Connect with us

Administratie

Semnalele PNL, pretenții politice și… adolescentul Vrabie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ceea ce era doar un zvon, de ieri, a devenit o certitudine. Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a fost prezentat, oficial, ca noul membru al PNL. Conducerea PNL Constanța a anunțat că i-a fost semnată adeziunea, iar Vrabie este, tot de ieri, și președintele interimar al PNL Medgidia. De altfel, zvonurile că Vrabie va prelua PNL Medgidia sunt de acum câteva săptămâni, când președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a confirmat sunt discuții între cele două părți. Astfel, după ce a jucat la două capete (după cum îi este stilul… politic), negociind ba o poziție în Pro România, ba o revenire în ALDE, primarul de la Medgidia intră, acum, în PNL. Cu acte în regulă, dar și cu funcție.

Traseistul Vrabie bifează și PNL

În sediul liberalilor constănțeni, proaspătul lider al PNL Medgidia a declarat că semnele privind colaborarea au venit din partea conducerii PNL Constanța, dar a refuzat să ofere și numele celor care l-au contactat.

“Votul de astăzi, cel privind înscrierea mea în PNL a fost unul în unanimitate. PNL a dat semne de ceva timp că își dorește o colaborare cu mine, totul a fost pe lucruri concrete, de reformare. De altfel, munca mea este susținută activ de toți primarii, de colegii din PNL”, a spus Valentin Vrabie.

Edilul din Medgidia nu a pierdut momentul de a-și mai pune câteva cărămizi la statuia pe care și-o construiește de câțiva ani și a vorbit despre activitatea pe care a desfășurat-o în calitatea sa de primar al comunei Peștera și a încercat să le închidă gura celor care l-au criticat și i-au adus acuzații spunând că timp de 3 ani nu ar fi atras niciun leu la Medgidia.

“25 de milioane de euro sunt în desfășurare pentru 2019, iar municipiul Medgidia nu s-a mai îndatorat din anul 2016. Când am venit la Medgidia eram un adolescent, mi-a făcut bine acest pas, m-a maturizat”, a spus Vrabie râzând.

Pretenții și independență… politică

Ca o soluție de compromise poate fi privită venirea lui Vrabie în PNL. Liberalii aveau nevoie de voturi pentru alegerile viitoare, europarlamentare și prezidențiale, iar primarul din Medgidia de liniște în Consiliul Local pentru a-și trece proiectele. Aspectele au și fost recunoscute atât de Valentin Vrabie, cât și de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

“Se realizează o liniște în Consiliul Local. Am cerut ca PNL să nu mai voteze alături de PSD proiectele pentru Medgidia. Nu am discutat de funcții, dar mi s-a propus și preluarea organizației de la Medgidia, dar eu voi rămâne independent în PNL (?!). Eu nu mă schimb și voi continua chiar să îi înjur pe cei care merită, să le vorbesc așa cum merită”, a declarat Valentin Vrabie.

La rândul său, Huțucă cere… comunicare.

“Noi nu avem pretenții nici mari și nici exagerate de la primarul Valentin Vrabie. I-am cerut și dumnealui, vă spunem și dvs. acum că îi cerem comunicare. Nu îmi fac griji, dânsul știe poziția noastră. (…) În opinia noastră, dar și a domnului primar Vrabie, tensiunea de la Medgidia nu ne face bine nici nouă, celor din sfera politică, dar și cetățenilor. De altfel, totul este despre faptul că această colaborare va genera o mare oportunitate pentru crearea de avantaje reciproce și poate consolida PNL Medgidia”, precizează liderul PNL Constanța.

Și dacă liberalii au uitat, insistăm să le amintim ce gânduri avea primarul din Medgidia, proaspătul lor coleg, despre ei, nu cu mult timp în urmă.

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

De ce? Pentru că liberalii din CL Medgidia îi solicitau edilului transparență în cheltuirea banilor publici!

 

Comments

comments

Administratie

Făgădău intră în campanie electorală. Facilitați fiscale pentru constănțenii datori la bugetul local

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale la nivelul orașului nostru.

Constănțenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al municipiului Constanța, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora.

”Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 septembrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Proiectul poate fi consultat:

– pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la rubrica „Transparență decizională” şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51;

http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003

– pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la rubrica „Transparență decizională” sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.

https://www.spit-ct.ro/transparenta-decizionala

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data de 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Procedura este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019.

De asemenea, tot până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv, persoanele fizice și juridice interesate trebuie să depună la SPIT o cerere de anulare a accesoriilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău vrea să schimbe aspectul rural al Constanței. 12 străzi de pământ vor fi pietruite și asfaltate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Criticat în mod repetat că orașul a rămas cu ani grei în urma Clujului, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a propus să facă ceva pentru recuperarea decalajului. Nu vorbim de proiecte pentru metrou, ca la Cluj. Nu vorbim nici măcar de parcări supraetajate. În schimb, vorbim de transformarea unor ulițe de pământ, care brăzdau cartiere importante ale urbei, în străzi pietruite și asfaltate.

În cursul zilei de azi, pe pagina oficială a de facebook a Primăriei municipiului Constanța a fost postat un comunicat de presă potrivit căruia societatea Confort Urban SRL, ”continuă programul de investiții în trama stradală.”

Iată ce lucrări se fac, potrivit comunicatului: Sunt reamenajate 12 străzi de pământ din cartierele Compozitorilor, Baba Novac și Palazu Mare. Sunt incluse străzile Alexandru Bogza, Dumitru Chiriac și Prelungirea Eduard Caudella, care urmează a fi construite de la zero.

Se consolidează infrastructura străzii, terenul este săpat, compactat și se aștern mai multe straturi de piatră. Ulterior, se toarnă covorul asfaltic.

”În această săptămână, Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de investiții pe strada Prelungirea Recoltei din cartierul Palazu Mare, unde echipele SC Confort Urban SRL vor trece la etapa de asfaltare.
Locuitorii sunt rugați să manifeste atenție și înțelegere în zonele în care se realizează lucrări.”, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul unei comune din județul Constanța și-a depus DEMISIA

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu data de 9 septembrie a.c., primarul comunei Istria, liberalul Ioan Herdean și-a depus demisia din funcție, din motive medicale. Potrivit Biroului de presă al Prefecturii Constanța, în aceeași zi, prefectul a emis ordinul nr.380/09.09.2019, potrivit căruia înceta mandatul de primar al lui Herdean, care a condus de aproape 20 de ani comuna Istria.

Viceprimarul Pricopie Vișan a preluat atribuțiile funcției de primar, pe care le va onora până la organizarea alegerilor locale de anul viitor. Și asta, dat fiind faptul că, potrivit legislației, cu un an înaintea alegerilor nu se poate organiza un nou scrutin electoral.

Am încercat să stăm de vorbă cu vicele Vișan dar, la ora 15.00, el nu se mai afla în primărie. Secretara, care nu s-a prezentat, a precizat că nu este în măsură să ofere numărul de telefon mobil al viceprimarului.

Așa  că am contactat un liberal constănțean pentru a obține date despre sănătatea lui Ioan Herdean. ”În ultimii doi ani, a avut mai multe intervenții chirurgicale la București și, în ultima perioadă, medicii i-au interzis să mai aibă vreo activitate stresantă. Așa că, în aceste condiții, singura soluție a fost să renunțe la mandatul de primar. Tot ce sperăm noi acum  este să fie bine. Va urma o perioadă foarte complicată.”, ne-a spus consilierul județean PNL Marian Crușoveanu.

Foto: Graiul Dobrogei

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: