Connect with us

Actual

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni, pedepsite cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani

Published

on

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni. Cine va fi prins se poate alege cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani – a stabilit Guvernul astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență. Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a explicat în ce condiții se ajunge la pedeapsa cu închisoarea.

„În cazul îngropărilor, dacă cineva vrea să ascundă deșeuri și îngroapă orice cantitate de deșeu și se demonstrează acest lucru, dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani. În cazul în care cineva incendiază deșeuri și poluează aerul prin această incendiere, la fel, închisoare de la 3 la 5 ani de la prima abatere. Se face dosar penal, se cercetează și mai departe este decizia instanței. Va intra în vigoare imediat după apariția în Monitorul Oficial, săptămâna aceasta”, a spus ministrul Mediului citat de europafm.ro.

Ministrul Mediului a adăgat că au fost majorate amenzile pentru abandonarea deşeurilor. Astfel, amenda pentru persoană fizică începe de la 10.000 de lei pentru deşeurile abandonate, până la 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 de lei până la 70.000 de lei, amendă contravenţională.

sursa foto: g4media.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement