Connect with us

Actual

În aprilie, Scupra și Făgădău vor fi la Sulmona! Au fost invitați oficial!

Maria Ionescu

Publicat

la

In data de 06.03.2017,  a avut loc vizita oficiala la primaria Ovidiu,  a delegatiei orasului  Sulmona din Italia, locul nasterii poetului latin Ovidius Publius Naso, condusa de primarul Annamaria Casini, unde a fost semnat acordul de infratire a celor doua orase. Dupa acest eveniment delegatia a fost intampinata  la Palatul Parlamentului din Bucuresti in cadrul unei intalniri oficiale cu ministrul romanilor de pretutindeni, Angel Tilvar, si senatorul de Constanta, Nicolae Moga. În cele trei zile dedicate acestui eveniment, delegația din Sumnona, alături de primarul orașului Ovidiu. George Scupra, au vizitat obiective culturale si istorice ce au legatura cu viata si operele poetului Ovidius. Au participat la conferinta din cadrul Universitatii ,,Ovidius’’ din Constanta, au vizitat primaria Constanta  si zona centrului vechi din Constanta (Cazinoul, statuia lui Ovidiu ) unde au fost primiti de primarul orasului, domnul Decebal Fagadau. O zi din program a fost dedicata cunoasterii obiceiurilor si traditiilor dobrogene, prin organizarea unui spectacol artistic de muzica si dans la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’ din orasul Ovidiu, dar si vizita in  Parc-Faleza, de pe malul lacului Siutghiol  din orasul  Ovidiu, de  unde delegatia a putut admira Insula Ovidiu  si Castrul Roman. Programul de lucru a inclus si o vizita in Judetul Constanta, comuna Adamclisi, unde a fost vizitat Tropaeum Traiani, dar si Manastirile Sf. Andrei si Dervent. In urma acestor evenimente, primarul Annamaria Casini a propus ca deschiderea oficiala a Conferintei Internationale dedicate Anului Ovidius 2017 din data de 03.04.2017, sa fie realizata impreuna cu  primarii celor doua orase infratite cu orasul Sulmona, respectiv George Scupra si Decebal Fagadau. Conferinta deschide seria de evenimente internationale dedicate poetului latin si totodata va fi lansat un logo oficial dedicat bimilenarei Ovidius, logo care deja a fost facut cadou de catre administratia din Sulmona,  primariilor din Roma, Constanta si Ovidiu pentru a fi folosit si a marca unitar evenimentele culturale si istorice ce se vor desfasura in 2017-2018. Primarul George Scupra a anuntat ca va comemora viata si opera poetului latin prin organizarea primei editii a Festivalului ,,Ovidius’’, care va avea loc in fiecare an in parcul de pe malul lacului Siutghiol in apropierea Insulei Ovidiu. Vor fi organizate si evenimente comune prin schimburi de experienta cu caracter tematic (concursuri, piese de teatru, expozitii etc.).

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din judeţul Constanţa a MURIT într-un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în judeţul Tulcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un bărbat din Gârliciu (judeţul Constanţa) şi-a pierdut viaţa.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 09.40, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A între localitatea Ciucurova și Popasul Izvorul Cerbului.

În accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului.

La fața locului s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

În urma accidentului rutier au rezultat 2 victime de sex masculin, din care una încarcerată.
Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului ( bărbat 35 ani), încarcerată, prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ pronunțând decesul.

Este vorba despre un bărbat care locuia în comuna Gârliciu, judeţul Constanţa. Conducătorul auto (bărbat 50 ani) a suferit un traumatism toracic. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Tulcea, cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ordinul lui Teodosie: Toți preoții din județ, chemați la Peștera Sf Andrei în 30 noiembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Războiul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie cu autoritățile atinge alt nivel. După ce magistrații i-au respins cererea privind autorizarea pelerinajului la Mănăstirea Sf Andrei, IPS Teodosie e hotărât să cheme toți preoții din județ la mănăstire în 30 noiembrie. Potrivit unei adrese către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, preoții, personalul clerical și călugării sunt înștiințați că sunt delegați în 30 noiembrie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Tot IPS mai spune în adresă că bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

 

Sursa: dobrogealive.ro

UPDATE:

„Precizare Liturghie Sf. Andrei

Urmare a apariției în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei.
Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie.

Biroul de Comunicare“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: