Connect with us

Politica

Reprezentanții PNL, ALDE, PSD și-au depus candidaturile la Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la

Este o perioadă plină, în care candidații tuturor formațiunilor politice sunt optimiști și ferm convinși că ei, și nu ceilalți, vor câștiga bătălia electorală.  La Techirghiol, de exemplu, astăzi și-au depus candidaturile reprezentanții PNL – Iulian Soceanu, PSD – Constandin Florea, ALDE – Marian Cîciu. Cine sunt ei și ce șanse au să câștige primăria o să vă spunem în continuare.

Constandin Florea, un politician avut

constandin floreaConstandin Florea este candidatul PSD la primăria Techirghiol. El este administrator al firmei SC Flormin SRL și un politician cu ștate vechi de plată. A candidat la alegerile locale din 2008 și 2012 din partea PD-L, dar a pierdut la mustață în fața fostului primar Adrian Stan. Însă cariera lui politică nu se limitează la dorința de a fi primarul localității. El a fost foarte mulți ani consilier local și, chiar dacă multă lume îl consideră puțin deplasat în declarații, alții spun despre el că este un om onest, care dorește ca localitatea să prospere și că va munci pentru acest deziderat. Să vedem cât de bine stă din punct de vedere financiar. În anul 2012, potrivit declarației sale de avere, avea două terenuri agricole, cumpărate unul în 1996, iar cel de-al doilea în 2006, trei spații comerciale, un autoturism Toyota și bijuterii de familie, în valoare de 50.000 euro. Doi ani mai târziu, declara că are trei terenuri, trei spații comerciale, o mașină și aceleași bijuterii. În anul 2015, îi mai apare un teren cumpărat la Agigea, dar nu mai trece în declarația de avere bijuteriile scumpe. Probabil o fi uitat să le menționeze, că este greu de crezut că a renunțat la ele.  În opinia multora, are șanse mari anul acesta și este posibil să devină primar.

Iulian Soceanu, un liberal convins

Soceanu-IulianIulian Soceanu este la ora actuală viceprimar cu atribuții de primar. El este un liberal convins, chiar dacă în urmă cu ceva vreme a plecat din partid și a fost consilier independent, dar a revenit. De profesie este profesor de Educație Fizică și Sport și a făcut rugby în tinerețe în cadrul clubului Farul Constanța. Din punct de vedere financiar, stă foarte bine și el. Este administrator la firma, SC Iulimar Fashion, și are acțiuni la SC Instalco Construct și la Tech Pro Com. În anul 2013 avea un teren intravilan, o casă și o mașină. Un an mai târziu, a mai achiziționat un teren împreună cu Viorel Văleanu și a deschis o hală de producție. În 2015, avea deja trei terenuri, unul luat în concesiune în 2010, altul în 2014, precum și unul în proprietate, din anul 2014.

Marian Cîciu, candidat din partea ALDE

candidat alde techirghiolCum ALDE este un partid relativ nou, ne imaginam că ne va fi foarte greu să găsim informații despre candidatul acestei formațiuni politice. Și totuși… El este constănțean, dar de nouă ani locuiește la Techirghiol. Profesional vorbind, este sales manager la Top Line Europe, iar în anul 2015 a obținut locul 3 la nivel național pentru vânzările efectuate. A absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității Craiova și acum speră să devină primar al orașului Techirghiol.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele Iohannis EXCLUDE redeschiderea școlilor și recunoaște: “La noi, rata de infectare este foarte mare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Klaus Iohannis a precizat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomanda OMS. Președintele a comentat și o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Valentin Olivian Trofin (PRO România): „Guvernul ia măsuri haotice și dă vina pe populație“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Valentin Olivian Trofin, candidat din partea PRO România Constanța pentru Camera Deputaților, explică de ce este aberantă, discriminatorie și falimentară decizia de carantinare a localităților și a închiderii piețelor, în condițiile în care locurile cele mai aglomerate – deci și cele mai periculoase, din punct de vedere al contaminării – sunt în continuare scăpate de sub control.

„Vedem că așa-zisele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV2 sunt ineficiente, tocmai pentru că s-au înmulțit și s-au înăsprit restricțiile, dar cifrele sunt în continuare în creștere. În timp ce Constanța și alte localități din județ sunt în carantină, în alte părți ale țării se circulă în continuare cu mijloacele de transport în comun, în aglomerație, iar acolo este cel mai mare risc de contaminare”, explică Valentin Trofin.

Candidatul PRO România mai spune că actualul guvern nu poate mai mult decât să preia haotic niște idei din alte țări, fără să le adapteze situației reale din România.

„Probabil pentru că nici membrii guvernului, nici consilierii lor n-au circulat vreodată cu trenul, autocarul, microbuzul sau metroul, au impresia că pot implementa strategiile din alte țări. Ce nu știu ei este faptul că în România reală, cei mai mulți angajați sunt navetiști, iar pentru a preîntâmpina situația dramatică a transportului în comun, ar fi trebuit să se gândească de la început la o schemă de ajutor pentru transportatori, astfel încât să existe mai multe mijloace de transport, în toată țara. Ei eu făcut exact pe dos. Iar la metroul din București s-au limitat la a da recomandări pentru diminuarea aglomerației și au plătit publicitate pentru a li se explica oamenilor să nu circule la ore de vârf și să evite aglomerația, deși toți cei care circulă cu metroul se plâng de dublarea sau chiar triplarea timpului de așteptare, față de situația anterioară pandemiei. Guvernul ne arată în continuare că nu poate decât să ia măsuri haotice sau pe jumătate, pentru a da apoi vina pe populație. Dacă ar fi vrut diminuarea numărului de cazuri, ar fi întărit transportul în comun, în toată țara, încă din luna martie”, mai spune Valentin Trofin.

Candidatul PRO România afirmă că pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: