Connect with us

Societate

În premieră, prima etapă a Campionatul Național de Super Rally 2019 va fi la Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la

Etapa a I-a a Campionatului Național de Super Rally 2019 se va desfășura în intervalul 10-11 mai, la Mangalia. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv AMC Rasing, clubul promoter al campionatului, în colaborare cu Primăria Mangalia și cu Federația Română de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, suprafața de desfășurare este asfalt 100%, iar distanța totală a traseului este de 3.75 km (3 ture).

Vineri, la ora 15.00 se va deschide parcul service, pe strada Portului (în parcarea de lângă Parcul Balnear). Între orele 17.00 și 19.00 se vor face verificări administrative și tehnice, după care sd va face prezentarea oficială a echipajelor. Acest lucru se va desfășura lângă Casa de Cultură, în piața Republicii.

Sâmbătă, 11 mai, se va desfășura competiția. Numărul maxim de piloți acceptați este 40. Pot participa piloți și copiloți cu licență FRAS 2019. Se echivalează licențele de: raliu, viteză în coastă, time attack, slalom paralel, rally cross, sau alte ramuri cu acceptul FRAS.

Pot participa și piloți care nu au licență FRAS/FIA-2019 – aceștia se pot înscrie cu acceptul organizatorului și fără să puncteze în Campionatul Național de ”Super Rally” și vor forma o clasă separată.

Echipajul poate fi format din pilot și (opțional) copilot/invitat.

Echipamentul obligatoriu este alăcuit din: combinezon de curse, cască, ghete rally, mănuși. Echipamentul poate să nu fie omologat sau să aibă omologare expirată.

Taxa de înscriere este de 450 lei și se achită la secretariat, odată cu verificările administrative.

Iată cum se va desfășura competiția: Runda 1. ”Calificări” – Se vor desfășura minim 4 manşe de calificări – O manșă va avea 3 ture complete. – O tură completă are 1.25 km lungime. – Concurenții se vor prezenta la START la indicațiile arbitrilor din Parcul de Service – Dacă pe parcursul concursului, unui concurent i se arată steagul ROȘU, acesta este obligat să oprească în siguranță și cât mai repede mașina de concurs, lăsând traseul liber pentru orice intervenție. Acesta nu va părăsi mașina de concurs și va respecta indicațiile arbitrilor și oficialilor din zonă. – Se va lua în considerare timpul cel mai bun din manşele de calificări. – Primii 12 concurenţi în urma clasamentului OPEN se califică pentru Runda 2 ”Finala” Runda 2. ”Finala” – Fiecare concurent va lua startul în 4 manşe. – Se va lua în considerare cel mai bun timp.

Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfășura în următoarele orașe: Mangalia, Târgu Mureș, Craiova și București.

Update: Sâmbătă, 11 mai, între orele 03 și 21.oo, următoarele străzi vor fi închise traficului auto:
– strada Ștefan cel Mare, între strada Oituz si bd 1 Decembrie 1918;
– aleea dintre intersecția str. Stefan cel Mare cu bd 1 Decembrie 1918 si str. Portului;
– str. Portului, cuprinsă între faleză Mangalia si aleea care vine de la intersecția bd 1 Decembrie 1918 cu str. Stefan cel Mare;
– str. Vanatori intre str. Portului si str. Teilor;
– str. Teilor, între str. Vanatori si str. Oituz;
– str. Oituz, între str. Teilor si str. Stefan cel Mare.

Update2: Potrivit Primăriei Mangalia, promotorul Campionatului Național de Super Rally este Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist și totodată campion național la raliuri în 2003. O mare contribuție în organizarea competiției din acest an o are și cunoscutul pilot Emil Ghinea din Mangalia. El este vicecampion al României la CNVC – 2018, clasându-se pe primele poziții ale podiumului de concurs, la competițiile de profil, din 2011 până în prezent.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Preoții din județ donează sânge. Când va avea loc prima acțiune din acest an

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La nivelul județului Constanța se resimte o lipsă acută de sânge, fapt ce generează mari probleme în îndeplinirea actului medical. În orice moment, noi înșine, un prieten sau o rudă apropiată poate avea nevoie de sânge pentru a-și salva viața și a rămâne lângă cei dragi.

În acest context, Arhiepiscopia Tomisului, prin Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, îndeamnă clerul și credincioșii din eparhie să dea dovadă de solidaritate și iubire creștinească, prin participarea la campania de donare de sânge, căci orice zi de amânare poate costa o viață.

Astfel, joi, 21 ianuarie, este programată prima campanie de donare de sânge din acest an. Se va desfășura pe tot parcursul zilei, între orele 7.30 și 13.30, pentru a nu se crea aglomerație, iar la ora 12.00 va fi prezent IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Persoana care dorește să doneze trebuie să fie într-o stare bună (fizică, mentală) echilibrat, motivat de importanța gestului donării de sânge.

Condițiile pentru admiterea la actul donării:

 • vârsta: 18-55 de ani – persoane sănătoase;
 • greutate între: 50-100 kg la femei, 58-110 kg la bărbați, în funcţie de înălţime;
 • să nu fi consumat alcool cu 24-48 de ore înainte de recoltare, să fie cu un nivel de igienă corespunzător prezentării într-o instituție medicală, tensiunea arterială maximă admisă în funcție de vârstă (decide medicul la consultație);
 • să nu fi suferit în ultimele 6 luni (sau mai mult) intervenții chirurgicale, tatuaje;
 • să nu fi suferit de: TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat decompensat, boli de inimă, epilepsie, boli de piele, bruceloză, miopie (-) 6 dioptrii;
 • HTA în tratament;
 • comportamentul donatorului trebuie să fie echilibrat, politicos și să respecte toate indicațiile primite de la echipa medicală de-a lungul procedurii.

În dimineața dinaintea donării:

 • se poate bea apă, cafea sau ceai (este indicat să veniți foarte bine HIDRATAȚI!);
 • să se consume micul dejun;
 • NU este indicat să se fumeze cel puțin 2 ore înainte și după donare.

Cât se donează:

 • la o donare se recoltează 410-450 ml de sânge, cantitatea se reface: ca și volum în câteva ore (în funcție de volumul de lichide ingerat post-donare) și din punct de vedere biologic în 2 săptămâni.

Siguranța actului donării:

 • trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă şi de unică folosinţǎ (este exclus orice tip de contaminare!!!).

Avantajele donării:

 • donatorului de sânge i se evaluează starea de sănătate la consultația medicală dinaintea donării şi beneficiază de o serie de analize medicale gratuite (pentru validarea unității de sânge donate, sunt efectuate următoarele analize: grup sanguin OAB/Rh(D), subgrupe A/AB, fenotipare Rh/Kell, hemoglobina, probe hepatice (ALT), teste pentru hepatita B, C, pentru HIV, HTLV, sifilis, (rezultatele testelor se eliberează la cerere și sunt confidențiale!!));
 • donatorului de sânge i se monitorizează starea de sănătate prin evaluarea clinică și de laborator cu ocazia fiecărei donări;
 • satisfacția gestului altruist;
 • regenerarea sângelui induce o stare de bine fizic și mental cu totul aparte (intervalul de timp este de ordinul zilelor);
 • 1 zi liberă (ziua donării – în cazul angajaţilor cu carte de muncă);
 • donatorului i se atribuie 7 tichete valorice, ca o recompensă biologicǎ;
 • reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru 30 de zile

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Circulaţia trenurilor CFR Călători se desfăşoară în condiţii de iarnă severă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Circulaţia trenurilor CFR Călători se desfăşoară în condiţii de iarnă severă, fiind asigurate siguranța și securitatea pasagerilor.

Printr-un comunicat de presă, CFR Călători precizează că o șină s-a fisurat din cauza gerului, pe relația Craiova – București Nord. Traficul feroviar a fost întrerupt între stațiile Radoiești – Olteni după ce o șină s-a fisurat din cazua gerului, iar trenul IR 1594 Craiova – București Nord a fost oprit până la remedierea deficienței, timp în care sistemul de încălzire a fost funcțional. Trenul a ajuns la destinație.

Și la Târgu Ogna a fost fisurată șina de cale ferată, iar trenul R 5202 Siculeni – Focșani a staționat până la remedierea acesteia. Trenul se află acum în circulație.

Și pe relația Galați – București  Nord au fost probleme. Din cauza temperaturilor scăzute, automotorul Desiro care era în compunerea trenului IR 1770 Galați – București Nord a fost schimbat în stația Faurei și înlocuit cu locomotivă și vagoane. Astfel călătorii au fost preluați cu această garnitură pentru continuarea călătoriei.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate. De asemenea, CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Valabilitatea documentelor personalului navigant, prelungită

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Autorității Navale Române a fost postat un anunț prin care personalul navigant maritim aflat la bordul navelor este informat despre prelungirea valabilității documentelor până la data de 1 aprilie 2021.

În contextul evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și ținând cont de faptul că schimburile de echipaje sunt amânate datorită închiderii granițelor sau anulării zborurilor către continentul european, Autoritatea Navală Română a realizat demersurile legale către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, necesare pentru asigurarea prelungirii valabilității documentelor care atestă atingerea competențelor necesare efectuării funcțiilor și a certificatelor medicale și psihologice până la data de 1 aprilie 2021 pentru personalul navigant maritim aflat la bordul navelor.

Notificare%20ANR%20nr%20120325%20din%2029.12.2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: