Connect with us

Actual

Incendiu puternic la o mănăstire din județul Suceava. Flăcările au cuprins biserica veche și un corp de chilii

Published

on

incendiu suceava

În această dimineață, în jurul orei 5.30, a fost anunțat un incendiu izbucnit la biserica veche și la un corp de chilii, care aparțin Mănăstirii ”Sf. Petru și Pavel” din Podu Coșnei.

Flăcările se manifestau la nivelul acoperișurilor, cu pericol de propagare la cele două construcții.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și două ambulanțe SMURD.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Advertisement

incendiu suceava

Potrivit ISU Suceava, incendiul care s-a manifestat  la corpul de chilii și la biserica veche – construcții din lemn – a fost localizat și se lucrează pentru lichidarea lui.

La ora 8.30, pompierii lucrau  pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citat de ziarul svnews.ro, construcțiile afectate de flăcări, paraclisul din biserică și corpul de chilii, au fost ridicate în anul 2006.

”Pompierii militari au salvat biserica mânăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mânăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente. Pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.”, a precizat Alin Găleată, citat de svnews.ro

iu suceava

Sursa foto: ISU Suceava

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement