Connect with us

Actual

Încetarea mandatului primarului de la Nicolae Bălcescu naște opinii divergente! Liberalii reacționează!

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțin timp, vă informam că, în cursul zilei de ieri, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 362 din 03.08.2016 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu, secretarului UAT Nicolae Bălcescu și Agenției Naționale de Integritate. Acesta a avut drept temei juridic Raportul de evaluare emis de ANI, rămas definitiv prin decizia pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Reamintim că judecătorii Instanței Supreme au decis, în data de 16 iunie, să respingă recursul declarat de Bălan împotriva sentinței nr. 359 din 19 noiembrie 2013 a Curții de Apel Constanța, prin care se menținea raportul de incompatibilitate emis de ANI pe numele primarului din Nicolae Bălcescu. Potrivit inspectorilor ANI, Viorel Bălan s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010, pentru că a deținut, în același timp, și funcţia de primar al comunei Nicolae Bălcescu, şi pe cea de administrator al unor societăți comerciale. În scurt timp, am primit un comunicat de presă din partea organizației locale a PNL, partid din care face parte primarul Viorel Bălan, potrivit căruia liberalii se declară surprinși de poziția prefectului Adrian Nicolaescu. Ei au venit cu următoarele precizări: La această dată nu au fost finalizate litigiile dintre Agenția Națională de Integritate și primarul Viorel Bălan vizând legalitatea Raportului prin care s-a constatat existența unui caz de incompatibilitate, astfel încât un astfel de demers ar putea fi considerat prematur.  Totodată, emiterea acestui Ordin este cu atât mai surprinzătoare cu cât se are în vedere o situație de incompatibilitate ce a încetat, potrivit chiar precizărilor ANI, încă din anul 2010, mult anterior sesizării acestei instituții, în anul 2013. Ori, în aceste cazuri, în situații similare sau chiar identice, Instituția Prefectului Constanța a reținut incidența dispozițiilor speciale ale art. 26 alin. 3 din Legea 176/2010, potrivit cărora în cazul în care cauza de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea ANI, sancțiunea nu poate fi aplicată decât în termen de trei ani de la data încetării acesteia, termen ce a fost cu mult depășit. În perioada următoare, reprezentanții PNL din cadrul administrației publice locale din comuna Nicolae Bălcescu vor face toate demersurile posibile pentru a evita existența unor blocaje sau sincope în derularea proiectelor asumate la nivelul acestei comunități care, la alegerile locale din 5 iunie a.c., a înțeles să acorde un vot covârșitor candidaților liberali pentru Primăria și Consiliul Local Nicolae Bălcescu.

Rămâne să vedem îbn zilele următoare ce alte luări de poziție vor mai avea loc vizavi de acest subiect. Vă vom ține la curent!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Judeţul Tulcea. S-a răsturnat cu maşina după ce a izbit un copac

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineţi, 25 noiembrie a.c., pe DJ 222 din judeţul Tulcea a avut loc un accident rutier.

Potrivit primelor informaţii furnizate de către Biroul de presă al IPJ Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 222 (Tulcea-Agighiol), un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului și apoi s-a răsturnat pe câmp.

“În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto, care posedă permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ISU Constanţa. 10 măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această perioadă a anului, principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuinţe sunt legate de neglijenţele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaştere, în ceea ce priveşte modul de instalare şi utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coşurilor de fum.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa reaminteşte cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor şi coşurilor de fum:

  1. asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
  2. folosiţi doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  3. exploatați soba numai cu uşiţa închisă;
  4. aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile;
  6. stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
  8. izolați coșurile de fum față de elementele combustibile;
  9. NU utilizați lichide inflamabile la întreţinerea focului;
  10. NU lăsaţi copiii nesupravegheaţi.

“Cetăţeni, nu uitaţi! „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”, reaminteşte Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RADET Constanţa. Avarie pe reţeaua de transport a agentului termic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 42, 108, din zona Capitol şi o parte a zonei Tomis 2.

“Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie!”, precizează  dispecerul de serviciu al RADET Constanţa.

Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la dispeceratul non-stop: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: