Connect with us

Actual

Încă nu au început reparațiie la herghelia Mangalia! Nici caii nu pot fi scoși la antrenamente

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârșitul lunii decembrie, mai exact pe data de 28, la Herghelia Mangalia a fost un incendiu violent, soldat cu distrugerea unui depozit de fân de dimensiuni impresionante. Cantități foarte mari de hrană pentru cai au fost mistuite de flăcări, iar stingerea lor a reprezentat o provocare uriașă pentru pompierii care au fost la fața locului. Ore în șir s-au luptat cu flăcările care au ars aproape 2000 mp de depozit. Din fericire, nici oameni și nici cai nu au fost răniți în urma acestui eveniment. De atunci a trecut aproape o lună de zile și speram ca reparațiile depozitului ars să fie începute. Pentru a afla cum stau lucrurile la fața locului, am luat legătura cu directorul Constantin Ancuța. ”Nu s-au putut face reparații din cauza vremii. Am fost atât sub cod galben cât și sub cod portocaliu. A fost vreme de iarnă, cu viscole.”, ne-a spus directorul hergheliei, Tot el ne-a spus că reparațiile vor fi începute de îndată ce starea vremii va permite acest lucru. ”Vom începe lucrările în primăvară, cel mai probabil. Însă dacă într-o săptămână va fi vreme favorabilă, atunci le vom efectua mai devreme. Este o investiție foarte mare și lucrările trebuie realizate cu maximă seriozitate.”, ne-a declarat directorul Ancuța. El ne-a spus că încă nu a fost finalizată ancheta demarată imediat după izbucnirea incendiului. De asemenea, s-a declarat mulțumit de felul în care decurge activitatea la herghelie. ”Noi muncim aici, ne chinuim ca totul să fie în perfecta stare de funcționare. Angajați sunt suficienți, avem și furaje suficiente pentru cai și nu avem nici un fel de probleme. Dar așteptăm să vină vremea bună ca să putem lucra, să putem antrena caii.”, ne-a spus Constantin Ancuța. El a precizat că în ultima perioadă nu au putut fi scoși caii la antrenamente. ”A fost gheață, polei… Nu ne putem permite să facem antrenamente cu caii pe această vreme pentru că există riscuri foarte mari să-și rupă vreun picior. Așteptăm vreme mai primăvăratică iar apoi reîncepem antrenamentele. De asemenea, vom începe și lucrările de primăvară, pentru că știți că avem și teren agricol care trebuie pregătit.”, ne-a declarat Constantin Ancuța. Reamintim că herghelia Mangalia este una dintre cele mai vechi din ţară, fiind înfiinţată în 1928, cu scopul de a creşte cai din rasa „Pur Sânge Arab”. Baza materială a hergheliei este formată din opt grajduri, un hipodrom pentru curse de galop, o bază hipică pentru antrenament şi concursuri de obstacole, o bază de agrement, sediu administrativ şi teren agricol.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: