Connect with us

Societate

În premieră, prima etapă a Campionatul Național de Super Rally 2019 va fi la Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la

Etapa a I-a a Campionatului Național de Super Rally 2019 se va desfășura în intervalul 10-11 mai, la Mangalia. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv AMC Rasing, clubul promoter al campionatului, în colaborare cu Primăria Mangalia și cu Federația Română de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, suprafața de desfășurare este asfalt 100%, iar distanța totală a traseului este de 3.75 km (3 ture).

Vineri, la ora 15.00 se va deschide parcul service, pe strada Portului (în parcarea de lângă Parcul Balnear). Între orele 17.00 și 19.00 se vor face verificări administrative și tehnice, după care sd va face prezentarea oficială a echipajelor. Acest lucru se va desfășura lângă Casa de Cultură, în piața Republicii.

Sâmbătă, 11 mai, se va desfășura competiția. Numărul maxim de piloți acceptați este 40. Pot participa piloți și copiloți cu licență FRAS 2019. Se echivalează licențele de: raliu, viteză în coastă, time attack, slalom paralel, rally cross, sau alte ramuri cu acceptul FRAS.

Pot participa și piloți care nu au licență FRAS/FIA-2019 – aceștia se pot înscrie cu acceptul organizatorului și fără să puncteze în Campionatul Național de ”Super Rally” și vor forma o clasă separată.

Echipajul poate fi format din pilot și (opțional) copilot/invitat.

Echipamentul obligatoriu este alăcuit din: combinezon de curse, cască, ghete rally, mănuși. Echipamentul poate să nu fie omologat sau să aibă omologare expirată.

Taxa de înscriere este de 450 lei și se achită la secretariat, odată cu verificările administrative.

Iată cum se va desfășura competiția: Runda 1. ”Calificări” – Se vor desfășura minim 4 manşe de calificări – O manșă va avea 3 ture complete. – O tură completă are 1.25 km lungime. – Concurenții se vor prezenta la START la indicațiile arbitrilor din Parcul de Service – Dacă pe parcursul concursului, unui concurent i se arată steagul ROȘU, acesta este obligat să oprească în siguranță și cât mai repede mașina de concurs, lăsând traseul liber pentru orice intervenție. Acesta nu va părăsi mașina de concurs și va respecta indicațiile arbitrilor și oficialilor din zonă. – Se va lua în considerare timpul cel mai bun din manşele de calificări. – Primii 12 concurenţi în urma clasamentului OPEN se califică pentru Runda 2 ”Finala” Runda 2. ”Finala” – Fiecare concurent va lua startul în 4 manşe. – Se va lua în considerare cel mai bun timp.

Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfășura în următoarele orașe: Mangalia, Târgu Mureș, Craiova și București.

Update: Sâmbătă, 11 mai, între orele 03 și 21.oo, următoarele străzi vor fi închise traficului auto:
– strada Ștefan cel Mare, între strada Oituz si bd 1 Decembrie 1918;
– aleea dintre intersecția str. Stefan cel Mare cu bd 1 Decembrie 1918 si str. Portului;
– str. Portului, cuprinsă între faleză Mangalia si aleea care vine de la intersecția bd 1 Decembrie 1918 cu str. Stefan cel Mare;
– str. Vanatori intre str. Portului si str. Teilor;
– str. Teilor, între str. Vanatori si str. Oituz;
– str. Oituz, între str. Teilor si str. Stefan cel Mare.

Update2: Potrivit Primăriei Mangalia, promotorul Campionatului Național de Super Rally este Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist și totodată campion național la raliuri în 2003. O mare contribuție în organizarea competiției din acest an o are și cunoscutul pilot Emil Ghinea din Mangalia. El este vicecampion al României la CNVC – 2018, clasându-se pe primele poziții ale podiumului de concurs, la competițiile de profil, din 2011 până în prezent.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

S-a stins din viață regizorul Alexandru Darie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

S-a stins din viață regizorul Alexandru Darie, fiul actorului Iurie Darie, care era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Ducu Darie a murit astăzi, 18 septembrie, informaţia fiind confirmată de mama lui vitregă, Anca Pandrea (73 de ani).

Alexandru Darie suferea de ciroză şi era pe listele de transplant hepatic, iar în ultimele luni starea sa de sănătate s-a agravat. În urmă cu zece zile, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni, spun apropiaţii artistului.

Ducu Darie, cum îi spuneau prietenii, s-a născut pe 15 iunie 1959 într-o familie de artişti, părinţii săi au fost Consuela Roşu şi Iurie Darie.

„Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe, aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi. Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie: director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa.”, povestea Ducu Darie.

Alexandru Darie a studiat regia de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale București, pe care a absolvit-o în anul 1983.

A regizat mai multe spectacole de teatru, atât în țară, cât și în străinătate.

În anul 1955 a regizat spectacolul ”Trei surori”, de Anton Cehov, care a fost premiat de Asociația Criticilor de Teatru și Uniunea Teatrală din România.

Din anul 2002, era director al Teatrului Bulandra.

Ducu Darie a jucat și în filme, precum ”Galax, omul păpușă” (1984), de Ion Popescu-Gopo, dar și în mai recenta peliculă ”Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob (2015).

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Companie națională, ajunsă pe mâna unui tip care și-a falsificat diploma de absolvire

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Companiei Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-a falsificat CV-ul, precizând că a absolvit Facultatea de Eletrotehnică din București. La solicitatea Edupedu.ro, Departamentul de Relații Publice din cadrul Universității Politehnice București a transmis că persoana în cauză a fost student al acestei universități dar nu și-a finalizat studiile.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Carașol ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Președintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în Biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”.

 

Foto: www.transelectrica.ro

Cum s-a aflat acest lucru? Foarte simplu: surse politice au declarat că diploma acestuia de absolvire a UPB este una falsă, iar Edupedu.ro a solicitat oficial Universității Politehnica din București să comunice dacă Marius Dănuț Carașol a absolvit cursurile universității.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

România primește bani din fonduri europene pentru a dezvolta Registrul Național de Transplant

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Activitatea de transplant din România ca fi va reorganizată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Proiectul ”Îmbunătățirea procesului de reglementare în domeniul transplantului” care reprezintă unul din cele 7 proiecte depuse de către Ministerul Sănătății în cadrul (IP14/2019) “Sprijin pentru acțiuni de consolidare a capacității autorităților și instituțiilor publice centrale, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA)” a primit săptămâna aceasta aprobare pentru finanțare. Durata programului este de 36 de luni.

Vor fi actualizate protocoalele și ghidurile de practică medicală în transplant, pentru fiecare tip de activitate (testare, coordonare, transport, prelevare, transplant, evaluare post transplant, stocare) și pentru fiecare tip de transplant (rinichi, ficat, cord, piele, cornee, os-tendon, pulmonar, pancreas, celule stem, celule reproducătoare umane).

Registrul Național de Transplant care va fi dezvoltat se va interconecta cu toți actorii implicați în activitatea de transplant. Va fi elaborat și aprobat Codul transplantului.

Vor fi utilizate peste 15,6 milioane de euro pentru dezvoltarea Registrului Național de Transplant, actualizarea ghidurilor și protocoalelor din domeniu, dar și sistematizarea și simplificarea legislației de transplant.

”În urma acestui proiect tot domeniul de transplant va fi reformat. Vor fi elaborate politici publice care să ducă la îmbunătățirea activității de transplant, dar și la asigurarea transparenței în acest domeniu. Vom începe printr-o analiză care vizează restructurarea tuturor actelor normative care guvernează activitatea de transplant din România, astfel încât să eliminăm  redundanțele legislative, elementele din legislație care nu mai au legătura cu situația existentă. Vom transpune în legislația noastră corect și complet toate directivele europene și vom reașeza actele normative prin eliminarea elementelor care conțin contradicții”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat Registrul Național de Transplant sub forma unui sistem informatic unic integrat de înregistrare și colectare date cu caracter personal și medical a potențialilor donatori, a donatorilor în moarte cerebrală, a bolnavilor ce au ca indicație procedura de transplant, precum și a celor care au beneficiat de o procedură de transplant.

Tot în cadrul proiectului va fi inventariată   fiecare activitate și va fi elaborată o metodologie de calcul a costurilor generate de aceasta.
Vor fi actualizate protocoalele și ghidurile  de practică medicală în transplant, pentru fiecare tip de activitate (testare, coordonare, transport, prelevare, transplant, evaluare post transplant, stocare) și pentru fiecare tip de transplant (rinichi, ficat, cord, piele, cornee, os-tendon, pulmonar, pancreas, celule stem, celule reproducătoare umane).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: