Connect with us

Actual

Începe războiul între aleșii județeni și Mihai Lupu: “Președintele – rinocer”

Publicat

la

Votul din ședința Consiliului Județean Constanța, precum și modul în care șeful administrației județene alege să își respecte colegii fac subiectul unei postări incendiare pe care o regăsim pe contul de Facebook al consilierului județena Marius Liviu Petre de la Partidul Social Democrat.

“Președintele – rinocer” este modul în care consilierul Marius Petre i se adresează președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

“În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț”, scrie alesul județean în mediul online și susține că tot ce s-a petrecut în ședința CJ i-a lăsat “gust amar și dezamăgire profundă”.

Iată postarea:

Președintele-rinocer 🦏
📝 Într-o celebră capodoperă a teatrului absurd, Rinocerii, Eugen Ionescu scotea în evidență câteva coordonate ale lumii contemporane: ironia, negarea, resemnarea. Rinocerii lui Ionescu sunt mândri, importanți, autori cu talent literar, dar mai presus de toate încearcă să-i modeleze pe ceilalți după chipul și asemănarea lor. 😕
🪓 Rezultatul final al unor astfel de încercări, cu destul de multe reușite ne-a demonstrat-o istoria, este apariția regimurilor totalitare unde, în spațiile desăvârșite ale absurdului se balansează neîncetat între rațional și irațional, cu scopul de a se confunda și de a transforma anormalul în normal. 👎
🙅‍♀️ La o izbitor de asemănătoare punere în scenă am asistat astăzi la ședința Consiliului Județean Constanța. 📸
🗿 În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț. Cu seninătatea răspunsurilor președintelui am rămas cu toții, căci argumentele domniei sale au aruncat și mai mult în derizoriu importanța subiectelor abordate. 🎭
👮 Amenințările cu măsuri punitive au completat spectacolul grotesc al unei autorități județene de la care există altfel de așteptări. 🌟
😕 Gust amar și dezamăgire profundă! 😕
😷 Concluzia subliminală transmisă a fost o reeditare a unui mesaj ceva mai vechi, dar dintr-o sferă conexă: ”ciocul mic, căci noi suntem la putere acum”. 😷
❌ Prin România pare-se că totul e la fel, dar la un alt nivel! ❌

Mărul discordiei, protocolul cu GSP

Supărarea consilierului Petre este împărtășită și de alți aleși județeni. În timpul desfășurării ședinței, consilierul Adriana Gheorghe a cerut explicații privind proiectul nr. 52 din convocator, respectiv aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Adriana Gheorghe a întrebat care este rolul acestui proiect și ce înseamnă implicarea Consiliului Județean. De aici, discuțiile în contradictoriu și atacul dur al consilierului Marius Petre din mediul online.

“Mai mulți consilieri județeni au fost interesați de rolul Consiliului Județean în derularea acestui protocol. În mod normal, se presupune că DGASPC ar urma să fie implicată – prin rolul activității pe care o derulează – în selectarea unor persoane defavorizate în vederea angajării. Președintele CJ Constanța nu doar că a ocolit răspunsul direct, concret și logic la această întrebare, dar a avut și o atitudine superioară în dialogul cu aleșii județeni”, a spus Marius Petre pentru “Ordinea.ro”.

Lupu, noul Nicușor din CJC

Mai departe, contactat telefonic pentru un punct de vedere, consilierul județean Claudiu Iorga Palaz a declarat pentru ziarul nostru că a fost amenințat de șeful CJC cu sancțiune “pentru că vorbesc prea mult”.

“M-a amenințat că mă va sancționa că vorbesc prea mult și i-am spus că a împrumutat comportamentul lui Nicușor. I-am spus că s-a molipsit de pe vremea USL-ului când se pozau împreună”, a spus Claudiu Palaz pentru “Ordinea.ro”.

Palaz a criticat în intervenția sa inițiativa președintelui Lupu de a se adopta hotărâri de Consiliu Județean pentru respingerea unor notificări formulate de diverse persoane care au contestat în procedura prealabilă de contencios-administrativ acte administrative adoptate anterior. El a susținut că procedura reprezintă o aberație juridică și a sugerat că această manieră ar genera o situație fără ieșire, întrucât răspunsul prin HCJ la criticile aduse altui HCJ este tot un act administrativ care nu poate fi contestat direct la instanță, ci prin plângere prealabilă. Cel mai probabil reacția președintelui Lupu a fost generată de lipsa unui răspuns avizat în privința acestor aspecte juridice cu un grad de complexitate destul de ridicat.

Comments

comments

Actual

Accident grav în zona Topraisar. Un bărbat a decedat după ce s-a răsturnat cu mașina într-un canal de irigații

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat a decedat și un altul este grav rănit în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Topraisar. Elicopterul sosit la fața locului a preluat victima rănită și a transportat-o la Spitalul Județean. Polițiștii constănțeni spun că accidentul rutier s-a produs pe un drum de exploatare agricolă din comuna Topraisar.

Un bărbat a decedat și un altul este grav rănit în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Topraisar. Elicopterul sosit la fața locului a preluat victima rănită și a transportat-o la Spitalul Județean. Polițiștii constănțeni spun că accidentul rutier s-a produs pe un drum de exploatare agricolă din comuna Topraisar. Un tânăr în vârstă de 20 de ani se afla pe scaunul din dreapta într-o maşină condusă de prietenul său, în vârstă de 26 de ani, când, la un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a plonjat într-un canal de irigaţii secat. În urma impactului violent, şoferul a murit, iar pasagerul din dreapta a fost grav rănit. Cei doi au rămas încarceraţi, iar cel care a supravieţuit nu a putut apela serviciul de urgenţă. Astfel, el şi-a petrecut noaptea lângă prietenul său mort şi abia astăzi, în jurul orei 12.00, un localnic care trecea prin zonă a observat maşina căzută în canal şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic de droguri în stațiunea Neptun. Un tânăr de 22 de ani a fost reținut

Publicat

la data de

Scris de

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog au depistat, în staţiunea Neptun, judeţul Constanţa, în zona în care se desfăşura un festival de muzică electronică, un bărbat, de 22 de ani, care, la vederea polițiștilor, ar fi devenit agresiv şi ar fi aruncat, în vegetaţia din apropierea autoturismului, un recipient de mici dimensiuni.

La verificarea acestuia, s-a stabilit faptul că, în interiorul său, se aflau 30 de comprimate MDMA și 6 punguţe ce conţineau amfetamină, iar, în urma controlului corporal, asupra bărbatului au fost găsiți 1.256 de lei.

Ulterior, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate alte 455 de comprimate MDMA, 46 de grame de amfetamină și aproximativ 10 grame de cannabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, urmând ca mâine, 18 septembrie, să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic în Dobrogea

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, meteorologii au emis o avertizare nowcasting valabilă în județele Constanța și Tulcea de la ora 15.45 până la ora 20.00.

Potrivit unui mesaj nou de vreme severă imediată, Dobrogea se află sub cod galben de vânt puternic.

Se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși, local, 55 – 65 km/h.

În județul Constanta este vizată zona de litoral.

În județul Tulcea sunt afectate următoarele localități: Tulcea, Babadag, Sarichioi, Baia, Somova, Valea Nucarilor, Frecăței, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Slava Cercheză, Chilia Veche, Mahmudia, Mihai Bravu, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi.
De asemenea, este afectată zona de litoral a județului Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: