Connect with us

Politica

Incredibil! O biserică penticostală a postat afișe pe panourile electorale!

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum ați remarcat, aproape zi de zi publicăm câte un material referitor la postările pe panourile electorale. Suntem curioși să vedem cât de dornici de reclame sunt candidații pentru alegerile parlamentare. Azi am fost foarte surprinși să vedem, pe de-o parte, că PSD a postat câteva afișe. Pe de altă parte, am fost stupefiați să zărim un afiș – țineți-vă bine! – al unei biserici. Biserica creștină a răscumpărării lui Dumnezeu! Din câte am reușit să aflăm, această biserică este originară din Nigeria. Este o biserică creștină evanghelică de doctrină penticostală și are filiale în toată lumea. Nu știm dacă acest afiș a fost pus pentru a ajuta vreun partid sau vreun candidat independent. Chiar ne îndoim de această posibilitate! Cert este că pe aceste afișe poate posta oricine, orice. Nu ne-ar mira ca mâine să observăm afișe cu femei goale, turci, pistoale sau cu rețete de bucate tradiționale! La concluzia aceasta am ajuns văzând acel afiș care nu are nici o treabă cu alegerile! Ciudat, astăzi lumea care trecea prin zonă se oprea și analiza afișele electorale. Ce-i drept, mulți dintre ei făceau comentarii cel puțin neavenite dar suntem în campanie electorală și gura lumii este, din fericire, slobodă! Potrivit legii, primarul, cu sprijinul poliției locale sau cu sprijinul efectivelor MAI, asigură integritatea panourilor, afișelor electorale și a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate. Se aude acolo, pe la Primărie?

Cine se ocupă de paza și protecția acestor panouri?

Am încercat să obținem un răspuns competent din partea biroului de presă al Primăriei și am stat de vorbă cu Ionela Halciuc. Ea ne-a declarat că aceste panouri se monitorizează de către Primărie. ”Conform legislației în vigoare, monitorizarea o face atât Poliția Locală, cât și serviciul de pază al Primăriei.”, ne-a declarat Ionela Halciuc. Am stat de vorbă și cu Marius Cojocaru, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în cadrul Biroului Electoral Județean. El ne-a spus că aceste panouri electorale sunt în proprietatea primăriei, ca atare primarul este responsabil pentru tot ceea ce apare lipit. ”Nu știu dacă în zonă au fost dispuse posturi de pază dar, ca orice bun public și în acest caz este clar că trebuie să se sesizeze Poliția locală!”, ne-a declarat Marius Cojocaru. Potrivit Legii 208/2015, lege privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, (1) ”Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziţie locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective.”. Același articol al legii, precizează că ”Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate în locuri autorizate.”. Așadar, nouă ne este greu să spunem cine s-ar putea face vinovat de apariția acestui afiș care nu are nici o legătură cu alegerile. Rămâne ca cei vizați să-și facă datoria, indiferent cine sunt ei! Sperăm ca în zilele viitoare să nu mai vedem astfel de afișe care nu au nici o legătură cu campania electorală!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Mihai Polițeanu: „Klaus Iohannis o ia pe arătură în dosarul 10 August“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR-PLUS a luat foc după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. După ce europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu l-a acuzat pe șeful statului de populism și ipocrizie, acum și deputatul USR Mihai Polițeanu afirmă că președintele Klaus Iohannis „o ia un pic pe arătură” în cazul dosarului 10 August. Polițeanu spune că vinovăția pentru închiderea dosarului nu îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion, ci DIICOT-ului unde Klaus Iohannis a numit-o șefă pe Georgiana Hossu.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele: Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție; putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție; ca președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice; dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Dacă ar avea voință politică, actuala coaliție de guvernere, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional, a declarat Avocatul Poporului,  Renate Weber. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate. Avocatul Poporului afirmă că la desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

”Vai de mine! Mi-au înroşit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulţi erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar aşa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înţeleagă că nu am motiv de neconstituţionalitate”, a declarat, la TVR, Renate Weber.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns ca dosarul 10 August să fie clasat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul clasării dosarului 10 August. Șeful statului îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: