Connect with us

Actual

Primăria Constanța contrazice DSP: NU este focar de COVID la Căminul de Bătrâni

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Direcției de Sănătate Publică din Constanța a anunțat, miercuri seară, că la Căminul de Bătrâni din municipiul Constanța este un focar de covid. Astfel, reprezentanții DSP au informat că sunt 10 cazuri de covid în instituție.

Astăzi, reprezentanții Primăriei municipiului Constanța au anunțat, prin intermediul unul comunicat remis redacției, că la Căminul de Bătrâni NU există niciun focar de covid.

Iată informațiile:

“Referitor la apariția în spațiul public a unor informații potrivit cărora Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a devenit focar COVID-19, fiind confirmat un total de 10 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte:

La testarea RT-PCR din data de 24.03.2021 au fost recoltate 129 probe, iar  la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice, persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24.03.2021 nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19.

La testarea din data de 24.02.2021 au fost depistate 4 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24.02.2021 – 09.03.2021. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent.

La testarea din data de 10.03.2021 au fost depistate 0 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și 6 cazuri pozitive în rândul angajaților, angajații cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10.03.2021 – 23.03.2021.

Precizăm că la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie, cu o substanță ce distruge virușii și bacteriile, avizată de Ministerul Sănătății.

De asemenea, în cadrul măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Căminul pentru Persoane Vârstnice se utilizează lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete.”

Vă invităm să citiți și:

Focar de COVID la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanța

 

Comments

comments

Actual

Cinci inculpați, care au făcut trafic de droguri pe raza localității Năvodari, REȚINUȚI

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 iunie, pocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna decembrie 2020, inculpații au comercializat droguri de risc către consumatori de pe raza localității Năvodari.

La data de 17 iunie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deținea cantitatea de 130 de grame de cannabis, pe care urma să o comercializeze.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 10 ghivece cu plante de cannabis și 3 saci ce conțineau un număr de 53 de plante de cannabis, cu o masă brută totală de aproximativ 5 kilograme.

În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și IJJ Călărași, al polițiștilor din cadrul Serviciilor Criminalistice din cadrul IPJ Constanța și IPJ Călărași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, precizează reprezentanții DIICOT.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cei trei copii dispăruți din Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, cei trei copii dispăruți din localitatea Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia, în zona Clubului Nuba.

Din primele verificări, micuții în vârstă de 7, respectiv 8 ani, nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Ei au declarat că au ajuns la Mamaia cu autobuzul.

Precizăm că zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au periat ore în șir localitățile Techirghiol, Eforie, Agigea, Lazu, Constanța și Mamaia.

Mai multe date găsiți aici:

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trei copii, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, au dispărut în această dimineață din orașul Techirghiol. Este vorba despre: Iusein Ghiuney, Ali Gelil – ambii în vârstă de 7 ani – și Ismail Sain, de 8 ani, toți din Techirghiol.  Dispariția micuților a fost semnalată în jurul orei 9.40.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța copiii au plecat în mod voluntar de la adresa de domiciliu, fără a reveni până în prezent. Micuții sunt verișori și locuiesc în aceeași curte.

La data dispariției, unul dintre ei purta haine de culoare închisă, cel de-al doilea pantaloni negri și o bluză albă, iar al treilea minor purta pantaloni de culoare deschisă și bluză neagră cu mâneci albe.

”Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu minorii dispăruți, sunt rugaţi să contacteze Poliția orașului Techirghiol sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.”, precizează reprezentanții poliției. 

Din primele cercetări efecuate s-a stabilit faptul că micuții au urcat într-un autobuz care s-a îndreptat către Eforie.

Semnalmentele copiilor au fost trimise către toate structurile de poliție,  care au organizat căutari în zona Eforie, cu câine de urmă.

Aproximativ 40 de polițiști, cu criminalist și câine de urmă, participă la căutare celor 3 minori, în special pe raza localităților Eforie, Agigea, Lazu, dar și în municipiul Constanța. În activități sunt angrenați și jandarmi și polițiști locali.

Copiii au fost filmați în localitatea Eforie.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: