Connect with us

Actual

Începe războiul între aleșii județeni și Mihai Lupu: “Președintele – rinocer”

Publicat

la

Votul din ședința Consiliului Județean Constanța, precum și modul în care șeful administrației județene alege să își respecte colegii fac subiectul unei postări incendiare pe care o regăsim pe contul de Facebook al consilierului județena Marius Liviu Petre de la Partidul Social Democrat.

“Președintele – rinocer” este modul în care consilierul Marius Petre i se adresează președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

“În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț”, scrie alesul județean în mediul online și susține că tot ce s-a petrecut în ședința CJ i-a lăsat “gust amar și dezamăgire profundă”.

Iată postarea:

Președintele-rinocer 🦏
📝 Într-o celebră capodoperă a teatrului absurd, Rinocerii, Eugen Ionescu scotea în evidență câteva coordonate ale lumii contemporane: ironia, negarea, resemnarea. Rinocerii lui Ionescu sunt mândri, importanți, autori cu talent literar, dar mai presus de toate încearcă să-i modeleze pe ceilalți după chipul și asemănarea lor. 😕
🪓 Rezultatul final al unor astfel de încercări, cu destul de multe reușite ne-a demonstrat-o istoria, este apariția regimurilor totalitare unde, în spațiile desăvârșite ale absurdului se balansează neîncetat între rațional și irațional, cu scopul de a se confunda și de a transforma anormalul în normal. 👎
🙅‍♀️ La o izbitor de asemănătoare punere în scenă am asistat astăzi la ședința Consiliului Județean Constanța. 📸
🗿 În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț. Cu seninătatea răspunsurilor președintelui am rămas cu toții, căci argumentele domniei sale au aruncat și mai mult în derizoriu importanța subiectelor abordate. 🎭
👮 Amenințările cu măsuri punitive au completat spectacolul grotesc al unei autorități județene de la care există altfel de așteptări. 🌟
😕 Gust amar și dezamăgire profundă! 😕
😷 Concluzia subliminală transmisă a fost o reeditare a unui mesaj ceva mai vechi, dar dintr-o sferă conexă: ”ciocul mic, căci noi suntem la putere acum”. 😷
❌ Prin România pare-se că totul e la fel, dar la un alt nivel! ❌

Mărul discordiei, protocolul cu GSP

Supărarea consilierului Petre este împărtășită și de alți aleși județeni. În timpul desfășurării ședinței, consilierul Adriana Gheorghe a cerut explicații privind proiectul nr. 52 din convocator, respectiv aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Adriana Gheorghe a întrebat care este rolul acestui proiect și ce înseamnă implicarea Consiliului Județean. De aici, discuțiile în contradictoriu și atacul dur al consilierului Marius Petre din mediul online.

“Mai mulți consilieri județeni au fost interesați de rolul Consiliului Județean în derularea acestui protocol. În mod normal, se presupune că DGASPC ar urma să fie implicată – prin rolul activității pe care o derulează – în selectarea unor persoane defavorizate în vederea angajării. Președintele CJ Constanța nu doar că a ocolit răspunsul direct, concret și logic la această întrebare, dar a avut și o atitudine superioară în dialogul cu aleșii județeni”, a spus Marius Petre pentru “Ordinea.ro”.

Lupu, noul Nicușor din CJC

Mai departe, contactat telefonic pentru un punct de vedere, consilierul județean Claudiu Iorga Palaz a declarat pentru ziarul nostru că a fost amenințat de șeful CJC cu sancțiune “pentru că vorbesc prea mult”.

“M-a amenințat că mă va sancționa că vorbesc prea mult și i-am spus că a împrumutat comportamentul lui Nicușor. I-am spus că s-a molipsit de pe vremea USL-ului când se pozau împreună”, a spus Claudiu Palaz pentru “Ordinea.ro”.

Palaz a criticat în intervenția sa inițiativa președintelui Lupu de a se adopta hotărâri de Consiliu Județean pentru respingerea unor notificări formulate de diverse persoane care au contestat în procedura prealabilă de contencios-administrativ acte administrative adoptate anterior. El a susținut că procedura reprezintă o aberație juridică și a sugerat că această manieră ar genera o situație fără ieșire, întrucât răspunsul prin HCJ la criticile aduse altui HCJ este tot un act administrativ care nu poate fi contestat direct la instanță, ci prin plângere prealabilă. Cel mai probabil reacția președintelui Lupu a fost generată de lipsa unui răspuns avizat în privința acestor aspecte juridice cu un grad de complexitate destul de ridicat.

Comments

comments

Actual

Polaris anunță că nu mai poate opera în peste 50 de platforme pentru deșeuri menajere din cauza stării avansate de degradare

Publicat

la data de

Scris de

Compania Polaris M. Holding anunță, printr-un comunicat de presă că, începând cu 1 iulie 2022, se regăsește în imposibilitatea de a opera, în condiții de siguranță, un număr de 52 dintr-un total de 389 de platforme supraterane pentru deșeuri menajere, aflate pe raza municipiului Constanța și care sunt în proprietatea Primăriei. Polaris precizează că aceste platforme se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă un real pericol pentru operatorii de salubrizare, deoarece aceștia trebuie să pătrundă în interiorul platformelor pentru a manevra containerele în vederea evacuării deșeurilor.

„Pentru a remedia această situație, în data de 15.06.2022, Polaris M Holding SRL a transmis Primăriei Municipiului Constanța, proprietarul acestor platforme de colectare, inventarul platformelor degradate, însoțit de imagini care să ateste starea celor 52 de platforme supraterane.

Polaris M Holding a înștiințat Primăria Municipiului Constanța, Garda Națională de Mediu și Agenția de Mediu despre modul de colectare de la aceste platforme, până când starea lor fizică va fi remediată.

În situația actuală, amplasarea containerelor de colectare în imediata apropiere a platformelor supraterane reprezintă o soluție temporară, care asigură continuitate serviciului de salubrizare și oferă siguranță angajaților noștri. Am decis să adoptăm acestă soluție până la finalizarea lucrărilor de reabilitare și înlăturare a stării de pericol.

Menționăm că operațiunile de colectare a deșeurilor menajere, de la aceste puncte de colectare, se vor desfășura conform graficului actual.“, a notat Polaris în comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu tutun. Pachete cu țigări, găsite în … frigider

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 29 iunie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 12 în județul Constanța și 2 în județul Tulcea, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse din tutun.

Până la acest moment, au fost descoperite peste 1.300 de pachete cu țigarete, precum și 3 kilograme de tutun vrac.

O parte din pachetele cu țigări au fost descoperite ascunse într-un frigider.

Activitățile continuă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tragedie rutieră în județul Ialomița. Patru persoane și-au pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

O adevărată tragedie rutieră a avut loc în cursul acestei zile, în jurul orei 10.30, pe DN 2, în afara localității Sinești, județul Ialomița. Trei autoturisme au fost implicate într-un accident – în mașini se aflau nouă persoane, respectiv 7 adulți și doi copii.

Patru dintre ele și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost transportate la unități spitalicești.

Printre victime se află un minor de aproximativ 8 ani, care a suferit o fractură la picior, fiind dus la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

De asemenea, două persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, iar alte două la o unitate spitalicească din Capitală.

Traficul este blocat pe sensul de mers Bucureşti-Urziceni şi se circulă alternativ, pe o singură bandă, anunţă IPJ Ialomiţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: