Actual

În doar o săptămână, peste o mie de sancţiuni au fost aplicate de către Poliţia Locală Constanţa

mart. 13, 2018 Maria Ionescu

În perioada 05.03.2018- 11.03.2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 1071 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 282.938 lei pentru  încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează: – 979  de sancțiuni contravenționale în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice în valoare de 126.738 ( 21 sanctiuni contravenționale privind nerespectarea ordinii și liniștii publice, 9 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 5 sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 578 de sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, o sancțiune pentru nerespectarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe teren aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, o sanctiune pentru nerespectarea Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, 332 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 16 sanctiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor privind executarea lucrărilor tehnico edilitare, 18 sancțiuni aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri sau persoane în regim taxi). – în domeniul disciplinei în construcții și al afișajului stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 156.200 lei ( 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrarilor de construcții, 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 11 sancțiuni cotravenționale pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată, 15 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 24 de sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, 4 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 6 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public).

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!