Connect with us

Actual

Încă nu au început reparațiie la herghelia Mangalia! Nici caii nu pot fi scoși la antrenamente

Publicat

la

La sfârșitul lunii decembrie, mai exact pe data de 28, la Herghelia Mangalia a fost un incendiu violent, soldat cu distrugerea unui depozit de fân de dimensiuni impresionante. Cantități foarte mari de hrană pentru cai au fost mistuite de flăcări, iar stingerea lor a reprezentat o provocare uriașă pentru pompierii care au fost la fața locului. Ore în șir s-au luptat cu flăcările care au ars aproape 2000 mp de depozit. Din fericire, nici oameni și nici cai nu au fost răniți în urma acestui eveniment. De atunci a trecut aproape o lună de zile și speram ca reparațiile depozitului ars să fie începute. Pentru a afla cum stau lucrurile la fața locului, am luat legătura cu directorul Constantin Ancuța. ”Nu s-au putut face reparații din cauza vremii. Am fost atât sub cod galben cât și sub cod portocaliu. A fost vreme de iarnă, cu viscole.”, ne-a spus directorul hergheliei, Tot el ne-a spus că reparațiile vor fi începute de îndată ce starea vremii va permite acest lucru. ”Vom începe lucrările în primăvară, cel mai probabil. Însă dacă într-o săptămână va fi vreme favorabilă, atunci le vom efectua mai devreme. Este o investiție foarte mare și lucrările trebuie realizate cu maximă seriozitate.”, ne-a declarat directorul Ancuța. El ne-a spus că încă nu a fost finalizată ancheta demarată imediat după izbucnirea incendiului. De asemenea, s-a declarat mulțumit de felul în care decurge activitatea la herghelie. ”Noi muncim aici, ne chinuim ca totul să fie în perfecta stare de funcționare. Angajați sunt suficienți, avem și furaje suficiente pentru cai și nu avem nici un fel de probleme. Dar așteptăm să vină vremea bună ca să putem lucra, să putem antrena caii.”, ne-a spus Constantin Ancuța. El a precizat că în ultima perioadă nu au putut fi scoși caii la antrenamente. ”A fost gheață, polei… Nu ne putem permite să facem antrenamente cu caii pe această vreme pentru că există riscuri foarte mari să-și rupă vreun picior. Așteptăm vreme mai primăvăratică iar apoi reîncepem antrenamentele. De asemenea, vom începe și lucrările de primăvară, pentru că știți că avem și teren agricol care trebuie pregătit.”, ne-a declarat Constantin Ancuța. Reamintim că herghelia Mangalia este una dintre cele mai vechi din ţară, fiind înfiinţată în 1928, cu scopul de a creşte cai din rasa „Pur Sânge Arab”. Baza materială a hergheliei este formată din opt grajduri, un hipodrom pentru curse de galop, o bază hipică pentru antrenament şi concursuri de obstacole, o bază de agrement, sediu administrativ şi teren agricol.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tânăr din Constanța, prins la volan sub influența cocainei

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr din Constanța s-a ales cu dosar după ce a fost prins la volan sub influența drogurilor.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină și cannabis.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr, arestat după ce a furat din casa unei femei din satul Fântâna Mare

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr a furat din casa unei femei, iar apoi a amenințat-o cu acte de violență. Fapta s-a produs în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că, la data 21 septembrie a.c., acesta ar fi sustras 400 de lei din locuința unei femei, de 75 de ani, prin amenințarea victimei cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea. Fapta a fost comisă în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Satul Fântâna Mare

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța face angajări

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 23 septembrie, pe pagina oficială a Poliției Române au fost postate mai multe anunțuri de încadrare din sursă externă.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța scoate la concurs trei posturi, respectiv:

  • Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 10 în statul de organizare al unității; Pentru acest post sunt necesare următoarele studii:
    • Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria protecția mediului, farmacie;

    sau

    • Studii superioare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria mediului, farmacie.
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist II, prevăzută la poziția 53 în statul de organizare al unității;
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 60 în statul de organizare al unității. Pentru aceste posturi, participanții la concurs trebuie să îndeplinăească următoarele condiții: – Studii superioare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă în profilul / domeniul / specializarea: electronic; informatică; matematică – informatică; informatică industrială; știința/ingineria sistemelor și calculatoarelor; cibernetică, statistică și informatică economică;

sau

  • Studii universitare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) în domeniul de licență / specializarea: inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale; calculatoare și tehnologia informației; informatică industrială; ingineria sistemelor; cibernetică, statistică și informatică economică, informatică.

Înscrierea se realizează, în perioada 23.09-05.10.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 05.10.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail aom@politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 05.10.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 6 noiembrie a.c.

La adresa de mai jos găsiți toate informațiile referitoare la desfășurarea acestui concurs.

https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-unui-numar-de-11-posturi-vacante-de-ofiter-de-politie-specialitatea-combaterii-criminalitatii-organizate-prin-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: