Connect with us

Societate

În sfârșit! Încep lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Pe 20 decembrie, în prezenţa fostului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, Ion Ștefan, a fost semnat contractul pentru ”Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța”. Astfel, după zeci de ani în care a zăcut în paragină și degradare continuă, Cazinoul din Constanţa îşi va recăpăta, în sfârşit strălucirea. Lucrările de reabilitare încep peste DE MÂINE.

Se estimează că lucrările la cazinoul din Constanța vor fi gata în 2022. Mai exact, durata estimată pentru finalizarea proiectului este de 30 de luni, respectiv 3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție.

Valoarea totală estimată a investiţiei, de la cazinoul din Constanța, este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

Finanțarea obiectivului de investiții va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare.

Etape

În vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiţii se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Astfel, față de documentația avizată inițial, în anul 2015, principalele modificări vizează:

• reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională;

• adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare;

• revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018;

• actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu, după cum precizează Ministerul Dezvoltării.

La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate mai multe proceduri de achiziție publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiții, dar și de ping-pong/ul incredibil al autorităților care și-au disputat lucrările. Așa se face că, monument istoric național, clădirea Cazinoului a ajuns să pice încet, dar sigur, din cauza valurilor, a iernilor aspre de la malul mării, complicitatea tuturor celor implicați fiind demnă de luat în seamă atunci când oricine caută vinovați!

 

Comments

comments

Societate

357 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Din datele centralizate până la această oră, un număr de  357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, după cum urmează:

Medici 99
Asistenți medicali 127
Infirmiere 35
Îngrijitoare 11
Personal auxiliar 85

Menționăm că, DSP Botoșani a revenit cu informația privind numărul de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus. Este vorba de 19 cadre medicale confirmate, restul până la 31 fiind în așteptarea rezultatului probelor prelevare.

Distribuție pe județe:

Alba total 2
Personal auxiliar 2

Arad total 24
Medici 9
Asistenți medicali 5
Infirmiere 1
Personal auxiliar 9

București total 60
Medici 19
Asistenți medicali 16
Infirmiere 6
Personal auxiliar 19

Bistrița Năsăud total 3
Personal auxiliar 3

Botosani total 19
Medici 6
Asistenți medicali 10
Infirmiere 3

Cluj total 3
Personal auxiliar 3

Constanța total 1
Asistenți medicali 1

Covasna total 8
Medici 5
Asistenți medicali 3

Galați total 6
Medici 3
Asistenți medicali 1
Personal auxiliar 2

Hunedoara total 16
Medici 5
Asistenți medicali 9
Îngrijitoare 1
Personal auxiliar 1

Iași total 3
Medici 2
Asistenți medicali 1

Mehedinți total 1
Personal auxiliar 1

Neamț total 7
Medici 2
Asistenți medicali 3
Infirmiere 1
Personal auxiliar 1

Suceava total 200
Medici 45
Asistenți medicali 77
Infirmiere 24
Îngrijitoare 10
Personal auxiliar 44

Timiș total 2
Medici 1
Asistenți medicali 1

Vrancea total 2
Medici 2

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

1 aprilie 2020: Aproape un milion de contracte de muncă, suspendate sau încetate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina oficială a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale a fost postată situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate în data de 1 aprilie 2020.

MMPS prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate

795.291 din care: – 207.688 – Industria prelucătoare,  156.361 –  Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor şi  110.667 – Hoteluri și restaurante

Contracte individuale de muncă încetate

155.675 din care: – 30.873 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, – 27.174 – Industria prelucrătoare, – 19.254 – Construcții

MMPS face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Poligonul de Trageri de la Capu Midia împlineşte astăzi 70 de ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca și Poligonul de Trageri de la Capu Midia, împlinește astăzi 70 de ani.

Unitatea a fost înfiinţată în anul 1950, ca Poligon de Tragere Antiaeriană, în compunerea Centrului de Instrucţie al Artileriei Antiaeriene Braşov.  După doi ani, Poligonul Capu Midia a devenit unitate independentă, pentru ca în anul 1956 să-şi schimbe denumirea în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Antiaeriene, denumire care s-a păstrat până în anul 2003, când se tranformă în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol-Aer.

În 2004 primeşte denumirea onorifică „General de brigadă Ion Bungescu”, în memoria pionierului artileriei antiaeriene româneşti, ofiţer şi inventator care, în perioada 1926-1948, a contribuit la dezvoltarea acestei arme prin inventarea şi perfecţionarea aparatului central de conducere a focului.

Din luna decembrie 2017 unitatea s-a reorganizat devenind  Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, o transformare de fond care a sporit atribuţiile şi importanţa unităţii la nivel naţional.

“Unitatea de nivel regiment este subordonată Statului Major al Forţelor Aeriene şi singura specializată în trageri sol-aer. Este locul unde se instruiesc atât militari români din toate categoriile de forţe ale armatei şi din Sistemul Naţional de Apărare, cât şi militari din armatele statelor membre NATO şi ale statelor partenere.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: