Connect with us

Politica

Lucian Lungoci: „Românii au de ales între un PSD reformat care știe ce are de făcut și un PNL incompetent”

Publicat

la

Lucian Lungoci, candidat PSD Constanța pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie:

“Dincolo de orice aprecieri subiective sau conotații police, există un adevăr de necontestat, susținut de cifre: guvernările PSD au fost performante economic și, mai mult decât orice, au adus prosperitate românilor. Iar pe unii aflați la acest moment, în Parlamentul României îi invit să lectureze, cu voce tare tot de la tribuna Camerei Deputaților, raporatele Institutului Național de Statistică despre guvernările social democrate. Tot lor le recomand să le citească și pe cele ale organismelor financiare internaționale referitoare la cabinetele PSD.

Exemplele sunt multe în acest sens, dar mă voi opri acum la două dintre ele. Place sau nu, Autostrada Soarelui (A2) a fost realizată, în întregime, în perioada guvernării Năstase,  ministrul Transporturilor de la acel moment fiind Miron Mitrea. Își aduce aminte cineva de vreo bucățică  de autostradă începută și terminată de Ludovic Orban în perioada în care a deținut același  portofoliu? Sau de vreuna începută și finalizată de miniștrii PDL, deghizați acum în respectabili PNL-iști? Ca să nu mai vorbim de mirobolantele realizări ale lui Traian Băsescu, ministru al Transporturilor, care a lăsat în memoria și spre bunăstarea românilor doar vestitele plăcuțe cu “Aici sunt banii dumneavoastră”!

Tot guvernarea PSD a fost cea care a mărit salariile cadrelor medicale. Social democrații au fost cei care au stopat plecarea medicilor din țară, asigurându-le venituri decente acasă și, pe cale de consecință, dând posibilitatea pacienților să fie îngrijiți de specialiști. Mărirea salariilor medicilor precum și investițiile în Sănătate făcute de administrațiile locale PSD, Constanța fiind un exemplu elocvent în acest sens, au oferit românilor un act medical de calitate. Nu în ultimul rând, nu puține au fost cadrele medicale care s-au  întors să profeseze acasă.

Ce a făcut cabinetul Orban pentru cadrele medicale? Le-au promis câte  500 de euro, sumă pentru cei care lucrează în spitalde COVID, dar banii au ajuns abia după ce medici, asistente, ambulanțieri au protestat, într-o formă sau alta pentru neprimirea ei! A declarat, ori de câte ori a avut un microfon în față, că va sprijini spitalele în pandemie, dar tot cea a fost necesar  în această perioadă a căzut pe umerii adminsitrație locale, exemplul Constanței fiind elocvent în acest sens. Știți ce au primit constănțenii de la Guvernul României atunci cât toată lumea era disperată din motive de testare? Un  aparat PCR defect!  Știți cine a asigurat sumele necesare funcționării spitalelor constănțene în condiții de pandemie? Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Pe 6 decembrie, românii au de ales între  un PSD reformat  care știe ce are de făcut și un PNL incompetent care e mai periculos decât COVID-ul.

Pe 6 decembrie constănțenii au de ales între performanța social democrată dovedită în toate guvernările și  incapacitatea guvernamentală manifestată, zilnic, de cabinetul Orban.

Noi venim, așa cum am făcut-o de fiecare dată,  cu soluții, programe economice și sociale, surse de finanțare. Ei au reușit ca într-un singur an de guvernare  să sărăcească românii, să bage în colaps sectoare importante din economie, să îndatoreze țara și, mai grav decât orice, să instaureze hoasul în vreme de pandemie.”.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Asociaţi Puterea Civică – www.ordinea.ro

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: