Connect with us

Politica

Începe lupta politică la nivel înalt! Dragnea va fi premier?

Maria Ionescu

Publicat

la

Alegerile parlamentare s-au încheiat, numărătoarea voturilor a fost încheiată și teoretic românii sunt calmi și liniștiți pentru că și-au făcut datoria și și-au manifestat opțiunea electorală. Numai că acst lucru este cât se poate de fals. Tensiunile la nivel înalt de-abia acum încep. Este bine cunoscut faptul că PSD va face alianță cu ALDE și, foarte probabil, cu UDMR. Nu-i urâți pe unguri, ei își urmăresc interesul și chiar nu conta pentru ei cine urma să câștige. Ei vor fi mereu de partea celor puternici pentru a-și îndeplini obiectivele. Iar asta o pot face doar fiind la Putere. Revenind însă la desemnarea premierului, acesta este obiectivul prioritar în acest momente, voci importante din PSD au declarat fără nici un fel de ezitare că cea mai bună soluție ar fi ca această funcție să fie preluată de către Liviu Dragnea, șeful PSD. Parcă special pentru a modifica intențiile partidului de a-l desemna pe Dragnea, în cursul zilei de azi, la ora 12.00, președintele României, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a atras atenția că nu va renunța la criteriile de integritate despre care a vorbit înainte de alegeri în ceea ce privește desemnarea primului ministru. Întrebat dacă se teme de eventualitatea unei suspendări dacă nu va respecta voința poporului exprimată la alegeri, așa cum a sugerat un social-democrat, Iohannis a răspuns că nu se teme de nici un demers politic legitim. ”Cred că până la urmă toată lumea se va calma, va ateriza cu picioarele pe pământ și va proceda la realizarea unui guvern”, a precizat Iohannis. În următoarele zile vor avea loc consultări și nu este exclus să știm care va fi opțiunea PSD. Dacă va avea emoții în ceea ce privește izbucnirea unui eventual scandal în cazul desemnării lui Dragnea, PSD se va orienta spre un alt premier. Dar asta rămâne de văzut. Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. În toată perioada campaniei electorale, numele său nu a fost vehiculat ca viitor premier dar PSD nu a vehiculat nici un nume în acest sens.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac, despre condamnările Elenei Udrea și Ioanei Băsescu: „Am o părere de rău la ce li se întâmplă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Condamnarea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu la opt și, respectiv, cinci ani de închisoare a fost comentat și de primarul Constanței, Vergil Chițac.

„Am o părere de rău la ce li se întâmplă (Elena Udrea și Ioana Băsescu, n.r.). Cu siguranță procuratura va face apel pentru că și pedeapsa e cam mică pentru că au mers pe maxim. Totul e ironic pentru că se referă la un referendum (cel cu 300 de parlamentari, n.r.) care nu a fost niciodată aplicat, care a cam compromis noțiunea de referendum din România. Partea cea mai importantă e substanța. Dacă e adevărat, asistăm la ce vedem de mult timp: interferența politicului în economie. Noi auzim de foarte mult timp de acordarea de contracte preferențiale acordate de partidele politice, iar o parte din dividente să se întoarcă către partide. Lucru ăsta a făcut să altereze funcționari ai economiei românești.“, a spus Chițac.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: