Connect with us

Politica

Înlăturat de la conducerea PMP, Cristian Diaconescu își face partid: “Vom vedea într-un timp relativ scurt adevărul”

Publicat

la

Cristian Diaconescu, fostul președintele al PMP, debarcat de la conducerea partidului în cadrul unui congres extraordinar organizat în weekend, urmează să-și facă propriul partid. Noua formațiune se va baza la început pe liderii filialelor PMP care l-au susținut pe Diaconescu în lupta cu Eugen Tomac, anunță Lucian Iliescu, fost senator PMP, plecat din partid în toamna anului trecut.

„Proiectul de țară, ‘’România Respectată’’ condus de Cristian Diaconescu, se poate transforma în partid politic.

Evenimentele petrecute în ultima lună în PMP, lasă un gust amar ideii de a face politică, cu și pentru oameni.

Poți emite orice teorie despre prezent și viitor, într-un cadru organizat, respectând legile, statutul și regulamentul aprobat prin decizia majorității.

S-a întâmplat asta?

Ce te faci, când aceste deziderate sunt dezbătute într-un cadru ambiguu?

Care este viitorul și cât vor cântări deciziile luate, atâta timp cât te-ai ales într-o stare de confuzie și ilegalitate?

Cum poți vorbi românilor de normalitate și respect, când modalitatea de a conduce s-a realizat prin denigrare și aranjament?

Există azi, în Noul PMP vreun plan pentru români și România?

Răspunsul este, NU

Azi, în NOUL PMP încep răzbunările.

Cum?

Filialele care au dat sprijinul pentru Cristian Diaconescu sunt dizolvate.

Președinții și membrii care au muncit ca Eugen Tomac să ajungă europarlamentar, sunt revocați iar alții trimiși acasă.

Aceasta este atitudinea unei ,echipe’, lipsită de orice formă de respect!

Aceeași oameni, au votat o moțiune pe patru ani,’’România Respectată’’, condusă de Cristian Diaconescu iar azi, s-au sucit într-o altă moțiune ,Noul PMP (…) condusă de același și inegalabilul Eugen Tomac?

Este moral?

Este statutar?

Este principial?

Ce părerea au românii de acasă, când văd

cum o grupare de PUCIȘTI, și-au luat partidul înapoi?

Ce au făcut cu PMP, când l-au avut?

Toți, știm răspunsul:

– ați tocat toți banii membrilor și de la AEP.

– ați dus PMP în afara Parlamentului.

‘’România Respectată’’, este proiectul de țară prin care PMP arăta românilor normalitate.

Cristian Diaconescu este omul despre care nu se poate spune nimic compromițător.

Există în ‘’Noul PMP’’ al lui Eugen Tomac respect și corectitudine?

Răspunsul este:

NU a fost și nici NU va fi!

De aceea fac un apel public către toți membrii și simpatizații PMP, să gândească un viitor comun alături de Cristian Diaconescu.

Fondul există, comitetele de susținere pe fiecare judet există iar decizia președintelui Cristian Diaconescu va veni cât de curând.

Vom vedea într-un timp relativ scurt adevărul despre ‘’Noul PMP’’ și proiectul de țară ‘România Respectată’’.

Cristian Diaconescu, viitorul Președinte al României în 2024”, scrie Lucian Ilescu pe Facebook.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: