Connect with us

Politica

USR participă cu oameni noi la alegeri! Nici un candidat nu a făcut politică!

Maria Ionescu

Publicat

la

Ieri s-au depus la Biroul Electoral Județean Constanța dosarele de candidatură ale Uniunii Salvați România pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Constănțenii Ion Stelian-Cristian, 39 de ani, avocat, fondator al Asociației Verde Urban și Nicoleta-Ramona Dinu, 41 de ani, profesor universitar doctor la Facultatea de Știinte Economice din cadrul Universității Ovidius – deschid listele pentru deputaţi, respectiv senatori, ai USR Constanța.
Procesul de stabilire a celor 12 reprezentanţi a fost democratic, liber, transparent și stimulativ. Ceea ce face diferența este că în alegerile USR Constanța au lipsit orice constrângeri – financiare sau venite din grupuri de interese. Oricine a putut participa, iar candidații nu au adus pe masa USR altceva decât dovada faptului că înțeleg și respectă principiile noului partid și că pot contribui la împlinirea acestora. Nici unul dintre cei 9 candidați pentru Camera Deputaților sau dintre cei 3 candidați pentru Senat nu a mai făcut politică.
Candidaţii au prezentat un CV profesional, un raport al activităţilor civice personale şi un proiect de iniţiativă legislativă. „Nu avem vedete printre noi, dar fiecare este un profesionist recunoscut în domeniul său de activitate. Am aderat la mișcarea USR din convingerea că lucrurile se pot schimba, că vechile partide sunt compromise, iar încercările lor de “primenire” sunt pur formale. Muncim pentru a crea o alternativă și a oferi o speranță celor ca noi, care nu mai cred în vechile partide și în politicieni. Dacă cei nemultumiți, care comentează de pe margine despre abuzurile politicienilor și ale administrației nu decid să se implice, lucrurile nu se pot îmbunătăți. Candidații USR Constanța trăiesc în acest oraș, cunosc problemele locale și pot promova interesele Constanței în Parlamentul României. Nu există pe liste oameni importați din alte zone ale țării, iar conducerea USR București nu a impus candidați. Toți au un trecut curat, fără caziere sau dosare penale. Cu sprijinul masiv al celor care ne-au oferit semnături, cărora le mulțumim încă o dată, am reușit deja, într-un timp foarte scurt, o mare performanță: aceea de a oferi o alternativă de vot pentru Constanța. În zilele următoare vom prezenta detaliile despre candidații noștri.” – a declarat avocatul Ion Stelian-Cristian, Președinte USR Constanța și candidat pentru Camera Deputaților.

Iată lista de candidați propuși de USR pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016

Senat
1. Dinu Nicoleta-Ramona
2. Popoacă Daniel
3. Munteanu Nicolae

Camera Deputaților
1. Ion Stelian-Cristian
2. Cateliu Gabriel
3. Andrei Ioan-Răzvan
4. Negoi Eugen-Remus
5. Șerban George
6. Memet Adnan
7. Vasile Maria
8. Cristea Ștefan-Sebastian
9. Burlibașa Adrian-Cristian

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Mihai Polițeanu: „Klaus Iohannis o ia pe arătură în dosarul 10 August“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR-PLUS a luat foc după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. După ce europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu l-a acuzat pe șeful statului de populism și ipocrizie, acum și deputatul USR Mihai Polițeanu afirmă că președintele Klaus Iohannis „o ia un pic pe arătură” în cazul dosarului 10 August. Polițeanu spune că vinovăția pentru închiderea dosarului nu îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion, ci DIICOT-ului unde Klaus Iohannis a numit-o șefă pe Georgiana Hossu.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele: Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție; putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție; ca președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice; dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Dacă ar avea voință politică, actuala coaliție de guvernere, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional, a declarat Avocatul Poporului,  Renate Weber. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate. Avocatul Poporului afirmă că la desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

”Vai de mine! Mi-au înroşit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulţi erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar aşa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înţeleagă că nu am motiv de neconstituţionalitate”, a declarat, la TVR, Renate Weber.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns ca dosarul 10 August să fie clasat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul clasării dosarului 10 August. Șeful statului îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: