Actual

Începe acordarea burselor școlare pentru elevii din județul Constanța

mart. 16, 2018 Mihaela Tîrpan

Consiliul Județean Constanța continuă implementarea programului de burse pentru elevii din mediul rural, conform HCJC nr. 291/2007.

Sesiunea aceasta au fost cuprinse, potrivit reprezentanților CJ Constanța, un număr de 2.700 de burse. Acordarea lor se face pentru o perioadă de patru luni, cuantumul lor fiind aferent semestrului I din anul școlar 2017 – 2018. În acest sens, banii pentru meritele deosebite la învățătură din cadrul proiectului care se constituie impotriva abandonului școlar, se vor acorda la finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Valoarea totală a burselor se ridică la 1.120.000 lei.

Consiliul Judetean Constanta implementeaza din anul 2008 ”Programul de burse pentru elevii din mediul rural” – program aprobat prin HCJC nr.291/2007, care are ca scop sprijinirea elevilor cu rezultate bune la invatatura, dar fara mijloace materiale, bursele reprezentand un instrument eficient impotriva fenomenului de abandon scolar, atat de raspandit in mediul rural.

Bursele sunt destinate achizitionarii de obiecte si materiale necesare participarii la actul scolar (echipament scolar, uniforme, manuale etc.), conform hotărârii Consiliului Județean Constanța.

Amintim că, în luna decembrie 2017 a fost derulată sesiunea de acordare a burselor in unitatile scolare beneficiare ale programului, actiune finantata de Consiliul Judetean Constanta.

Comments

comments