Connect with us

Administratie

Semnalele PNL, pretenții politice și… adolescentul Vrabie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ceea ce era doar un zvon, de ieri, a devenit o certitudine. Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a fost prezentat, oficial, ca noul membru al PNL. Conducerea PNL Constanța a anunțat că i-a fost semnată adeziunea, iar Vrabie este, tot de ieri, și președintele interimar al PNL Medgidia. De altfel, zvonurile că Vrabie va prelua PNL Medgidia sunt de acum câteva săptămâni, când președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a confirmat sunt discuții între cele două părți. Astfel, după ce a jucat la două capete (după cum îi este stilul… politic), negociind ba o poziție în Pro România, ba o revenire în ALDE, primarul de la Medgidia intră, acum, în PNL. Cu acte în regulă, dar și cu funcție.

Traseistul Vrabie bifează și PNL

În sediul liberalilor constănțeni, proaspătul lider al PNL Medgidia a declarat că semnele privind colaborarea au venit din partea conducerii PNL Constanța, dar a refuzat să ofere și numele celor care l-au contactat.

“Votul de astăzi, cel privind înscrierea mea în PNL a fost unul în unanimitate. PNL a dat semne de ceva timp că își dorește o colaborare cu mine, totul a fost pe lucruri concrete, de reformare. De altfel, munca mea este susținută activ de toți primarii, de colegii din PNL”, a spus Valentin Vrabie.

Edilul din Medgidia nu a pierdut momentul de a-și mai pune câteva cărămizi la statuia pe care și-o construiește de câțiva ani și a vorbit despre activitatea pe care a desfășurat-o în calitatea sa de primar al comunei Peștera și a încercat să le închidă gura celor care l-au criticat și i-au adus acuzații spunând că timp de 3 ani nu ar fi atras niciun leu la Medgidia.

“25 de milioane de euro sunt în desfășurare pentru 2019, iar municipiul Medgidia nu s-a mai îndatorat din anul 2016. Când am venit la Medgidia eram un adolescent, mi-a făcut bine acest pas, m-a maturizat”, a spus Vrabie râzând.

Pretenții și independență… politică

Ca o soluție de compromise poate fi privită venirea lui Vrabie în PNL. Liberalii aveau nevoie de voturi pentru alegerile viitoare, europarlamentare și prezidențiale, iar primarul din Medgidia de liniște în Consiliul Local pentru a-și trece proiectele. Aspectele au și fost recunoscute atât de Valentin Vrabie, cât și de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

“Se realizează o liniște în Consiliul Local. Am cerut ca PNL să nu mai voteze alături de PSD proiectele pentru Medgidia. Nu am discutat de funcții, dar mi s-a propus și preluarea organizației de la Medgidia, dar eu voi rămâne independent în PNL (?!). Eu nu mă schimb și voi continua chiar să îi înjur pe cei care merită, să le vorbesc așa cum merită”, a declarat Valentin Vrabie.

La rândul său, Huțucă cere… comunicare.

“Noi nu avem pretenții nici mari și nici exagerate de la primarul Valentin Vrabie. I-am cerut și dumnealui, vă spunem și dvs. acum că îi cerem comunicare. Nu îmi fac griji, dânsul știe poziția noastră. (…) În opinia noastră, dar și a domnului primar Vrabie, tensiunea de la Medgidia nu ne face bine nici nouă, celor din sfera politică, dar și cetățenilor. De altfel, totul este despre faptul că această colaborare va genera o mare oportunitate pentru crearea de avantaje reciproce și poate consolida PNL Medgidia”, precizează liderul PNL Constanța.

Și dacă liberalii au uitat, insistăm să le amintim ce gânduri avea primarul din Medgidia, proaspătul lor coleg, despre ei, nu cu mult timp în urmă.

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

De ce? Pentru că liberalii din CL Medgidia îi solicitau edilului transparență în cheltuirea banilor publici!

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Comitetul pentru Situații de Urgență, în ședință pe tema epidemiei de Coronavirus

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au reunit, astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pentru preîntâmpinarea posibilei răspândiri a Coronavirusului. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, după consultări cu toate autoritățile competente și pentru a acționa cu eficiență, s-a hotărât în ședinta CJSU și s-a transmis oficialilor din MAI și Ministerul Sănătății un set de măsuri viabile pentru județul Constanța.

„În primul rând, stabilirea unor zone de carantinare bine delimitate, destinat persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus. Astfel, au fost propuse trei spații de carantinare pe raza județului, care vor fi folosite la nevoie. De asemenea, a fost verificată resursa umană medicală (medici și asistente), care să fie relocați în zonele de frontieră, pentru triaj epidemiologic. În acest moment, există personal medical în PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, urmând ca mâine să fie detașați specialiști și la celelalte puncte de trecere a frontierei. În același timp, a fost asigurat personal medical în Portul Constanța și în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

Totodată, a fost constituit un grup de lucru activ, care se va afla sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, cu rol de prevenție, intervenție și comunicare a situației în timp real. Din acest grup de lucru mai fac parte: ISU Constanța, SAJ Constanța, UPU Constanța, SJ Constanța, Spitalul Militar Constanța, Spitalul CFR Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Orășenesc Hârșova, IPJ Constanța, Garda de Coastă, IJJ Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța, Comandamentul Flotei, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța, CJ Constanța. Considerăm oportune măsurile preventive stabilite, având în vedere că județul Constanța are o specificitate aparte, cu cinci puncte de trecere a frontierei la granița cu Bulgaria, cu patru porturi maritime cu tranzit crescut, în care acostează nave din toată lumea, cu membri ai echipajelor care provin de pe toate continentele și un aeroport internațional. Vorbim, în prezent, de acțiuni de prevenție absolut normale, cu proceduri standard ratificate oficial la nivelul Uniunii Europene. Scopul acestor măsuri nu este acela de a induce panică, ci unul strict de control și limitare a unei situații de risc.

Facem apel către toți cetățenii care prezintă simptome ce pot fi asociate cu prezența Coronavirusului și vin din zonele de risc, să apeleze numărul de urgență 112. De asemenea, îi rugăm pe toți, de la mic la mare, să respecte un minim set de reguli, extrem de important împotriva îmbolnăvirilor, care a fost făcut public și de Ministerul Sănătății:

  • Spălați-vă mâinile de multe ori. Dezinfectarea poate fi decisivă pentru prevenirea infecției;
  • Mențineți distanța de cel puțin 2 metri între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră;
  • Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel evitați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile;
  • Dacă aveți infecție respiratorie acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați mâinile;
  • Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca metodă de prevenire sau tratament.“, se arată într-un comunicat al prefectului George Niculescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Procedura de atribuire a lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Liceului Ovidius Constanța”, ANULATĂ. Vezi de ce

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Procedura de atribuire a lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius Constanța” a fost anulată!

În luna august a anului 2019 a fost încheiat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius Constanța” între Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În cadrul acestui proiect au fost demarate mai multe achiziții, dintre care cea mai importantă este procedura „Execuția lucrărilor de construcții”. La această procedură a fost depusă o singură ofertă.

În urma analizării propunerii financiare, comisia de evaluarea a solicitat clarificări. Ofertantul nu a răspuns la această solicitare în termenul solicitat, drept pentru care procedura a fost anulată.

Dat fiind termenul scurt de implementare a proiectului, autoritatea contractantă, Primăria Municipiului Constanța, va relua în cel mai scurt timp posibil procedura de atribuire. Pe această cale, invităm toți operatorii economici interesați să verifice anunțul ce va fi publicat pe www.e-licitatii.ro și să depună oferte. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța impune măsuri de prevenție privind infectarea cu virusul ucigaș!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a constituit în această dimineață grupul de lucru ce va coordona măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, COVID-19.  Din echipă fac parte reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Direcției Administrative, ai CT Bus și ai Poliției Locale Constanța.

„NU există niciun caz, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în municipiul Constanța. În această dimineață  la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța  s-au prezentat 4 cetățeni români întorși din Italia care nu prezentau niciun simptom de îmbolnăvire. Aceștia au fost testați pentru COVID-19 și vor rămâne în carantină la domiciliu până când vor veni rezultatele testelor, în maximum 48 ore. Reamintim faptul că toate unitățile de învățământ au fost dotate încă din luna decembrie cu materiale igienico-sanitare pentru a-i proteja pe cei mici de infecțiile respiratorii. În cursul zilei de astăzi, directorii grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța au fost rugați să-și refacă stocurile cu dezinfectanți și produse de curățenie. În acest scop, primarul Decebal Făgădău va disponibiliza de urgență toate sumele necesare în vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirii cu noul coronavirus. De asemenea, toate sediile Primăriei Municipiului Constanța, inclusiv Centrul de Informare Cetățeni, Serviciul Evidență Persoane și Serviciul Stare Civilă au fost dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante pentru a evita răspândirea bolilor virale. Vă rugăm să le folosiți cu încredere!“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: