Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Începând de mâine, cetățenii din Lumina pot achita taxele și impozitele locale pe platforma ghiseul.ro

Published

on

Primăria Lumina îi anunță pe cetățeni că începând de mâine, 1 iunie, taxele și impozitele locale, precum și alte obligații fiscale datorate la bugetul local al comunei pot fi achitate online pe platforma Ghiseul.ro, administrată de Autoritatea Națională pentru Digitalizarea României, fiind încheiat un protocol instituțional în acest sens. Pentru toate plățile online făcute pe platforma Ghiseul.ro NU SE PERCEP COMISIOANE, acestea sunt suportate de către instituțiile înrolate în sistem.

INREGISTRARE ONLINE PENTRU PERSOANE FIZICE

Pentru a putea plăti taxele și impozitele locale pe platforma Ghiseul.ro este necesar crearea unui cont de utilizator. Datele de acces pot fi solicitate online, folosind cardul bancar, doar de către persoane fizice. Pentru a solicita date de acces în sistem este necesar să urmați pașii de pe pagina de internet https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale.

Puteți solicita date de acces folosind cardul bancar în următoarele condiții:

Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces

Cardul trebuie să fie înrolat în sistemul 3DSecure la una dintre următoarele bănci: BCR, UniCredit Bank, ING Bank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, Banca Românească, Libra Internet Bank, CEC Bank, Garanti Bank, Banca Raiffeisen, OTP Bank, AlphaBank, First Bank.

Solicitarea este gratuită – nu se va extrage nicio sumă din contul cetățenilor.

ATENȚIE

Este necesar să folosiți o adresă de email validă, care să vă aparțină. Pe această adresă de email veți primi datele de autentificare în sistem. La prima autentificare reușită folosind aceste date de acces, sistemul va solicita schimbarea parolei cu una știută doar de cetățean. Datele financiare la care veți avea acces sunt cele pentru care sunteți înregistrați la serviciul de taxe și impozite ca titular.

Solicitarea datelor de acces în sistem la sediul instituției, fără a fi nevoie de un card bancar, se va face prin depunerea unei solicitări, însoțită de un act de identitate și o adresă de email validă. Datele de autentificare în sistem vor fi transmise pe adresa de mail indicată în cerere. Insistăm verificarea cu acuratețe a adreselor de mail indicate pentru crearea de conturi online pe platforma Ghiseul.ro.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice.

Pentru persoanele juridice care doresc activarea unui cont pe platforma Ghiseul.ro se va depune o solicitare la biroul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Comunei Lumina, din str. Mare nr. 170. Sunt necesare cererea, copie după CUI, copie carte de identitate administrator/reprezentant legal și o adresă de email validă a societății/PFA.

PLĂȚI FĂRĂ AUTENTIFICARE PE PLATFORMA GHISEUL.RO

Pe platformă pot fi făcute plăti fără autentificare de taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Pentru această variantă de plată nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Dacă aveți la cunoștință valoarea totală a impozitelor și taxelor datorate veți putea efectua plata totală, fără însă să vizualizați detaliile și să beneficiați de alte facilități. În cazul în care figurați cu amenzi în debit, plata pe care o efectuați pentru un anumit tip de impozit/taxă (cu sau fără autentificare) va stinge cu prioritate sumele provenite din amenzi (art.165 alin 2. Codul de procedură fiscal.). Plata fără autentificare se poate face pe acest link https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe, selectând instituția aferentă și tipul de plată dorit.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions