Connect with us

Actual

235.000 de persoane au tranzitat în minivacanță punctele de trecere a frontierei din județul Constanța

Published

on

frontiera

În perioada 1 – 5 iunie, cele cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria din județul Constanța au fost tranzitate de 235.000 de persoane, care au folosit 70.000 de mijloace de transport.

Din cele 235.000 de persoane, 91.000 au intrat în România și 144.000 au folosit punctele de trecere pentru a ieși din țară.

Cel mai aglomerat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 196.000 de persoane.

Garda de Coastă a luat măsuri gradual, în funcție de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de așteptare atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care au efectuat controlul, cât și prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere.

Advertisement

Totodată au fost folosite stații mobile de control și au fost utilizate benzi de circulație de pe contrasens, atunci când situația a impus acest lucru.

Timpul de așteptare cel mai ridicat a fost înregistrat în P.T.F. Vama Veche, fiind de aproximativ 50 de minute, la începutul și la sfârșitul perioadei de referință, acționându-se de fiecare dată punctual și operativ pentru diminuarea acestui timp.

S-a acordat o atenție sporită situațiilor în care au fost implicați minori pe sensul de ieșire din țară, prin verificarea temeinică a documentelor de călătorie ale acestora pentru a preîntâmpina situații neplăcute.

În punctele de trecere de la frontiera cu Bulgaria au fost constatate un număr de 3 contravenții fiind aplecate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 3.915 lei și a fost constatată o infracțiune la regimul dreptului proprietății intelectuale, fiind confiscate bunuri în valoare de 16.000 lei.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement