Connect with us

Actual

În minivacanță, peste 2.100 de pacienţi au ajuns la spitalul județean Constanța

Published

on

spital judetean

Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii s-a finalizat cu mii de pacienţi preluaţi de către personalul din UPU şi sute de pacienţi internaţi în regim de urgenţă.

2.187 de persoane (663 copii) au ajuns la UPU SMURD din cadrul SCJU Constanţa, începând cu dimineaţa zilei de 1 iunie, până astăzi la ora 8.00.

În urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate, 424 pacienţi au fost internaţi de urgenţă, pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate.

Secţiile din cadrul SCJU Constanţa cu cele mai multe internări, în ultimele 5 zile, sunt  Pediatria, Neurologia, Cardiologia  dar şi secţiile Obstetrică Ginecologie.

Advertisement

Intervalul cu cele mai multe prezentări a fost în perioada 3-4 iunie când, în decursul a 24 de ore, s-au prezentat la UPU 469 pacienţi.

Situația pacienților încadrați pe coduri de urgență la prezentarea în UPU, în perioada 1-6 iunie, se prezintă astfel:

  • COD ROSU = 40
  • COD VERDE = 1.893
  • COD GALBEN = 184
  • COD ALBASTRU = 32
  • COD ALB = 38

”Așa cum reiese din sistemul informatic, cei mai multi pacienți au fost repartizați pe Codul Verde. Conform Protocolului Naţional de Triaj, starea pacienților încadrați pe cod VERDE este stabilă, dar necesită investigații și posibil internare în secțiile de specialitate din spital.

Cazurile de cod GALBEN și ROȘU reprezintă pacienți critici sau cu potențial mare de agravare, în vreme ce pacienții încadrați pe codurile ALBASTRU și ALB reprezintă cazuri nonurgente, ce pot fi tratate în ambulatoriu sau la medicul de familie.

Primii pacienţi care sunt preluaţi, indiferent dacă au venit cu ambulanţa sau individual, sunt cei al căror risc vital este imediat, cât şi pacienții pentru care există risc de agravare rapidă.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement