Connect with us

Actual

În sfârşit! Se inaugurează Centrul Cultural “Jean Constantin”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Constanța, am aflat că vineri, 20 aprilie, se va inaugura Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” la sediul de pe b-dul Ferdinand, nr. 56. Am aşteptat de ani de zile aceast eveniment dar, din păcate, din cauza unor probleme atât financiare cât şi organizatorice, acest lucru nu a fost posibil mai devreme.

Reabilitarea centrului a fost un proiect cu finanţare europeană derulat în perioada 01.04.2013- 01.11.2016, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 9,5 milioane lei. Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea clădirii fostului cinematograf Republica şi dotarea centrului cu mobilier adecvat, dar şi echipamente specifice.

 

Vor avea loc mai multe evenimente, după cum urmează: Vineri, 20 aprilie, la ora 11.00 va avea loc inaugurarea şi vor fi desfăşurate mai multe acţiuni, respectiv va fi prezentat un proiect şi dotările actuale, va fi o expoziţie de fotografie “Cinematograful Republica – trecut si prezent”, o ceremonie de dezvelire a bustului marelui actor Jean Constantin şi proiecţia unui film documentar.

Sâmbătă, de la ora 11.oo, va avea loc o întâlnire a ONG-urilor reprezentante ale tinerilor din judeţul Constanţa cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, iar de la ora 13.00 se va desfăşura un spectacol prezentat de elevii Liceului de Arte “Regina Maria”, clasele de actorie. “Hamlet”, spectacol prezentat în cadrul Olimpiadei Naţionale organizat de Liceul de Arte in colaborare cu Inspectoratul Judetean Scoalar Constanta.

Duiminică, 22 aprilie, de la ora 11.00 va fi organizată o expoziţie de artă fotografică organizată de Centrul Cultural Theodor Burada cu lucrări ale elevilor centrului. De la ora 13.00, va avea loc o proiecţie de film documentar –artistic “Ovidius”, film realizat pentru a celebra 50 de ani de la înfrăţirea oraşelor Constanţa şi Sulmona. Este filmat în 3 ţări , cu peste 600 de ore de filmare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Hoață la numai 10 ani! O copilă din județul Constanța a forțat ușa unei locuințe și a furat….

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat o minoră, în vârstă de 10 ani, bănuită de comiterea faptei.

Astfel, la data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 22:45, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-o locuință, aparținând unui bărbat, din localitatea Pecineaga, județul Constanța, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o minoră, în vârstă de 10 ani, din localitatea Pecineaga, a pătruns în locuința bărbatului, de unde a sustras 900 de lei, articole cosmetice și mai multe bijuterii.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat în proporție de 75 %. Polițiștii constănțeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: