Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Încă un pas pentru desființarea locurilor de parcare de pe bulevardul IC Brătianu

Published

on

Primarul Vergil Chițac insistă să creadă că proiectul de mobilitate urbană, impus de administrația locală în urmă cu câțiva ani, este necesar și util constănțenilor. Practic, prin această mobilitate urbană înseamnă reabilitarea tramei stradale de pe principalele artere ale Constanței și desființarea locurilor de parcare. Este și cazul bulevardului IC Brătianu, pe care conducerea Primăriei Constanța l-a inclus în planul pentru mobilitate urbană și pe care vrea să îl modernizeze. Astăzi, consilierii locali ai PNL și PSD au aprobat proiectul de hotărâre privind documentația de avizare a lucrărilor de intervenție şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, Bulevardul I.C. Brătianu”. Valoarea totală a investiției este 167.609.191 de lei. Proiectul prevede, printre altele, desființarea sensurilor giratorii existente și desființarea locurilor de parcare.

În cadrul ședinței, dezbaterile au fost aprinse. Pe de o parte, consilierii locali ai PSD au atras atenția asupra faptului că proiectul are lacune. Aleșii USR au atras atenția asupra faptului că, în urma lucrărilor de modernizare, vor dispărea sensurilor giratorii și, drept urmare, șoferii care se vor deplasa de la Valu lui Traian spre ICIL nu vor mai putea stânga. O altă problemă ridicată de consilierii USR este faptul că, la fel ca și în cazul altor bulevarde, și de pe acest tronson vor fi desființate locurile de parcare. Cristiana Popescu (USR) a explicat faptul că, deși dispar locurile de parcare, mașinile vor exista în continuare. Drept urmare, unde vor parca șoferii? Întrebare la care conducerea Primăriei a venit cu celebra promisiune: „vom face, vom drege…“.

Ani Merlă, director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, spus că, în cazul locurilor de parcare, au fost identificate mai multe spații și vor fi făcute ulterior proiecte.

În discuție a intervenit și Sorin Belu, reprezentat al societății civile, care a ridicat, la rândul său, mai multe probleme legate de modernizarea acestui bulevard, printre care și faptul că Primăria nu a fost suficient de transparentă legată de acest proiect. Încercările acestuia de a sugera retragerea proiectului pentru discuții mai aplicate s-au lovit de replicile primarului Vergil Chițac, care a ridicat tonul, arătându-se deranjat de intervenția reprezentantului societății civile.

În cele din urmă cu voia aleșilor PNL și PSD, care formează o mare familie în Consiliul Local, nou proiect de „tip Lăpușneanu“ a fost aprobat cu majoritate de voturi: 18 voturi „pentru“ și 9 „abțineri“.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions