Connect with us

Politica

Reprezentanții PNL, ALDE, PSD și-au depus candidaturile la Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la

Este o perioadă plină, în care candidații tuturor formațiunilor politice sunt optimiști și ferm convinși că ei, și nu ceilalți, vor câștiga bătălia electorală.  La Techirghiol, de exemplu, astăzi și-au depus candidaturile reprezentanții PNL – Iulian Soceanu, PSD – Constandin Florea, ALDE – Marian Cîciu. Cine sunt ei și ce șanse au să câștige primăria o să vă spunem în continuare.

Constandin Florea, un politician avut

constandin floreaConstandin Florea este candidatul PSD la primăria Techirghiol. El este administrator al firmei SC Flormin SRL și un politician cu ștate vechi de plată. A candidat la alegerile locale din 2008 și 2012 din partea PD-L, dar a pierdut la mustață în fața fostului primar Adrian Stan. Însă cariera lui politică nu se limitează la dorința de a fi primarul localității. El a fost foarte mulți ani consilier local și, chiar dacă multă lume îl consideră puțin deplasat în declarații, alții spun despre el că este un om onest, care dorește ca localitatea să prospere și că va munci pentru acest deziderat. Să vedem cât de bine stă din punct de vedere financiar. În anul 2012, potrivit declarației sale de avere, avea două terenuri agricole, cumpărate unul în 1996, iar cel de-al doilea în 2006, trei spații comerciale, un autoturism Toyota și bijuterii de familie, în valoare de 50.000 euro. Doi ani mai târziu, declara că are trei terenuri, trei spații comerciale, o mașină și aceleași bijuterii. În anul 2015, îi mai apare un teren cumpărat la Agigea, dar nu mai trece în declarația de avere bijuteriile scumpe. Probabil o fi uitat să le menționeze, că este greu de crezut că a renunțat la ele.  În opinia multora, are șanse mari anul acesta și este posibil să devină primar.

Iulian Soceanu, un liberal convins

Soceanu-IulianIulian Soceanu este la ora actuală viceprimar cu atribuții de primar. El este un liberal convins, chiar dacă în urmă cu ceva vreme a plecat din partid și a fost consilier independent, dar a revenit. De profesie este profesor de Educație Fizică și Sport și a făcut rugby în tinerețe în cadrul clubului Farul Constanța. Din punct de vedere financiar, stă foarte bine și el. Este administrator la firma, SC Iulimar Fashion, și are acțiuni la SC Instalco Construct și la Tech Pro Com. În anul 2013 avea un teren intravilan, o casă și o mașină. Un an mai târziu, a mai achiziționat un teren împreună cu Viorel Văleanu și a deschis o hală de producție. În 2015, avea deja trei terenuri, unul luat în concesiune în 2010, altul în 2014, precum și unul în proprietate, din anul 2014.

Marian Cîciu, candidat din partea ALDE

candidat alde techirghiolCum ALDE este un partid relativ nou, ne imaginam că ne va fi foarte greu să găsim informații despre candidatul acestei formațiuni politice. Și totuși… El este constănțean, dar de nouă ani locuiește la Techirghiol. Profesional vorbind, este sales manager la Top Line Europe, iar în anul 2015 a obținut locul 3 la nivel național pentru vânzările efectuate. A absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității Craiova și acum speră să devină primar al orașului Techirghiol.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Mihai Polițeanu: „Klaus Iohannis o ia pe arătură în dosarul 10 August“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR-PLUS a luat foc după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. După ce europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu l-a acuzat pe șeful statului de populism și ipocrizie, acum și deputatul USR Mihai Polițeanu afirmă că președintele Klaus Iohannis „o ia un pic pe arătură” în cazul dosarului 10 August. Polițeanu spune că vinovăția pentru închiderea dosarului nu îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion, ci DIICOT-ului unde Klaus Iohannis a numit-o șefă pe Georgiana Hossu.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele: Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție; putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție; ca președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice; dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Dacă ar avea voință politică, actuala coaliție de guvernere, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional, a declarat Avocatul Poporului,  Renate Weber. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate. Avocatul Poporului afirmă că la desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

”Vai de mine! Mi-au înroşit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulţi erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar aşa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înţeleagă că nu am motiv de neconstituţionalitate”, a declarat, la TVR, Renate Weber.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns ca dosarul 10 August să fie clasat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul clasării dosarului 10 August. Șeful statului îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: