Connect with us

Politica

Speranțe pentru 2017 ale europarlamanetarului Tănăsescu!

Maria Ionescu

Publicat

la

În ultima sesiune plenară din acest an a Parlamentului European, ce are loc în această săptămână la Strasbourg, europarlamentarul Claudia Ciprian Tănăsescu a ținut să își facă cunoscută dorința politică, pe care și-a pus-o cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. În cursul zilei de ieri, europarlamentarul român s-a adresat colegilor săi și le-a spus că își dorește ca, în 2017, Uniunea Europeană să facă eforturi sporite atât financiare, cât și în elaborarea de strategii pe direcția incluziunii sociale și a ușurării accesului categoriilor defavorizate de cetățeni europeni la diagnosticarea și tratamentul bolilor cronice. Iată discursul integral al europarlamentarului român dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu:

”Stimate Colegi,

Pentru că suntem în luna sărbătorilor de iarnă și este momentul în care încheiem un an dificil pentru Uniunea Europeană, dar privim cu speranță la anul ce vine, îmi voi pune o dorință. Pentru 2017, ca politician  cu viziune social democrată, ce pune omul în centrul acțiunii politice, îmi doresc ca noi toți să încercăm să facem mult mai mult în domeniul incluziunii sociale. Îmi doresc ca Uniunea Europeană să acorde anul viitor o atenție sporită politicilor de protecție a grupurilor sociale vulnerabile, cu risc sporit  de pierdere a capacității de muncă, din cauza bolilor, a dizabilităților, a dependenței de droguri sau alcool. Rezumând, îmi doresc ca 2017 să fie anul investițiilor în special pe direcția programelor menite să simplifice accesul la un pachet de sănătate minim garantat pentru categoriile defavorizate. Îmi doresc ca acel minim 20% din Fondul Social European, garantat ca fiind alocat incluziunii sociale, să fie cheltuit în special în asigurarea și garantarea accesului la diagnosticare și tratament a bolilor cronice de care suferă cetățenii europeni. Un an nou fericit!”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Propunere PSD pentru modificarea Constituției: Dacă un partid iese de la guvernare se vor organiza alegeri anticipate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că social-democrații vor susține modificarea Constituției, iar un amendament va fi cel care va ușura organizarea alegerilor anticipate. PSD va propune ca în momentul în care un partid părăsește coaliția de guvernare să aibă loc automat alegeri anticipate.

”În momentul în care se destramă programul respectivei coaliții să avem alegeri anticipate, dacă un partid părăsește guvernarea, atunci este normal să avem alegeri anticipate. Este evident pentru toată lumea că trebuie modificată Constituția, avem experiența ultimilor 30 de ani. Aici intervine rolul președintelui, care trebuie să fie un factor de echilibru, un factor de coagulare, dar dumnealui s-a transformat în premierul de la Cotroceni.Vreau să-i transmit domnului președinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul cetățenilor. Dacă ar avea loc alegeri anticipate, PSD ar câștiga detașat, nu la 4-5 procente, ci detașat.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsLive.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a convocat jumătate din Guvern la discuţii pe tema şcolilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi, pentru ora 15.00 o şedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. La ședință vor participa prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

De asemenea, de la ora 17.30, Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, și deputatul Ovidiu Ganț pe tema minorităților naționale.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

AUR a depus în Parlament un proiect privind anularea subvențiilor pentru partide

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 334/2006 privind fmanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Propunerea vizează eliminarea subvenţiei acordare partidelor politice de la bugetul de stat, dar şi aprobarea unei noi structuri organizatorice a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea asigurării funcţionarii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

“Scopul legitim inițial al legii a fost deturnat și compromis grav. Clasa politică a înțeles subvenționarea de la bugetui de stat ca pe o formă de parazitare pe seama finanțelor publice. Partidele politice au văzut în stat, de fapt, în vechiul sistem nereformat, un nou sponsor generos în locul vechilor sponsori privați, interesați și adesea corupți. Ca dovadă, subvențiile de la bugetui țării nu au fost niciodată plafonate și nici acordate conform unor criterii rezonabile. Au existat și există în continuare cazuri când partide politice care nu au participat la alegeri au beneficiat de subvenții de la bugetui de stat, precum și cazuri în care partide politice care nu mai aveau niciun parlamentar au continuat și continuă să primească în mod absurd subvenții generoase de la buget”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii afirmă că sumele acordate partidelor ar fi putut contribui la dublarea alocaţiilor pentru copii în 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: