Connect with us

Politica

Înghesuială la BEJ! Rând pe rând, partidele și-au depus listele de candidați!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi este ultima zi de depunere a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie. Dacă ieri PMP a finalizat înscrierile, astăzi este rândul celorlalte partide politice și a eventualilor candidați independenți să se înregistreze la Biroul Electoral Județean. În cursul dimineții, primul partid care s-a preezentat la BEJ pentru a îndeplini formalitățile a fost PNL. Reamintim că lista de candidați depusă este următoarea:pnl-depus-candidaturi La Senat: 1. Vergil Chiţac, 2. Lucia Varga, 3. Sorina Tuşa, 4. Costel Stanca, 5. Mihnea Drumea, 6. Nicolae Ciucă, 7. Cristy Băisan; Camera Deputaţilor: 1. Bogdan Huţucă, 2. Robert Boroianu, 3. Ana Marcu, 4. George Niculescu, 5. Oana Florea, 6. Ioan Tofolean, 7. Cătălin Anghel, 8. Felicia Ovanesian, 9. Marian Cruşoveanu, 10. Stere Hira, 11. Ioan Solomon, 12. Cristian Zahariuc, 13. Nicolae Dudu, 14. George Muhscină. Următoarea formațiune politică care s-a prezentat în fața BEJ a fost ALDE. Potrivit listei lor de candidați, la Senat vor merge cu: 1. Christian Gigi Chiru (actual senator), 2. Dan Pelcinschi, 3. Mariana Mircea (consilier local în Cernavodă şi fost primar al oraşului Cernavodă), 4. Nicolae Moroianu (afacerist din Mangalia), iar la Camera Deputaţilor: 1. Mircea Banias (în prezent senator), 2. Ersun Anefi (reprezentant al UDTTMR, fost subprefect), 3. Mihaela Roibu, 4. George Fulina. Alianța Liberalilor și Democraților dorește ca prin nominalizarea candidaților pentru alegerile parlamentare să se prezinte în fața electoratului cu oameni cu o vastă experiență profesională, din toate categoriile sociale. La fața locului, a ajuns și Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, pentru a-și susține colegii de partid.

Sebastian Bodu candidează din partea UDMR

sebastian-boduÎn urmă cu câteva momente, la BEJ au ajuns și candidații de la UDMR și cei de la USR. Fostul șef al ANAF, Sebastian Bodu, este candidatul uniunii maghiare la Constanța. El nu este ungur, dar își dorește să candideze pentru acest partid deoarece și-a propus să susțină o platformă economică, iar UDMR a venit cu ea. Pe pagina sa de facebook, Sebastian Bodu, care a fost și europarlamentar, postează un mesaj pentru mediul de afaceri, din care spicuim: ” După ce am citit programele electorale ale tuturor formațiunilor politice, am adresat partidelor de dreapta întrebarea dacă sunt de acord să susțină o platformă electorală economică concentrată pe problemele concrete ale mediului de afaceri, printre care și chestiuni de fiscalitate și administrare fiscală, inclusiv de combatere a abuzurilor statului la adresa mediului de afaceri. Dintre toate partidele abordate, singurul care a fost interesat de această platformă a fost UDMR. Împreună am căzut de acord că România traversează o perioadă pe care mediul de afaceri nu a mai traversat-o, probabil, niciodată: un asalt sistematic, bazat atât pe legi abuzive, cât și pe un comportament abuziv, asupra agenților economici, fie aceștia cu capital autohton, fie cu capital străin. Există, așadar, grave situații în care, prin acte normative, se deschide poarta unei conduite deformate din partea organelor de stat cu atribuții de control.”

Uniunea Salvați România vine cu oameni tineri

Tot în cursul zilei de astăzi s-au prezentat la BEJ și reprezentanții USR, tineri și prea puțin cunoscuți în viața politică a Constanței. Lista de la Senat este deschisă de Ramona Dinu, doctor în economie, profesor la Universitatea Ovidiu. Pe următoarele poziții îi găsim pe Daniel Popoacă și Nicolae Munteanu.
La Camera Deputaţilor candidează: Ion Stelian-Cristian, avocat şi preşedinte USR Constanţa, pe locul al doilea Gabriel Cateliu, economist. Pe locul 3 îl găsim pe Răzvan Andrei, pe 4 Remus Negoi, iar pe locul al cincilea, George Şerban. Tot în cursul acestei zile vor veni în fața BEJ și reprezentanții Partidului România Unită. Dar în ceea ce privește celelalte depuneri de candidaturi, vom reveni pe parcursul zilei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Mihai Polițeanu: „Klaus Iohannis o ia pe arătură în dosarul 10 August“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR-PLUS a luat foc după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. După ce europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu l-a acuzat pe șeful statului de populism și ipocrizie, acum și deputatul USR Mihai Polițeanu afirmă că președintele Klaus Iohannis „o ia un pic pe arătură” în cazul dosarului 10 August. Polițeanu spune că vinovăția pentru închiderea dosarului nu îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion, ci DIICOT-ului unde Klaus Iohannis a numit-o șefă pe Georgiana Hossu.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele: Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție; putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție; ca președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice; dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Dacă ar avea voință politică, actuala coaliție de guvernere, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional, a declarat Avocatul Poporului,  Renate Weber. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate. Avocatul Poporului afirmă că la desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

”Vai de mine! Mi-au înroşit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulţi erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar aşa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înţeleagă că nu am motiv de neconstituţionalitate”, a declarat, la TVR, Renate Weber.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns ca dosarul 10 August să fie clasat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul clasării dosarului 10 August. Șeful statului îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: