Connect with us

Politica

Înghesuială la BEJ! Rând pe rând, partidele și-au depus listele de candidați!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi este ultima zi de depunere a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie. Dacă ieri PMP a finalizat înscrierile, astăzi este rândul celorlalte partide politice și a eventualilor candidați independenți să se înregistreze la Biroul Electoral Județean. În cursul dimineții, primul partid care s-a preezentat la BEJ pentru a îndeplini formalitățile a fost PNL. Reamintim că lista de candidați depusă este următoarea:pnl-depus-candidaturi La Senat: 1. Vergil Chiţac, 2. Lucia Varga, 3. Sorina Tuşa, 4. Costel Stanca, 5. Mihnea Drumea, 6. Nicolae Ciucă, 7. Cristy Băisan; Camera Deputaţilor: 1. Bogdan Huţucă, 2. Robert Boroianu, 3. Ana Marcu, 4. George Niculescu, 5. Oana Florea, 6. Ioan Tofolean, 7. Cătălin Anghel, 8. Felicia Ovanesian, 9. Marian Cruşoveanu, 10. Stere Hira, 11. Ioan Solomon, 12. Cristian Zahariuc, 13. Nicolae Dudu, 14. George Muhscină. Următoarea formațiune politică care s-a prezentat în fața BEJ a fost ALDE. Potrivit listei lor de candidați, la Senat vor merge cu: 1. Christian Gigi Chiru (actual senator), 2. Dan Pelcinschi, 3. Mariana Mircea (consilier local în Cernavodă şi fost primar al oraşului Cernavodă), 4. Nicolae Moroianu (afacerist din Mangalia), iar la Camera Deputaţilor: 1. Mircea Banias (în prezent senator), 2. Ersun Anefi (reprezentant al UDTTMR, fost subprefect), 3. Mihaela Roibu, 4. George Fulina. Alianța Liberalilor și Democraților dorește ca prin nominalizarea candidaților pentru alegerile parlamentare să se prezinte în fața electoratului cu oameni cu o vastă experiență profesională, din toate categoriile sociale. La fața locului, a ajuns și Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, pentru a-și susține colegii de partid.

Sebastian Bodu candidează din partea UDMR

sebastian-boduÎn urmă cu câteva momente, la BEJ au ajuns și candidații de la UDMR și cei de la USR. Fostul șef al ANAF, Sebastian Bodu, este candidatul uniunii maghiare la Constanța. El nu este ungur, dar își dorește să candideze pentru acest partid deoarece și-a propus să susțină o platformă economică, iar UDMR a venit cu ea. Pe pagina sa de facebook, Sebastian Bodu, care a fost și europarlamentar, postează un mesaj pentru mediul de afaceri, din care spicuim: ” După ce am citit programele electorale ale tuturor formațiunilor politice, am adresat partidelor de dreapta întrebarea dacă sunt de acord să susțină o platformă electorală economică concentrată pe problemele concrete ale mediului de afaceri, printre care și chestiuni de fiscalitate și administrare fiscală, inclusiv de combatere a abuzurilor statului la adresa mediului de afaceri. Dintre toate partidele abordate, singurul care a fost interesat de această platformă a fost UDMR. Împreună am căzut de acord că România traversează o perioadă pe care mediul de afaceri nu a mai traversat-o, probabil, niciodată: un asalt sistematic, bazat atât pe legi abuzive, cât și pe un comportament abuziv, asupra agenților economici, fie aceștia cu capital autohton, fie cu capital străin. Există, așadar, grave situații în care, prin acte normative, se deschide poarta unei conduite deformate din partea organelor de stat cu atribuții de control.”

Uniunea Salvați România vine cu oameni tineri

Tot în cursul zilei de astăzi s-au prezentat la BEJ și reprezentanții USR, tineri și prea puțin cunoscuți în viața politică a Constanței. Lista de la Senat este deschisă de Ramona Dinu, doctor în economie, profesor la Universitatea Ovidiu. Pe următoarele poziții îi găsim pe Daniel Popoacă și Nicolae Munteanu.
La Camera Deputaţilor candidează: Ion Stelian-Cristian, avocat şi preşedinte USR Constanţa, pe locul al doilea Gabriel Cateliu, economist. Pe locul 3 îl găsim pe Răzvan Andrei, pe 4 Remus Negoi, iar pe locul al cincilea, George Şerban. Tot în cursul acestei zile vor veni în fața BEJ și reprezentanții Partidului România Unită. Dar în ceea ce privește celelalte depuneri de candidaturi, vom reveni pe parcursul zilei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Este incredibilă ipocrizia liderilor PSD care promit acum exact ce puteau face și n-au făcut, cât au fost la putere!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțeanul Răzvan Filipescu, fost candidat la șefia Consiliului Județean și actual candidat PRO România pentru Senat condamnă ipocrizia liderilor PSD Constanța care promit în continuare că vor face exact proiectele pe care le-a conceput echipa PRO România, tocmai pentru că PSD nu le-a făcut, cât timp a fost la conducerea județului.

„Este incredibilă ipocrizia candidaților PSD la Parlamentul României care spun că se vor lupta pentru proiectele pe care le puteau face, dar pentru care n-au ridicat un deget, cât au fost la putere. De exemplu, Spitalul de Pediatrie, pentru care noi, echipa PRO România, am făcut inclusiv proiectare,  calcule financiare și am identificat surse de finanțare. La fel și cu protejarea fermierilor afectați de secetă și cea a reabilitării sistemului de irigații, unde am făcut apel către toți parlamentarii, dar nu am găsit atunci susținere.  Acești candidați care vin acum cu promisiuni ar trebui să-și amintească cel puțin că puteau să inițieze demersurile pentru aceste proiecte, mai ales când aveau și guvernul lor, dar și conducerea județului. Au avut puterea, ani la rând, deci ar trebui să explice mai întâi de ce nu există deja acest spital, de ce nu avem încă irigații, iar lista ar putea continua cu toate oportunitățile de finanțare pe care le-au pierdut, în toți acești ani”, spune Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

INCREDIBIL! După ce i-a ținut pe comercianții din piețe în frig, Guvernul plătește chiria magazinelor din mall-uri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În timp ce mii comercianți sunt nevoiți să își vândă produsele agricole afară, în frig, Guvernul Orban nu știe cum să vină în ajutorul magazinelor. Concret, Ministerul Economiei a pregătit un document în care instituie o schemă de ajutor de stat pentru comercianții a căror activitate a fost afectată de starea de urgență și, apoi, de cea de alertă. Fiecare firmă poate primi cel mult 800.000 de euro, bani nerambursabili. Ajutorul constă într-un grant acordat de Guvern comercianților, egal cu jumătatea din valoarea chiriei pe care aceștia o datorează proprietarului spațiului comercial, timp de trei luni.

Prin schema de ajutor de stat se acordă granturi unui număr estimat de 3.000 de intreprinderi beneficiare. Bugetul schemei de ajutor de stat este de 160 milioane lei, sumele fiind asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Valoarea maxima a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar, reprezentând 50% din valoarea cheltuielilor cu chiria fixa raportata la luna februarie, calculata si datorata pentru perioada închisă.

Sursa: economica.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum votează un fost candidat la Președinția României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un fost candidat la președinția României face, în ultima zi de campanie, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, precum și a candidaților care au intrat în această competiție.

Teodor Paleologu, fost candidat la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, a scris pe contul său de Facebook că alege să voteze Eugen Tomac la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat, dar că are și variantă “paluzibilă” pentru varianta Cristian Diaconescu la Senat și Ludovic Orban sau Claudiu Năsui la Camera Deputaților.

Ce spune Paleologu despre PMP, despre candidații PNL, USR și de ce l-ar alege pa Dan Barna la Sibiu și nu pe vicepremierul Raluca Turcan, citiți în mesajul pe care vi-l redăm integral:

“La PNL și PMP mă deranjează nemernicia dovedită în timp a multor membri și candidați, iar la USR talmeș-balemșul doctrinar din care răzbate un anticlericalism rabiat și preferința pentru impozitarea progresivă. Cu toate acestea, consider că, în absență de ceva mai bun, aceste partide pot fi votate de la caz la caz. Vă dau cîteva exemple.
În diaspora cel mai bun candidat este în mod categoric Cătălin Avramescu (PMP), un strălucit profesor și intelectual, un om cu bogată experiență politică, diplomatică și administrativă.
În București lucrurile sînt ceva mai complicate. Eu voi vota Tomac (PMP) la Cameră și Cîțu (PNL) la Senat, dar opțiuni plauzibile sînt și Cristian Diaconescu (PMP) la Senat și Orban (PNL) sau Năsui (USR) la Cameră. Este de neînțeles cum USR are o listă atît de slabă și neserioasă pentru Senat: nu cunosc absolut pe nimeni pînă la poziția 6, unde apare o doamnă onestă, dar prea de stînga pentru gustul meu.
La București mai este un candidat care-mi place: independentul Valeriu Nicolae. Dar nu îmi place atît de mult încît să-l și votez. Votezi un candidat fără șanse atunci cînd crezi cu tărie în el și în ideile pe care le susține. Este ca o profesiune de credință. Dar îl respect pentru curajul de a candida și am convingerea că nu este un lucru inutil.
Oricît vi s-ar părea de curios, între Raluca Turcan și Dan Barna la Sibiu, eu l-aș vota pe acesta din urmă. Doar la președinție sper să nu mai candideze, pentru că irosește voturi care ar putea sprijini o reală schimbare în bine.
V-am dat doar cîteva exemple. Dacă vreți, îmi puteți trimite întrebări despre candidați, la care voi încerca să răspund în live-ul de la ora 21:30.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: