Actual

În sfârşit! Se inaugurează Centrul Cultural “Jean Constantin”

apr. 17, 2018 Maria Ionescu

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Constanța, am aflat că vineri, 20 aprilie, se va inaugura Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” la sediul de pe b-dul Ferdinand, nr. 56. Am aşteptat de ani de zile aceast eveniment dar, din păcate, din cauza unor probleme atât financiare cât şi organizatorice, acest lucru nu a fost posibil mai devreme.

Reabilitarea centrului a fost un proiect cu finanţare europeană derulat în perioada 01.04.2013- 01.11.2016, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 9,5 milioane lei. Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea clădirii fostului cinematograf Republica şi dotarea centrului cu mobilier adecvat, dar şi echipamente specifice.

 

Vor avea loc mai multe evenimente, după cum urmează: Vineri, 20 aprilie, la ora 11.00 va avea loc inaugurarea şi vor fi desfăşurate mai multe acţiuni, respectiv va fi prezentat un proiect şi dotările actuale, va fi o expoziţie de fotografie “Cinematograful Republica – trecut si prezent”, o ceremonie de dezvelire a bustului marelui actor Jean Constantin şi proiecţia unui film documentar.

Sâmbătă, de la ora 11.oo, va avea loc o întâlnire a ONG-urilor reprezentante ale tinerilor din judeţul Constanţa cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, iar de la ora 13.00 se va desfăşura un spectacol prezentat de elevii Liceului de Arte “Regina Maria”, clasele de actorie. “Hamlet”, spectacol prezentat în cadrul Olimpiadei Naţionale organizat de Liceul de Arte in colaborare cu Inspectoratul Judetean Scoalar Constanta.

Duiminică, 22 aprilie, de la ora 11.00 va fi organizată o expoziţie de artă fotografică organizată de Centrul Cultural Theodor Burada cu lucrări ale elevilor centrului. De la ora 13.00, va avea loc o proiecţie de film documentar –artistic “Ovidius”, film realizat pentru a celebra 50 de ani de la înfrăţirea oraşelor Constanţa şi Sulmona. Este filmat în 3 ţări , cu peste 600 de ore de filmare.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!