Connect with us

Actual

În doar o săptămână, peste o mie de sancţiuni au fost aplicate de către Poliţia Locală Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Featured Image

În perioada 05.03.2018- 11.03.2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 1071 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 282.938 lei pentru  încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează: – 979  de sancțiuni contravenționale în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice în valoare de 126.738 ( 21 sanctiuni contravenționale privind nerespectarea ordinii și liniștii publice, 9 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 5 sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 578 de sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, o sancțiune pentru nerespectarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe teren aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, o sanctiune pentru nerespectarea Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, 332 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 16 sanctiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor privind executarea lucrărilor tehnico edilitare, 18 sancțiuni aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri sau persoane în regim taxi). – în domeniul disciplinei în construcții și al afișajului stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 156.200 lei ( 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrarilor de construcții, 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 11 sancțiuni cotravenționale pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată, 15 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 24 de sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, 4 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 6 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public).

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: O femeie de 89 de ani, agresată de propriul fiu

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

O femeie în vârstă de 89 de ani din municipiul Constanța a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție, la data de 17 ianuarie a.c., despre faptul că fiul ei, de 66 de ani, i-ar fi adresat injurii și amenințări pe baza unor neînțelegeri în familie.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului conform procedurilor legale, acesta fiind evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, potrivit polițiștilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tragedie în județul Constanța: Și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de azi, în localitatea Săcele din județul Constanța a avut loc o dramă. Un bărbat și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă.

În jurul orei 14.20, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Din primele informații se pare că un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declarații, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanță, fapt ce a condus la decesul minorei.

Ulterior se pare ca a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanță necunoscută.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un constănțean cu un cazier bogat a fost prins foarte beat la volan și fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool în aer pur expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 18 ianuarie, conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei după-amieze va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Nu este dificil de crezut că va fi arestat dat fiind cazierul pe care îl are bărbatul.

Furt, furt calificat, ultraj, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, tentativa de omor, trafic de minori și infracțiuni rutiere sunt infracțiunile pentru care, începând cu anul 1989, bărbatul a fost de mai multe ori la închisoare. În urmă cu câteva zile, de-abia ieșise din spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: