Connect with us

Actual

Incendiu de stuf și vegetație uscată în Delta Dunării. Circa 150 de hectare, cuprinse de flăcări

Published

on

incendiu delta

Un puternic incendiu a izbucnit în Delta Dunării, în zona Canalului Bărbosu la intersecție cu Canalul Cardon, cu extindere către Mila Marină 2.

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan intervin în aceste momente cu două ambarcațiuni pentru limitarea acestui incendiu de vegetație uscată și palustră (stuf și papură) ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina.

Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării, până la acest moment nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zonă inundabilă.

5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează.

Reprezentanții ISU ”Delta” Tulcea amintesc cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării.

”Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.”, a precizat Daniel Năstase, purtătyor de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime. Misiunea este una dificilă din cauza vântului care bate cu putere.

Sursa foto+video: ISU Delta Tulcea

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!