Connect with us

Actual

În sfârşit! Se inaugurează Centrul Cultural “Jean Constantin”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Constanța, am aflat că vineri, 20 aprilie, se va inaugura Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” la sediul de pe b-dul Ferdinand, nr. 56. Am aşteptat de ani de zile aceast eveniment dar, din păcate, din cauza unor probleme atât financiare cât şi organizatorice, acest lucru nu a fost posibil mai devreme.

Reabilitarea centrului a fost un proiect cu finanţare europeană derulat în perioada 01.04.2013- 01.11.2016, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 9,5 milioane lei. Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea clădirii fostului cinematograf Republica şi dotarea centrului cu mobilier adecvat, dar şi echipamente specifice.

 

Vor avea loc mai multe evenimente, după cum urmează: Vineri, 20 aprilie, la ora 11.00 va avea loc inaugurarea şi vor fi desfăşurate mai multe acţiuni, respectiv va fi prezentat un proiect şi dotările actuale, va fi o expoziţie de fotografie “Cinematograful Republica – trecut si prezent”, o ceremonie de dezvelire a bustului marelui actor Jean Constantin şi proiecţia unui film documentar.

Sâmbătă, de la ora 11.oo, va avea loc o întâlnire a ONG-urilor reprezentante ale tinerilor din judeţul Constanţa cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, iar de la ora 13.00 se va desfăşura un spectacol prezentat de elevii Liceului de Arte “Regina Maria”, clasele de actorie. “Hamlet”, spectacol prezentat în cadrul Olimpiadei Naţionale organizat de Liceul de Arte in colaborare cu Inspectoratul Judetean Scoalar Constanta.

Duiminică, 22 aprilie, de la ora 11.00 va fi organizată o expoziţie de artă fotografică organizată de Centrul Cultural Theodor Burada cu lucrări ale elevilor centrului. De la ora 13.00, va avea loc o proiecţie de film documentar –artistic “Ovidius”, film realizat pentru a celebra 50 de ani de la înfrăţirea oraşelor Constanţa şi Sulmona. Este filmat în 3 ţări , cu peste 600 de ore de filmare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cetățean belgian, depistat și reținut la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța au desfăşurat, la data de 11 decembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

În cadrul acțiunii a fost depistat, un bărbat de 34 de ani, din Belgia, dat în urmărire internațională, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare, de către autoritățile belgiene. Acesta a fost predat polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale potrivit competențelor.

În cursul zilei de azi, 12 decembrie, polițiștii constănțeni l-au prezentat magistraților Curții de Apel Constanța pe cetățeanul belgian identificat de lucrătorii IGI – Serviciul Imigrari Constanța în baza unui mandat internațional de arestare, acesta primind mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, fiind introdus în CRAP al IPJ Constanța.

Cetățeanul belgian, căutat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra persoanei și patrimoniului pe teritoriul Belgiei, a fost inițial reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, după prezentarea în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Ulterior, el va fi extrădat către autoritățile belgiene conform procedurilor legale în ceeea ce privește cooperarea juridică internațională.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cutremur de 3,3 grade pe scara Richer, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.52, în Zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter, la adâncimea de 106 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (29km), Panciu (34km), Focșani (43km), Mărășești (47km), Onești (47km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un TIR răsturnat a blocat circulația pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, un autotren care circula pe calea 2 a Autostrăzii A2 s-a răsturnat la km 56 din cauze deocamdată necunoscute.

Pentru a se putea ridica mașina răsturnată, s-a luat măsura închiderii circulației rutiere pe A2, între Lehliu și Fundulea.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: