să nu ajungă la pușcărie, pentru a acoperi tunuri de milioane de euro care le umpleau conturile. De aceea, liberalii din Constanța sunt pregătiți să trimită în Parlament o echipă tânără și de profesioniști cu rezultate remarcabile în domeniile în care activează.

„Am trăit cu toții zilele negre în care justiția era călcată în picioare, acele zile în care românii erau respinși cu violență și gaze lacrimogene pentru că-și apărau drepturile. Acele momente au trecut, dar ele au rămas adânc impregnate în memoria noastră, ca o greșeală care nu mai trebuie repetată. Tocmai de aceea, alegerea corectă, în ziua de 6 decembrie, trebuie să fie echipa de parlamentari PNL. Pentru că noi, Partidul Național Liberal, am fost cei care într-un timp scurt, am pus România înapoi pe făgașul normal al lucrurilor și nimeni nu poate contesta asta. Și tocmai de aceea, în 6 decembrie e nevoie de un vot pentru continuitate. Acest lucru se vede și la Constanța. Echipa PNL propusă pentru Senat și Camera Deputaților nu poate fi decât prima alegere pentru orice votant ajunge la urne, la început de decembrie. Un vot pentru PNL Constanța, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, înseamnă un vot pentru tinerețe. Trei dintre candidații care vor reprezenta PNL în Parlament nu au depășit încă vârsta de 40 de ani. Și, la nici 40 de ani, au performat deja în domeniile de activitate în care au activat.“, spun liberalii.

George Niculescu a fost consilier județean liberal. Poziție din care s-a luptat cu administrația care ducea județul Constanța pe căi greșite. Mai mult decât atât, a propus proiecte utile și pentru municipiul Constanța. A fost apoi numit prefect, într-un moment în care nimeni nu și-ar fi dorit să fie reprezentantul Guvernului în teritoriu, momentul în care pandemia a lovit lumea și a forțat guvernele să ia măsuri restrictive severe. La nici 40 de ani, George Niculescu a știut să controleze situația și să ia măsurile necesare pentru a preveni eventuale focare de Covid-19, într-o perioadă în care românii se îmbulzeau pe litoral. Acum, George Niculescu va candida pentru un post de senator al României, acolo unde dorește să-și pună în valoare cunoștințele pe care le deține în materie de energie.

„Preocuparea mea constantă este domeniul energiei. Am terminat un MBA în afacerile cu energie. Am avut oportunitatea să învăț de la manageri de succes din companii atât de stat, cât și private. În Parlamentul României, domeniul energiei va continua să fie obiectul meu de interes. Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, în momentul de față, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța.”, spune George Niculescu, referitor la proiectele cu care merge în Senat, din 6 decembrie.

Marian Crușoveanu are 39 de ani, dar în ciuda vârstei, se dovedește unul dintre liderii puternici ai Organizației Județene PNL Constanța. Din poziția de secretar general al acestei organizații, și-a ajutat colegii să desfășoare campania electorală din această toamnă, în care PNL a reușit să convingă constănțenii să voteze în majoritate cu liberalii, atât la Consiliul Județean cât și la Primăriile din întreg județul. Pe Marian Crușoveanu l-ai remarcat cu siguranță prin replicile acide pe care le-a oferit, din postura de consilier județean, celor care au condus până de curând Consiliul Județean. În viața de zi cu zi, Marian Crușoveanu este un antreprenor de succes în domeniul construcțiilor, expertiză pe care dorește să o folosească în proiectele pe care le va propune în Camera Deputaților. Chiar dacă încă n-a ajuns în Parlament, tânărul liberal a demarat deja proiectul legat de o variantă ocolitoare a stațiunilor de pe litoral, care va fluidiza traficul estival.

„Ce am făcut în calitate de consilier județean – adică implicare când mi-a fost cerut ajutorul de către primari – voi face și la nivel de Parlament. Voi merge și voi sta la ușa fiecărui ministru, acolo unde este nevoie, pentru a rezolva problemele locuitorilor județului Constanța, indiferent că sunt de la PNL sau PSD. Am fost consilier județean al tuturor constănțenilor, voi fi deputat al tuturor constănțenilor și, de ce nu, al tuturor românilor. Am demarat deja proiectul unei variante ocolitoare a litoralului. Proiectul este intitulat oficial „Alternativa Techirghiol”. Este drumul care va decongestiona traficul spre și dinspre sudul litoralului. Va începe de pe Autostrada 4, de la viitorul nodul rutier de la Cumpăna, și se va descărca în sensul giratoriu din Olimp”, spune Marian Crușoveanu.

Bogdan Bola are și el doar 39 de ani. Este avocat și l-ai remarcat, cu siguranță, în ultima perioadă, pentru abnegația cu care și-a făcut meseria din postura de șef al ABADL. A fost, cel mai probabil, cel mai active șef al Apelor Române din ultimii 30 de ani. A bătut plajele județului de dimineață până seara, a demolat clădirile ridicate ilegal, cu toată opoziția ”șmecherilor” care le administrau, a amendat primarii care nu-și curățau canalele colectoare, indiferent de culoarea lor politică și s-a bătut cu administrația locală de la Constanța pentru a schimba situația lacului Tăbăcărie care zace uitat și murdar. Prin votul tău, Bogdan Bola va fi unul dintre deputații ce vor reprezenta PNL Constanța în Parlamentul României. Din această nouă postură, gândul lui Bogdan Bola se duce tot la Marea Neagră.

„Noi nu folosim Marea Neagră nici măcar cum o fac vecinii noștri bulgari. Toată lumea se duce acolo și spune că a mâncat pește și scoici proaspete. Ei au ferme piscicole pe mare, au taliene, lucru pe care noi nu îl avem, deși s-a promulgat recent o lege. Marea Neagră nu este intabulată. Poți să faci ferme piscicole, la o anumită distanță față de țărm. După acea distanță poți să faci ferme eoliene. Așa poți dezvolta întreaga zonă. Statul român va beneficia financiar, din taxe și impozite, inclusiv, de pildă, de banii pe care îi va primi de la cei care au montat conducte pe fundul mării. Noi nu știm să exploatăm Marea Neagră. În Maldive, turiștii se duc să stea în acele case frumoase și elegante pe apă. Noi nu putem să facem asemenea lucruri. Nu putem să face nici sate pescărești. Ele au eșuat la noi sau nu s-au dezvoltat. Ele ar da un impuls foarte important economiei”, spune viitorul deputat liberal Bogdan Bola.

Așadar, spun liberalii, în 6 decembrie, un vot pentru echipa PNL este cea mai bună alegere. Este un vot pentru tinerețe, experiență și proiecte curajoase, benefice Dobrogei.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200025

Comments

comments

Politica

Deputatul Crușoveanu, la 147 de ani de la înființarea PNL: Generația mea are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor

Publicat

la data de

Scris de

La împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, liderii formațiunii au venit cu mesaje prin care își exprimă unitatea pentru a se ridica la nivelul așteptările românilor.

“Creșterea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean”,  a scris deputatul Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook.

Iată mesajul complet al liderului PNL Constanța:

“147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal
Din 1875, PNL se află în slujba dezvoltării României, a promovării valorilor democratice și a modernizării instituțiilor statului care să fie în serviciul românilor.
#PNL nu este doar un partid cu o istorie îndelungată și bogată. Creșterea, afirmarea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean.
Pentru PNL, #România modernă înseamnă triumful democrației liberale, creșterea investițiilor, digitalizare, dezvoltarea comunităților locale, pe scurt, o Românie euro-atlantică. Așteptările românilor sunt enorme, mai ales că traversăm un moment istoric, cu atât de multe provocări dar, totodată, cu multe posibilități de a dezvolta România.
Generația mea, care a simțit din plin tranziția României, are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor. Îmi doresc să putem reuși!
La mulți ani, liberali!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Noi măsuri luate în Coaliție: amânarea ratelor, 700 de lei pentru pensionarii cu venit sub 2000 lei, creșterea salariilor bugetarilor

Publicat

la data de

Scris de

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că în coaliția de guvernare s-a hotărât amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care „se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă”, una dintre mai multe măsuri care vor fi luate de Guvernul Ciucă ca parte a pachetului de măsuri „Sprijin pentru România”, de 1,1 miliarde de euro. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând din data 1 iulie.

„1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, sunt măsurile anunțate de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pe Facebook.

foto: gov.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

România cere Comisiei Europene 3 miliarde de euro. Anunțul premierului Ciucă

Publicat

la data de

Scris de

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, luni, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicată pregătirii demersurilor pentru depunerea primei cereri de plată la Comisia Europeană, până la 31 mai.

„Calendarul foarte strâns pe care l-am urmărit pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR şi dialogul permanent între instituţiile statului român şi între Guvern şi Comisia Europeană fac posibilă transmiterea primei cereri de plată prin care România va beneficia de aproximativ trei miliarde euro sub formă de grant şi împrumut. Aceste resurse importante vor finanţa proiecte din toate componentele PNRR şi vor avea impact în mai multe domenii strategice pentru România. Este un efort instituţional care trebuie continuat pentru a obţine rezultate concrete, cu beneficii pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În prima cerere de plată sunt incluse, conform calendarului de implementare al PNRR, cele 21 de jaloane şi ţinte îndeplinite de România în trimestrul patru al anului 2021. Cererea de plată include atât sprijin nerambursabil în valoare de 2.037.146.414 euro, cât şi sprijin sub formă de împrumut în valoare de 907.669.494 euro.

În cadrul reuniunii a fost analizat stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor aferente trimestrului al II-lea 2022 şi implementarea celor din trimestrul I ale aceluiaşi an. Totodată, s-a discutat despre calendarul de lansare a apelurilor de proiecte şi au fost prezentate concluziile rapoartelor privind auditul de sistem şi de operaţiuni.

Potrivit sursei citate, în cadrul PNRR, au fost prevăzute şi aprobate investiţii care includ 70 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,909 miliarde euro (aproape jumătate din valoarea totală a PNRR), iar 60 dintre apelurile de proiecte au termen asumat de lansare anul acesta. Aceste proiecte sunt din următoarele domenii sănătate, solidaritate socială şi egalitate de şanse, mediu, investiţii, infrastructură şi lucrări publice, cercetare-inovare-digitalizare, energie, educaţie şi cultură.

Şeful Executivului a apreciat eforturile instituţiilor implicate în gestionarea PNRR şi a cerut menţinerea unui ritm susţinut pentru implementarea eficientă şi de calitate a proiectelor de investiţii şi a reformelor.

„Instituţiile statutului s-au mobilizat şi au colaborat pentru a asigura respectarea angajamentelor şi calendarului asumat de România în cadrul PNRR. Este un efort care trebuie continuat şi extins pentru a valorifica cele 30 de miliarde de euro de care România va beneficia prin PNRR în proiecte de modernizare şi dezvoltare a ţării”, a mai spus Ciucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: