Connect with us

Actual

Inspectorii OPC au descoperit PROMOȚII FALSE în marile magazine de Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat, în ultima lună, controale magazinele super market de pe raza municipiului, iar sanacțiunile sunt dintre cele mai mari aplicate vreodată. Astfel, inspectorul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, a informat că la SC Selgros Cash Carry s/au constatat la comercializare mai multe deficiențe, printre acestea zeci de kg de fructe deshidratate, promoții aplicate incorect, produse din carne cu etichete incomplete. Pentru toate acestea au fost aplicate amenzi mai mari de 10.000 de lei, potrivit documentului făcut public de către inspectorul șef al OPC Constanța.

De asemenea, la SC Kaufland SRL strugurii, de exemplu erau etichetați având calitatea I și pe etichetă era menționată calitatea a II a. Mai mult, la raionul de lactate exista la comercializare produsul Hulala care era promovat drept “Numărul 1 în România”. Amenda aplicată a fost este în valoare de 7.000 de lei și s-a dispus măsura încetării practicii comerciale incorecte.

Alte verificări ale inspectorilor OPC s-au desfășurat și la SC România Hypermarche SRL unde au fost descoperite mai multe nereguli, printre acestea  zeci de sticle cu sucuri care nu respectau depozitarea și comercializarea, iar amenda aplicată este în valoare de 15.000 de lei.

“Vreau să vă informez despre această piață de «falsuri», promoții și minciuni! Sunt produse de top vânzări, care apelează la minciuni «calificate»! Sunt o formă de «păcălire» continuă”, explică șeful OPC Constanța. Horia Constantinescu.

Iată comunicarea conducerii OPC:

Comments

comments

Actual

Accident rutier GRAV, cu victime încarcerate, la ieșirea din Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 17.30, a avut loc un grav eveniment rutier în urma căruia două persoane au rămas încarcerate.

Accidentul s-a produs între două autoturisme, la ieșirea din orașul Ovidiu, în zona hanului Kartali.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje de intervenție. La această oră intervin pompierii constănțeni cu o autospecială de descarcerare grea, 2 echipaje de prim ajutor SMURD B și un echipaj terapie intensivă mobilă SMURD C.

”E vorba de 2 persoane încarcerate, în acest moment colegii lucrează pentru extragerea acestora.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

În total sunt 6 persoane implicate în accident: 2 conștiente autoevacuate, 2 încarcerate inconștiente, una lângă mașină, semiconștientă, plus șoferul celuilalt vehicul, care este conștient.

Cinci persoane au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele chiar dacă nu au primit înștiințarea de la SPIT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată de la SPIT, informează Primăria Constanța. Dacă se achită integral impozitul până la data de 31.03.2021 (prima scadență) se acordă o bonificație de 10%, arată sursa citată.

„Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil:

– pe site-ul spit-ct.ro, secțiunile “Servicii online/Plată impozite” și “Plată amenzi/alte taxe”;

– prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația e-Tax Mobile, disponibilă în App Store și Play Store;

–  pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe”, “Plată amenzi” și “Plată fără autentificare”;

–  prin serviciul Internet Banking.

De asemenea, plățile pot fi efectuate și prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Daca totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, există posibilitatea plății prin numerar, doar în municipiul Constanța:

– la orice agenție fiscală SPIT;

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.“, notează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat electrocutat, transportat cu elicopterul SMURD de la Constanța la Iași

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în triajul stației CFR Port din municipiul Constanța a avut loc un grav eveniment în urma căruia un bărbat a fost electrocutat și a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei societăți cu punct de lucru în Portul Constanța, s-a urcat pe un vagon de tren pentru a face verificări.

El s-a atins de niște fire de înaltă tensiune și a fost electrocutat.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. În cursul zilei de azi, s-a luat decizia ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească din municipiul Iași. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD.

La ora actuală, se fac cercetări de către Serviciul de Poliție Transporturi Maritime și reprezentații ITM pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: