Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

În curând va începe reabilitarea Castrului Roman de la Ovidiu

Published

on

Primăria oraşului Ovidiu a obţinut o finanţare europeană de aproximativ 3 milioane de euro, care va fi folosită pentru reconstruirea şi punerea în valoare a Castrului Roman din localitate, monument de importanță naţională.

Situl arheologic este amplasat pe malul Lacului Siutghiol – fost golf al Mării Negre, în apropierea ”Insulei lui Ovidiu”, şi este compus dintr-un castru roman, o bazilică paleocreştină care se află în afara zidurilor castrului, o aşezare romană şi un apeduct roman. Acest castru a fost desemnat monument de însemnătate naţională, fiind pus pe lista monumentelor istorice.

Proiectul ”Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuitul turistic a Castrului Roman” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Reabilitarea castrului roman din Ovidiu va începe în curând, după ce primăria din localitate a desemnat deja constructorii care se vor ocupa de acest lucru.

Urmează a fi dat și ordinul de începere a lucrărilor, după ce, pe data de 25 aprilie 2019 Primăria a atribuit contractul pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru acest obiectiv de investiții.

La procedura simplificată de achiziție, inițiată pe 27 decembrie 2018, au participat asocierea Actaeon Invest SA – Research Consorzio Stabile Societate Consortie ARL – Pricer SA – Groma Societa di Inginegria SRLS Napoli Sucursala București și asocierea Coral SRL din Tulcea și Remon Proiect SRL din  București.

Asocierea celor două firme din România a fost desemnată câștigătoare.

Suma pe care o vor încasa firmele Coral SRL și Remon Proiect SRL se cifrează la 9.901.032,89 lei fără TVA.

Reamintim că, pe data de 16 octombrie 2018, la sediul primăriei Ovidiu a avut loc conferința de lansare a proiectului de însemnătate națională și universală ”Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parțială și punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman”.

Citiți datele în textul de mai jos:

Castrul Roman din Ovidiu va fi pus în valoare! Primăria a obținut o finanțare substanțială

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions