Connect with us

Societate

În premieră, prima etapă a Campionatul Național de Super Rally 2019 va fi la Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la

Etapa a I-a a Campionatului Național de Super Rally 2019 se va desfășura în intervalul 10-11 mai, la Mangalia. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv AMC Rasing, clubul promoter al campionatului, în colaborare cu Primăria Mangalia și cu Federația Română de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, suprafața de desfășurare este asfalt 100%, iar distanța totală a traseului este de 3.75 km (3 ture).

Vineri, la ora 15.00 se va deschide parcul service, pe strada Portului (în parcarea de lângă Parcul Balnear). Între orele 17.00 și 19.00 se vor face verificări administrative și tehnice, după care sd va face prezentarea oficială a echipajelor. Acest lucru se va desfășura lângă Casa de Cultură, în piața Republicii.

Sâmbătă, 11 mai, se va desfășura competiția. Numărul maxim de piloți acceptați este 40. Pot participa piloți și copiloți cu licență FRAS 2019. Se echivalează licențele de: raliu, viteză în coastă, time attack, slalom paralel, rally cross, sau alte ramuri cu acceptul FRAS.

Pot participa și piloți care nu au licență FRAS/FIA-2019 – aceștia se pot înscrie cu acceptul organizatorului și fără să puncteze în Campionatul Național de ”Super Rally” și vor forma o clasă separată.

Echipajul poate fi format din pilot și (opțional) copilot/invitat.

Echipamentul obligatoriu este alăcuit din: combinezon de curse, cască, ghete rally, mănuși. Echipamentul poate să nu fie omologat sau să aibă omologare expirată.

Taxa de înscriere este de 450 lei și se achită la secretariat, odată cu verificările administrative.

Iată cum se va desfășura competiția: Runda 1. ”Calificări” – Se vor desfășura minim 4 manşe de calificări – O manșă va avea 3 ture complete. – O tură completă are 1.25 km lungime. – Concurenții se vor prezenta la START la indicațiile arbitrilor din Parcul de Service – Dacă pe parcursul concursului, unui concurent i se arată steagul ROȘU, acesta este obligat să oprească în siguranță și cât mai repede mașina de concurs, lăsând traseul liber pentru orice intervenție. Acesta nu va părăsi mașina de concurs și va respecta indicațiile arbitrilor și oficialilor din zonă. – Se va lua în considerare timpul cel mai bun din manşele de calificări. – Primii 12 concurenţi în urma clasamentului OPEN se califică pentru Runda 2 ”Finala” Runda 2. ”Finala” – Fiecare concurent va lua startul în 4 manşe. – Se va lua în considerare cel mai bun timp.

Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfășura în următoarele orașe: Mangalia, Târgu Mureș, Craiova și București.

Update: Sâmbătă, 11 mai, între orele 03 și 21.oo, următoarele străzi vor fi închise traficului auto:
– strada Ștefan cel Mare, între strada Oituz si bd 1 Decembrie 1918;
– aleea dintre intersecția str. Stefan cel Mare cu bd 1 Decembrie 1918 si str. Portului;
– str. Portului, cuprinsă între faleză Mangalia si aleea care vine de la intersecția bd 1 Decembrie 1918 cu str. Stefan cel Mare;
– str. Vanatori intre str. Portului si str. Teilor;
– str. Teilor, între str. Vanatori si str. Oituz;
– str. Oituz, între str. Teilor si str. Stefan cel Mare.

Update2: Potrivit Primăriei Mangalia, promotorul Campionatului Național de Super Rally este Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist și totodată campion național la raliuri în 2003. O mare contribuție în organizarea competiției din acest an o are și cunoscutul pilot Emil Ghinea din Mangalia. El este vicecampion al României la CNVC – 2018, clasându-se pe primele poziții ale podiumului de concurs, la competițiile de profil, din 2011 până în prezent.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

(FOTO) Angajaţii Polaris M Holding au igienizat zona Inel 1 din Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 2 iunie, compania de salubrizare Polaris M Holding Constanţa a efectuat o acţiune de ingienizare în zona Inel 1.

Încă de la primele ore ale dimineţii, angajaţii Polaris au demarat o amplă actiune de salubrizare pe strada Cozia, în urma căreia au fost dezafectate mai multe adăposturi improvizate abuziv pe domeniul public.

In urma igienizării acestei zone, s-au colectat deşeuri voluminoase, respectiv: saltele, covoare, anvelope etc., precum şi deşeuri menajere. S-au strâns zeci de saci cu deşeuri, care au fost transportaţi cu autogunoiere la rampa ecologică.

Acestei acţiuni i s-a alăturat şi Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanţa.”, precizează Biroul de presă al Polaris M Holding Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încă o primărie din judeţul Constanţa va acorda burse şcolare elevilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puţină vreme, Asociația Elevilor din Constanța a anunțat o nouă victorie în ceea ce privește acordarea burselor în localitățile din județ. Comuna Topalu va acorda burse școlare elevilor.

În luna noiembrie a anului trecut, reprezentanții elevilor au acționat în instanță 12 unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, pentru nerespectarea obligativității acordării burselor de merit, de performanță, de studiu și ajutor social elevilor (conform art.105 al Legii educației naționale nr.1/2011.)

În urma deciziei instanței din luna februarie prin care era recunoscut dreptul elevilor de a beneficia de burse, așa cum prevede art. 82 din Legea educației naționale nr.1/2011, Consiliul Local Topalu a fost obligat să emită o hotărâre prin care să stabilească numărul și cuantumul burselor elevilor.

Ulterior, autoritatea locală a adoptat hotărârea prin care se stabilea numărul și cuantumul burselor, făcând posibilă astfel acordarea de burse pentru elevii din comuna Topalu.

“Din păcate dreptul elevilor de a beneficia de burse nu a fost luat în considerare în întregime, deoarece banii proveniți din bursele elevilor nu vor fi acordați și pentru semestrul I al anului școlar în curs.”, precizează Biroul de presă al AEC.

Asociaţia Elevilor solicită autorităților din comuna Topalu să acorde retroactiv bursele elevilor, astfel încât educația să nu  fie tratată cu jumătăți de măsură, iar elevilor să le fie facilitat accesul la educație.

“Ne bucurăm de această victorie și de faptul că munca noastră a dat roade, dar nu putem nega faptul că nu e un motiv de bucurie că s-a ajuns până în acest punct. Vorbim de prevederi din legea educației care nu au fost respectate, iar inspectoratele și ministerul au ales să închidă ochii complet la faptul că zeci de mii de elevii nu beneficiază de burse școlare.  În final, luptând cu legea în mână, am arătat că elevii pot schimba cu adevărat fața sistemului de educație. Corupția din administrația locală și din școli afectează în mod direct calitatea educației, iar AEC nu va tolera sub nici o formă încălcarea legii.”, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Investiții de aproape 5 milioane de lei în Teatrul de Stat Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” urmărește optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene.

În cadrul proiectului se vor executa mai multe tipuri de lucrări:

  • consolidarea fundațiilor existente la sala teatrului și anexele laterale;
  • refacerea finisajelor interioare și exterioare;
  • termoizolarea pereților exteriori, a soclului și a acoperișului;
  • înlocuirea tâmplariei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC;
  • refacerea instalațiilor sanitare, termice, electrice și de ventilare;
  • refacerea instalațiilor pentru alimentare cu apă potabilă, apă caldă de consum, canalizare menajeră și pluvială;
  • înlocuirea sistemului electric și de iluminat;
  • instalarea unui sistem independent de generare energie elctrică, folosind panouri fotovoltaice;
  • amenajarea infrastructurii de acces prin adaptarea la nevoile persoanelor cu handicap locomotor;
  • realizarea sistemului de management energetic integrat al clădirii (de tip Building Management System) pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii.

Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar perioada de implementare este de 31 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 4.863.953,22 lei.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: