Connect with us

Actual

În ce condiții vom putea merge la plajă fără mască? Anunțul premierului!

Published

on

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că deschiderea restaurantelor și hotelurilor la 100% din capacitate ar putea fi făcută de la 1 iunie pentru persoanele vaccinate. Condiția principală este, spune premierul, să se atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate. Drept urmare, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte, adaugă șeful Guvernului.

„Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că este posibil ca și evenimentele private să fie permise pentru persoanele vaccinate.

Întrebat dacă se va putea renunța la purtatul măștii în aer liber, Florin Cîțu a replicat: „Deocamdată, nu. Aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii. Și în Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape (grad de vaccinare, n.red.). Deci acolo este un nivel de la care am putea să discutăm”.

Sursa: g4media.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta