Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Mai multe produse de ciocolată, retrase din supermarketuri din cauza suspiciunilor de “contaminare cu Salmonella”

Published

on

Mai multe produse de ciocolată Kinder au fost retrase de pe rafturile supermarketurilor din România din cauza suspiciunilor de “contaminare cu Salmonella”. Până acum, au fost întregistrate zeci de cazuri suspecte de constaminare în peste 9 ţări, conform presei internaţionale.

Agenţia europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că investighează zeci de cazuri raportate şi suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puţin nouă ţări.

“Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, au transmis cei de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise şi alte produse de pe rafturile spaniole, după măsuri similare luate luni în Marea Britanie şi Irlanda. Compania Italiană de dulciuri a declarat însă că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella. Ferrero începe să retragă ciocolata Kinder de la raft și în România. Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella. ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix. Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai jos sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea  acestuia”, arată sursa citată.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions