Conecteaza-te cu noi

Politica

Indemnizația pentru „mamele eroine“ va fi majorată

Published

on

Guvern va aproba în ședința de azi o serie de măsuri privind recompensarea mamelor eroine. Concret, de azi intră în vigoare majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți.

– indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, nainte de nastere.

– Asta înseamnă că părinții de gemeni vor primi o indemnizație de 127,5%. Adică, la salariul mediu pe economie, de 6.000 de lei, indemnizația mamei cu gemeni va fi de 5.100 + 2.550 = 7650 de lei. Mai mare decât salariul. Indemnizatia este acordată timp de doi ani.

Majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.

Advertisement

Mai mult, indemnizația creste cu 50% pentru fiecare copil născut în timpul concediului de maternitate. Tot în ședința de guvern vor fi acordate si alte facilități fiscale pentru părinți. Mai exact, se majorează plafonul până la care părinții nu plătesc impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate. Plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

„Majorăm cu 50% indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți. Acordăm și facilități fiscale pentru părinți. Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creștere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei!“, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions