Connect with us

Administratie

Semnalele PNL, pretenții politice și… adolescentul Vrabie

Publicat

la

Ceea ce era doar un zvon, de ieri, a devenit o certitudine. Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a fost prezentat, oficial, ca noul membru al PNL. Conducerea PNL Constanța a anunțat că i-a fost semnată adeziunea, iar Vrabie este, tot de ieri, și președintele interimar al PNL Medgidia. De altfel, zvonurile că Vrabie va prelua PNL Medgidia sunt de acum câteva săptămâni, când președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a confirmat sunt discuții între cele două părți. Astfel, după ce a jucat la două capete (după cum îi este stilul… politic), negociind ba o poziție în Pro România, ba o revenire în ALDE, primarul de la Medgidia intră, acum, în PNL. Cu acte în regulă, dar și cu funcție.

Traseistul Vrabie bifează și PNL

În sediul liberalilor constănțeni, proaspătul lider al PNL Medgidia a declarat că semnele privind colaborarea au venit din partea conducerii PNL Constanța, dar a refuzat să ofere și numele celor care l-au contactat.

“Votul de astăzi, cel privind înscrierea mea în PNL a fost unul în unanimitate. PNL a dat semne de ceva timp că își dorește o colaborare cu mine, totul a fost pe lucruri concrete, de reformare. De altfel, munca mea este susținută activ de toți primarii, de colegii din PNL”, a spus Valentin Vrabie.

Edilul din Medgidia nu a pierdut momentul de a-și mai pune câteva cărămizi la statuia pe care și-o construiește de câțiva ani și a vorbit despre activitatea pe care a desfășurat-o în calitatea sa de primar al comunei Peștera și a încercat să le închidă gura celor care l-au criticat și i-au adus acuzații spunând că timp de 3 ani nu ar fi atras niciun leu la Medgidia.

“25 de milioane de euro sunt în desfășurare pentru 2019, iar municipiul Medgidia nu s-a mai îndatorat din anul 2016. Când am venit la Medgidia eram un adolescent, mi-a făcut bine acest pas, m-a maturizat”, a spus Vrabie râzând.

Pretenții și independență… politică

Ca o soluție de compromise poate fi privită venirea lui Vrabie în PNL. Liberalii aveau nevoie de voturi pentru alegerile viitoare, europarlamentare și prezidențiale, iar primarul din Medgidia de liniște în Consiliul Local pentru a-și trece proiectele. Aspectele au și fost recunoscute atât de Valentin Vrabie, cât și de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

“Se realizează o liniște în Consiliul Local. Am cerut ca PNL să nu mai voteze alături de PSD proiectele pentru Medgidia. Nu am discutat de funcții, dar mi s-a propus și preluarea organizației de la Medgidia, dar eu voi rămâne independent în PNL (?!). Eu nu mă schimb și voi continua chiar să îi înjur pe cei care merită, să le vorbesc așa cum merită”, a declarat Valentin Vrabie.

La rândul său, Huțucă cere… comunicare.

“Noi nu avem pretenții nici mari și nici exagerate de la primarul Valentin Vrabie. I-am cerut și dumnealui, vă spunem și dvs. acum că îi cerem comunicare. Nu îmi fac griji, dânsul știe poziția noastră. (…) În opinia noastră, dar și a domnului primar Vrabie, tensiunea de la Medgidia nu ne face bine nici nouă, celor din sfera politică, dar și cetățenilor. De altfel, totul este despre faptul că această colaborare va genera o mare oportunitate pentru crearea de avantaje reciproce și poate consolida PNL Medgidia”, precizează liderul PNL Constanța.

Și dacă liberalii au uitat, insistăm să le amintim ce gânduri avea primarul din Medgidia, proaspătul lor coleg, despre ei, nu cu mult timp în urmă.

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

De ce? Pentru că liberalii din CL Medgidia îi solicitau edilului transparență în cheltuirea banilor publici!

 

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: