Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Vi se pare ciudat? Federația Tinerilor din Constanța susține parteneriatul civil!

Published

on

Federația Tinerilor din Constanța, organizație reprezentativă a tinerilor din Constanța, susține reglementarea instituției parteneriatului civil înregistrat deoarece este o măsură în sprijinul persoanelor care au o viață de familie și nu doresc sau nu pot să se căsătorească. Constituția României și Convenția pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale (CEDO) ocrotesc viața privată și de familie a oamenilor, prin intermediul art. 26 respectiv art. 8. Astfel, așa cum rezultă și din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, Convenția apără viața de familie ca stare de fapt, și nu în mod obligatoriu cea instituită având ca temei căsătoria (Schalk și Kopf c. Austriei). Dreptul la căsătorie implică și dreptul de a nu te căsători, însă viața de familie trebuie protejată, indiferent dacă s-a optat sau nu pentru căsătorie. În baza acestor considerente, reglementarea parteneriatelor civile înregistrate nu este doar o chestiune de oportunitate, ci apare ca o obligație a statului de a oferi protecție oamenilor care se află sub jurisdicția sa. În cauza Oliari ș.a. contra Italiei, Curtea de la Strasbourg a decis că reprezintă o încălcare a vieții de familie nereglementarea casătoriei persoanelor de același sex sau parteneriatelor civile, privându-i astfel pe reclamanți de protecția juridică a vieții de familie. Astfel, și doctrina de specialitate a subliniat necesitatea reglementării parteneriatului civil înregistrat pentru persoanele de același sex (M. Avram, Drept civil. Familia, Ediția a 2-a, p. 39). De asemenea, nu susținem adoptarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției deoarece aceasta nu prezintă utilitate. Reglementarea căsătoriilor între persoanele de același sex este o opțiune politică. Chiar dacă o asemenea inițiativă ar deveni lege și ar fi aprobată prin referendum, Parlamentul rămâne suveran în a acorda posibilitatea persoanelor de același sex de a se căsători, așa cum s-a întâmplat în Spania. Fondurile publice nu trebuie risipite pentru organizarea unui sondaj de opinie gigant la nivel național, ci trebuie investite pentru protecția reală a familiei, cum ar fi măsurile pentru sporirea natalității. În același sens, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a subliniat necesitatea reglementării parteneriatului civil. Așteptăm însă, mai multă determinare politică. Comunicatul oficial a fost transmis de către Alexandru Bajdechi!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions