Connect with us

Politica

De un an, Dacian Cioloș a fost învestit în funcţia de premier! Liberalii susțin activitatea sa!

Maria Ionescu

Publicat

la

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, face o scurtă prezentare a măsurilor adoptate de către Guvernul Cioloș de la preluarea mandatului și până în prezent. Am susținut mereu activitatea desfășurată de premierul Dacian Cioloș i-am acordat deplina încredere în fruntea Executivului. Astăzi, la un an de la preluarea mandatului de prim-ministru, pot spune că nu m-am înșelat atunci când i-am acordat deplina încredere. În decursul acestui an, Guvernul condus de Dacian Cioloș a promovat o serie de măsuri în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat parlamentarul PNL de Constanța. Acesta amintește faptul că România se bucură în acest an de cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. „Dezvoltarea economică și creșterea încrederii investitorilor în România, au fost priorități ale Guvernului Cioloș. În semestrul I România a înregistrat 5,2% creștere economică, în timp ce pe primele nouă luni creșterea economică a fost de 4,9%. Pe de altă parte, în urma unui dificil proces de reducere a birocrației, România a făcut progrese considerabile în simplificarea și modernizarea relației cetățeanului cu administrația, punând în mișcare avantajele birocrației. În ceea ce privește educația, Guvernul Cioloș a decis ca angajații din cercetare să fie scutiți, începând cu luna august, de plata impozitelor și taxelor salariale. Pe de altă parte, elevii din 50 de unități de învățământ preșcolar de stat beneficiază, din acest an școlar, de o masă caldă în fiecare zi. La inițiativa PNL, Guvernul Cioloș a decis decontarea integrală a navetei a elevilor”, a subliniat deputatul Gheorghe Dragomir. În ceea ce privește stimularea pieței muncii, liderul PNL Constanța afirmă că Guvernul Cioloș a adoptat mai multe ordonanțe de urgență prin care se încurajează mobilitatea angajaților, prin acordarea de prime (de activare, de încadrare sau de instalare). Angajatorii vor primi și ei subvenții pentru încadrarea în muncă a absolvenților de instituții de învățământ sau a șomerilor cu vârsta peste 45 de ani”.  Deputatul Dragomir consideră că reforma în domeniul sănătății a fost, în ultimul an, una dintre prioritățile premierului Dacian Cioloș. „Plata suplimentară a gărzilor în spitale, măsură aflată în vigoare de la 1 octombrie, deblocarea construcției de spitale, facilitarea accesului pacienților la tratament, sunt doar câteva dintre măsurile implementate de Guvernul Cioloș în sănătate”, a mai spus președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

(Publicitate electorală)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președinți noi la organizațiile de femei și tineret ale PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de femei a PSD din municipiu Constanța are, de astăzi, un nou președinte. Este vorba despre Roxana Dobrescu, care a candidat în trecut pentru un post de consilier municipal. Roxana Dobrescu o înlocuiește în funcție pe Mărioara Cojoc, fost consilier local. Tot azi au avut loc alegeri și la Organizația de Tineret, unde a fost ales în funcția de președinte Nicu Lascu.

Săptămâna viitoare, pe 6 martie vor avea loc alegerile la nivelul organizației municipale a PSD, iar până în acest moment pentru funcția de președinte s-au înscris în cursă Ion Dumitrache, pentru președinte executiv fostul deputat – George Vișan, iar pentru funcția de secretar executiv, consilierul local municipal – Dede Perodin. De asemenea, tot în cadrul alegerilor vor fi aleși și cinci vicepreședinți ai formațiunii municipale.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu, ales președinte al Organizației municipale a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România (U.S.R.) – filiala locală (municipală) Constanța a Organizat, astăzi, alegeri interne pentru desemnarea structurii de conducere. În urma votului membrilor dat în Adunarea Generală, rezultatele sunt:

Președinte al filialei locale USR Constanța – Florin COCARGEANU. Vicepreședinți ai filialei locale USR Constanța – Valentin JALBĂ și Dumitru CARAGHEORGHE. Membri ai Biroului Local al filialei locale USR Constanța – Andrada DORDEA, Dima CHEOSEA, Adriana BUNGHEZ, Loredana TIMOFTE, Mădălin CRISTEA, Ștefan BITOLEANU.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Bugetul pe 2021 a fost APROBAT în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021.

S-au înregistrat 25 de voturi “pentru” şi 16 voturi “împotrivă”, conform Agerpres.

În dezbaterile din comisii nu a fost adoptat niciun amendament, proiectul fiind trecut în forma Guvernului.

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni, de la ora 16,00, în şedinţă comună pentru dezbateri în plen, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: