Connect with us

Actual

În doar o săptămână, peste o mie de sancţiuni au fost aplicate de către Poliţia Locală Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În perioada 05.03.2018- 11.03.2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 1071 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 282.938 lei pentru  încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează: – 979  de sancțiuni contravenționale în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice în valoare de 126.738 ( 21 sanctiuni contravenționale privind nerespectarea ordinii și liniștii publice, 9 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 5 sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 578 de sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, o sancțiune pentru nerespectarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe teren aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, o sanctiune pentru nerespectarea Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, 332 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 16 sanctiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor privind executarea lucrărilor tehnico edilitare, 18 sancțiuni aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri sau persoane în regim taxi). – în domeniul disciplinei în construcții și al afișajului stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 156.200 lei ( 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrarilor de construcții, 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 11 sancțiuni cotravenționale pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată, 15 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 24 de sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, 4 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 6 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public).

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: