Connect with us

Politica

PSD nu-și face campanie electorală stradală. Nu deocamdată!

Maria Ionescu

Publicat

la

Campania electorală a început deja dar foarte puțină lume pare interesată de acest lucru. Și aici mă refer atât la formațiunile politice care și-au depus liste de candidaturi, cât și la candidații independenți. Dar nici locuitorii acestui oraș nu par a fi dornici să știe cine și-a depus candidaturile, cine îi va reprezenta în Parlament și pe cine ar trebui să voteze. Poate că lumea știe ce își dorește și știe cu cine va vota, și așa ar fi normal să stea lucrurile. Dar, din păcate, avem multe alte alegeri în spate și știm foarte bine că nu este așa. Iar în aceste condiții, nu se vede sensul afișelor electorale care ar trebui să troneze pe panourile montate special pentru acest lucru. Și multe formațiuni politice parcă ar fi uitat că trebuie să-și facă campanie stradală. Așa cum știți deja, există 86 de panouri electorale în tot orașul. Zilnic, zeci de mii de oameni trec pe lângă ele într-o stare de total dezinteres. Dar ce interes ar putea să îi determine să-și arunce privirea asupra unor panouri aproape goale? Astăzi, 17 noiembrie, au trecut deja 6 zile de când a fost demarată campania electorală. Toate panourile publicitare din Constanța zac într-o tăcere aproape mormântală. Foarte puțini trecători își aruncă ochii spre ele, mai mult din obișnunița de a observa lucrurile din vecinătate. Și ce pot observa? Câteva poze ale unor candidați. Până la acest moment au fost lipite imagini cu candidați ai PNL, ALDE, PMP, Alianța Noastră România, Uniunea Salvați România și cu independentul la Camera Deputaților, Gheorghe Dinu. Vă dați seama, așadar, că mai puțin de jumătate dintre candidați – formațiuni politice și independenți – își fac deocamdată campanie electorală.

Afișele multora nu sunt gata încă!

Cum PSD are o organizație mare la Constanța, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al partidului, Mircea Dobre, pentru a-l întreba ce se întâmplă și care este  cauza pentru care formațiunea sa nu își face campania electorală tradițională. ”Știți că șeful de campanie electorală este dl. Decebal Făgădău, deci el vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Eu pot să vă spun doar că afișele electorale, broșurile și pliantele pe care le facem nu sunt gata încă. Și da, aveți dreptate, nu ne-am grăbit foarte tare!”, ne-a declarat Mircea Dobre. L-am contactat și pe candidatul independent pentru Senat, Corneliu Moth, pentru a vedea cum stau lucrurile în cazul său. El s-a declarat foatre dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă:  ”Când este simțit negativ, cetățeanul român/constănțean, atunci se blochează, alții se cramponează sau iau atitudine de gardă chiar nemaimergând la vot sau anulând voturile în favoarea penalilor ce-i cumpāră cu kil de zahăr sau o geacă cu inscripție de partid”, spune candidatul independent pentru Senat, Corneliu Moth. El a declarat că speră ca lumea să participe la vot. Referitor la afișele electorale, el a  spus că probabil mâine vor fi gata și va începe să le posteze pe panourile stradale. Ne-a explicat că au fost probleme la agenția care le face, în sensul că au existat greșeli care trebuiau corectate. Am încercat să contactăm și alte formațiuni politice, dar ne-a fost imposibil. Toată lumea este în campanie electorală și o face așa cum crede de cuviință – mai pe față, mai pe dos… Poate iese de-un pulovăr!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Propunere PSD pentru modificarea Constituției: Dacă un partid iese de la guvernare se vor organiza alegeri anticipate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că social-democrații vor susține modificarea Constituției, iar un amendament va fi cel care va ușura organizarea alegerilor anticipate. PSD va propune ca în momentul în care un partid părăsește coaliția de guvernare să aibă loc automat alegeri anticipate.

”În momentul în care se destramă programul respectivei coaliții să avem alegeri anticipate, dacă un partid părăsește guvernarea, atunci este normal să avem alegeri anticipate. Este evident pentru toată lumea că trebuie modificată Constituția, avem experiența ultimilor 30 de ani. Aici intervine rolul președintelui, care trebuie să fie un factor de echilibru, un factor de coagulare, dar dumnealui s-a transformat în premierul de la Cotroceni.Vreau să-i transmit domnului președinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul cetățenilor. Dacă ar avea loc alegeri anticipate, PSD ar câștiga detașat, nu la 4-5 procente, ci detașat.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsLive.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a convocat jumătate din Guvern la discuţii pe tema şcolilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi, pentru ora 15.00 o şedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. La ședință vor participa prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

De asemenea, de la ora 17.30, Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, și deputatul Ovidiu Ganț pe tema minorităților naționale.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

AUR a depus în Parlament un proiect privind anularea subvențiilor pentru partide

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 334/2006 privind fmanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Propunerea vizează eliminarea subvenţiei acordare partidelor politice de la bugetul de stat, dar şi aprobarea unei noi structuri organizatorice a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea asigurării funcţionarii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

“Scopul legitim inițial al legii a fost deturnat și compromis grav. Clasa politică a înțeles subvenționarea de la bugetui de stat ca pe o formă de parazitare pe seama finanțelor publice. Partidele politice au văzut în stat, de fapt, în vechiul sistem nereformat, un nou sponsor generos în locul vechilor sponsori privați, interesați și adesea corupți. Ca dovadă, subvențiile de la bugetui țării nu au fost niciodată plafonate și nici acordate conform unor criterii rezonabile. Au existat și există în continuare cazuri când partide politice care nu au participat la alegeri au beneficiat de subvenții de la bugetui de stat, precum și cazuri în care partide politice care nu mai aveau niciun parlamentar au continuat și continuă să primească în mod absurd subvenții generoase de la buget”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii afirmă că sumele acordate partidelor ar fi putut contribui la dublarea alocaţiilor pentru copii în 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: