Connect with us

Politica

Inotătorul Răzvan Florea, pe poziția a doua a listei de consilieri locali PSD

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, primarul interimar, Decebal Făgădău, însoțit de  președintele PSD Constanța, Felix Stroe, și de numeroși membri ai partidului, printre care candidații la funcțiile de consilieri locali și municipali, au venit în fața comisiei Biroului Electoral Municipal pentru a-și depune candidaturile. În momentul în care au ajuns la Biroul Electoral s-au aflat în imposibilitatea de a intra, deoarece un alt candidat independent fusese mai rapid și își depunea candidatura. Este vorba despre Ceti Cetin. În scurt timp, Făgădău și-a depus documentele necesare înscrierii în cursa electorală în calitate de primar. Ulterior, au fost depuse alte două liste, respectiv cea conținând numele consilierilor locali, dar și cea pentru consilierii județeni. Pe listele de la Consiliul local am descoperit multe nume noi, ai unor oameni foarte cunoscuți și apreciați, dar și nume vechi, ai unor consilieri cu experiență.

Lista candidaților locali

razvan floreaIata lista candidaților pentru Consiliul local municipal. Pe prima poziție este trecut numele lui Făgădău. În cazul în care acesta nu va câștiga poziția de primar al municipiului, va fi consilier local. El este de profesie economist, este căsătorit și are doi copii. Pe poziția a doua îl regăsim pe Răzvan Florea, sportivul care a uluit o întreagă țară. El este singurul medaliat olimpic din istoria înotului românesc. Este tatăl a doi copii și deține un centru de înot din municipiul Constanța. Pe următoarea poziție o regăsim pe Irinela Nicolae, inspector școlar pentru educație timpurie. Urmează apoi Costin Răsăuțeanu, Aurelian Marius Marin (fost președinte al ANAT România). Pe următoarea poziție o regăsim pe Adriana Teodoru, moderator de televiziune (lucrează la TV Neptun), iar apoi (pe poziția a 7-a) candidează fostul director al CN APMC, George Vișan, care este consilier local încă din anul 2008. El este secretar  executiv al organizației municipal PSD Constanța, iar la ora actuală este director comercial la Chimpex SA. Pe poziția a opta regăsim un mai vechi consilier local, adică este consilier din anul 2004, respectiv Valentin Gabriel Pîrvulescu, absolvent al IMC.  Pe listă urmează apoi Dumitru Baba, de profesie economist, Marioara Cojoc, cadru didactic universitar la universitatea Ovidius, de asemenea consilier din anul 2012 și Theodor Patrichi, administratorul terminalului de pasageri al portului Constanța. Următoarea poziție este ocupată de consilierul local Mircea Dobre, numit în luna februarie a.c. în poziția de viceprimar al municipiului Constanța, în locul lui Gabi Stan. Pe poziția a 13-a îl găsim pe Dede Perodin, președinte al Sindicatului Liber al Navalișilor din Șantierul Naval Constanța, poziție pe care o ocupă de 12 ani. El a fost consilier local și în mandatul ce tocmai se termină, doar că a reprezentat partidul lui Dan Diaconescu, PPDD. Pe următoarea poziție regăsim numele unui inginer care activează în construcții, respectiv Cristian-Marius Andreiaș. Pe locul 15 se află numele lui Cristian Mihăilescu, de profesie inginer diplomat, administrator al unei companii de turism și construcții.

Lume-lume, pe această listă

valentin ciorbeaDacă rezultatele alegerilor vor fi similar cu cele de acum patru ani, cu siguranță PSD va obține 14-15 mandate de consilier. Numai că, dacă Decebal Făgădău va obține mandatul de primar, așa cum își dorește, mai putem adăuga cel puțin un nume de viitor și fost consilier local. Este vorba despre Timur Ibraim, care ocupă funcția de consilier local din anul 2004. El este șef al departamentrului de Marketing din cadrul RATC și vicepreședinte al Federației sindicale ATU. Pe lista de consilieri locali mai găsim numele lui Cristian Tincu, economist, Liviu Merdinian, doctor în Științe Medicale, consilier al Uniunii Armenilor, Valentin Ciorbea, profesor universitar în istorire contemporană, consilier din anul 2012, Bodgan Nicolae Niță, inginer portuar, militant pentru protecția mediului la ONG Oceanic Club. Următoarele nume pentru funcția de consilier local municipal sunt: Daniela Enescu, expert la Camera deputaților, Gabriel Victor Stratenie, profesor de istorie, Nicoleta Bercaru, Gheorghe Rohian, Cristina Papzian, manager în activitatea de turism, Tănase Șola, expert în accesarea fondurilor structural și de coeziune europene, Mădălina Andreea Buzea, economist, fost președinte al AIESEC Constanța,  Luminița Paraschiva Constantin, expert contabil, Remus Mihai Jan Alexandru, jurist, Dan Dobrescu, membru fondator al Asociației Constructorilor Tomis, Maria luminița Trifu, economist, specialist la CERONAV, Rebecca Zgură, specialist în relații internaționale și Mihaela Moisii, economist.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: