Connect with us

Actual

Începe școala dar… sute de catedre sunt neocupate!

Published

on

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului Constanța există un număr total de 6906 posturi pentru cadrele didactice. Dintre acestea, 5799 sunt ocupate cu titulari, iar 1107 sunt netitulare. Din posturile titularizabile, 169 sunt vacante, iar 61 sunt ocupate în cadrul primei etape. În data de 5 septembrie, a avut loc concursul județean de ocupare a posturilor vacante. Sute de participanți s-au înscris pentru a participa la aceste concursuri, după cum urmează: cu studii corespunzătoare postului solicitat (înscriși la concursul național cu nota minimă 5 la inspecția specială / proba practică) – 114 înscriși, 105 prezenți. S-au înregistrat 94 de note peste 5 și 9 candidați au obținut mai puțin de 5. Un candidat a fost eliminat, iar altuia i-a fost anulată lucrarea de evaluare. Fără studii corespunzătoare (neînscriși la concursul național, cu studii corespunzătoare fără pregătire psihopedagogică, cu studii superioare în altă specializare, studenți în curs de  calificare) – 199 înscriși, 189 prezenți la proba scrisă și 4 absenți la interviu. Și aici a fost catastrofă: au existat 172 de note peste 5, dar și 17 note sub cinci. Numărul total de posturi vacante este de 594, din care 229 în mediul urban și 365 în cel rural. În zilele de 8 și 9 septembrie 2016, la Liceul Teoretic „Ovidius”, au avut loc examene pentru ocuparea posturilor disponibile. Cu toate acestea, au rămas sute de catedre libere, respectiv Învățători: 113, Educatoare: 76, Alte discipline: Chimie 26, Arte 69, Fizica 36, Limba Engleza 21, Limba Franceza 27, Educație tehnologica 25, Educație fizica 36

Manuale de milioane de lei!

Pentru clasele V- X s-au încheiat, pentru completarea stocurilor de manuale prin retipărire, 15 contracte în valoare de 369.986 lei. Pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a s-a aplicat pentru prima dată prevederea din Legea Educației Naționale conform căreia elevii ciclului superior al liceului beneficiază de manuale gratuite. Pentru asigurarea acestor manuale au fost încheiate 26 de contracte în valoare de 1.130.217 lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!