Connect with us

Actual

Începe războiul între aleșii județeni și Mihai Lupu: “Președintele – rinocer”

Publicat

la

Votul din ședința Consiliului Județean Constanța, precum și modul în care șeful administrației județene alege să își respecte colegii fac subiectul unei postări incendiare pe care o regăsim pe contul de Facebook al consilierului județena Marius Liviu Petre de la Partidul Social Democrat.

“Președintele – rinocer” este modul în care consilierul Marius Petre i se adresează președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

“În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț”, scrie alesul județean în mediul online și susține că tot ce s-a petrecut în ședința CJ i-a lăsat “gust amar și dezamăgire profundă”.

Iată postarea:

Președintele-rinocer 🦏
📝 Într-o celebră capodoperă a teatrului absurd, Rinocerii, Eugen Ionescu scotea în evidență câteva coordonate ale lumii contemporane: ironia, negarea, resemnarea. Rinocerii lui Ionescu sunt mândri, importanți, autori cu talent literar, dar mai presus de toate încearcă să-i modeleze pe ceilalți după chipul și asemănarea lor. 😕
🪓 Rezultatul final al unor astfel de încercări, cu destul de multe reușite ne-a demonstrat-o istoria, este apariția regimurilor totalitare unde, în spațiile desăvârșite ale absurdului se balansează neîncetat între rațional și irațional, cu scopul de a se confunda și de a transforma anormalul în normal. 👎
🙅‍♀️ La o izbitor de asemănătoare punere în scenă am asistat astăzi la ședința Consiliului Județean Constanța. 📸
🗿 În fața întrebărilor pertinente adresate de câțiva consilieri județeni, președintele a găsit de cuviință să răspundă cu aroganță maximă, autosuficiența stăpânului care nu se cade să explice câteva lucruri de bun simț. Cu seninătatea răspunsurilor președintelui am rămas cu toții, căci argumentele domniei sale au aruncat și mai mult în derizoriu importanța subiectelor abordate. 🎭
👮 Amenințările cu măsuri punitive au completat spectacolul grotesc al unei autorități județene de la care există altfel de așteptări. 🌟
😕 Gust amar și dezamăgire profundă! 😕
😷 Concluzia subliminală transmisă a fost o reeditare a unui mesaj ceva mai vechi, dar dintr-o sferă conexă: ”ciocul mic, căci noi suntem la putere acum”. 😷
❌ Prin România pare-se că totul e la fel, dar la un alt nivel! ❌

Mărul discordiei, protocolul cu GSP

Supărarea consilierului Petre este împărtășită și de alți aleși județeni. În timpul desfășurării ședinței, consilierul Adriana Gheorghe a cerut explicații privind proiectul nr. 52 din convocator, respectiv aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Adriana Gheorghe a întrebat care este rolul acestui proiect și ce înseamnă implicarea Consiliului Județean. De aici, discuțiile în contradictoriu și atacul dur al consilierului Marius Petre din mediul online.

“Mai mulți consilieri județeni au fost interesați de rolul Consiliului Județean în derularea acestui protocol. În mod normal, se presupune că DGASPC ar urma să fie implicată – prin rolul activității pe care o derulează – în selectarea unor persoane defavorizate în vederea angajării. Președintele CJ Constanța nu doar că a ocolit răspunsul direct, concret și logic la această întrebare, dar a avut și o atitudine superioară în dialogul cu aleșii județeni”, a spus Marius Petre pentru “Ordinea.ro”.

Lupu, noul Nicușor din CJC

Mai departe, contactat telefonic pentru un punct de vedere, consilierul județean Claudiu Iorga Palaz a declarat pentru ziarul nostru că a fost amenințat de șeful CJC cu sancțiune “pentru că vorbesc prea mult”.

“M-a amenințat că mă va sancționa că vorbesc prea mult și i-am spus că a împrumutat comportamentul lui Nicușor. I-am spus că s-a molipsit de pe vremea USL-ului când se pozau împreună”, a spus Claudiu Palaz pentru “Ordinea.ro”.

Palaz a criticat în intervenția sa inițiativa președintelui Lupu de a se adopta hotărâri de Consiliu Județean pentru respingerea unor notificări formulate de diverse persoane care au contestat în procedura prealabilă de contencios-administrativ acte administrative adoptate anterior. El a susținut că procedura reprezintă o aberație juridică și a sugerat că această manieră ar genera o situație fără ieșire, întrucât răspunsul prin HCJ la criticile aduse altui HCJ este tot un act administrativ care nu poate fi contestat direct la instanță, ci prin plângere prealabilă. Cel mai probabil reacția președintelui Lupu a fost generată de lipsa unui răspuns avizat în privința acestor aspecte juridice cu un grad de complexitate destul de ridicat.

Comments

comments

Actual

Bărbații care făceau ”liniuțe” cu mașinile pe Autostrada A4 au fost IDENTIFICAȚI

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții IPJ Constanța au reușit să identifice persoanele care au făcut întrecerea cu mașini din mai multe județe, care a avut loc în cursul serii trecute, pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Iată ce a transmis Biroul de presă al IPJ Constanța:

Referitor la cursa neautorizată desfășurată pe Autostrada A2, în seara de 19 ianuarie a.c., vă comunicăm faptul că, în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului de Poliție A2, personale care au participat la eveniment au fost identificate.

Este vorba despre 2 bărbați, de 27, respectiv 40 de ani, conducători ai autoturismelor în cauză, ambii din județul Constanța.

Totodată, organizatorul evenimentului și bărbatul care a transmis live imaginile pe o rețea de socializare au fost identificați.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevazute de art. 339, alin. 2, în ceea ce-i privește pe conducătorii auto sus-menționați și art. 339, alin. 3., C.P., în ceea ce-i privește pe organizator și pe cel care a realizat filmarea, urmând ca în funcție de concluziile rezultate să se propună soluții legale.

Precizăm faptul că pentru toate persoanele implicate au fost reținute, în vederea anulării, permisele de conducere.

Cercetările continuă în vederea audierii tuturor persoanelor implicate.

Foto: CTNews

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din Cogealac și-a determinat prietena de doar 17 ani să se prostitueze

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr din Cogealac este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un tânăr, de 21 ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, în perioada 30.12.2021- 08.01.2022, acesta ar fi determinat-o pe prietena sa, o tânără de 17 ani, să întrețină relații sexuale cu alte persoane, contra unor sume de bani.

Ieri, 19 ianuarie a.c., persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentată instanței de judecată, care a emis măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat din Mihail Kogălniceanu, ARESTAT pentru infracțiuni la regimul rutier

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din Mihail Kogălniceanu a fost arestat pentru infracțiuni la regimul rutier. Tânărul a fost prins rupt de beat la volan, cu o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Avea și permisul suspendat.

Urmare a depistării din data de 18 ianuarie a.c., a unui bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN2A, în localitatea Mihail Kogălniceanu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și având suspendat dreptul de a conduce autovehicule, polițiștii Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu l-au reținut pentru 24 de ore și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Astăzi, 20 ianuarie, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: