Connect with us

Societate

Inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, apel către agenţii economici. Vezi ce le cere

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, prof. Sorin Mihai, inspector şcolar general al IŞJ Constanţa a transmis un mesaj prin care mulţumeşte cadrelor didactice din întreg judeţul pentru mobilizarea lor exemplară.

“Munca lor îi păstrează pe copii, pe elevi aproape de școală, prin alternativele oferite pentru continuarea învățării în mediul online.
Profesorii, învățătorii și educatorii au înțeles că învățarea online nu se substituie cursurilor de la clasă, că trebuie să îi atragem pe elevi către participarea la aceste alternative, evitând să le încărcăm programul și să le creăm disconfort. Sunt momente dificile ale învățământului constănțean, pe care le vom depăși împreună.”, a precizat Sorin Mihai.

El a mai spus că apelul la tact al IȘJ Constanța a fost preluat și de alte inspectorate școlare județene, ceea ce face din Constanța un pol al echilibrului decizional, al comunicării eficiente și al acționării în echipă extinsă.

O mare parte din merit trebuie atribuit inspectorilor școlari din echipa IȘJ Constanța pentru munca din aceste zile, în care, alături de alți specialiști din județ, colectează și creează resurse educaționale deschise care vor fi disponibile pe site-ul nostru imediat ce vor fi realizate, sprijinind astfel activitatea tuturor cadrelor didactice.

“Merită aprecieri, de asemenea, autoritățile administrațiilor publice locale care au răspuns solicitării noastre de a fi alături de școală și care caută soluții și pentru copiii care nu au acces la internet sau nu dețin un dispozitiv care să le permită legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi.”, spune Sorin Mihai.

El a spus că dovezile de solidaritate dau speranță că vom depăși orice problemă.

“Eforturile comune arată că mesajele noastre au fost înțelese și că li se răspunde. De aceea, facem un apel și către agenții economici care ar putea să sprijine aceste eforturi. Dacă le asigurăm cât mai multor copii ai județului un smartphone, o tabletă, un laptop sau un desktop, vom câștiga încă o bătălie în criza actuală. Vă mulțumesc, anticipat, deoarece sunt convins că veți fi alături de noi. Împreună vom reuși!”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Trafic restricționat pe Autostrada A2, în apropiere de Cernavodă. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, până la ora 15.00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A2 București – Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța, se vor executa lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, la kilometrul 164, pe raza localității Cernavodă, județul Constanța,  motiv pentru care vor fi restricționate, pe rând, toate benzile.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția și să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS primește cereri pentru permisele de călătorie valabile în anul 2021

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, începând de astăzi, 25.09.2020, se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021.

Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

1.Pensionari cu pensii până la 2.100 lei (inclusiv). În ultima şedinţă din actualul mandat, Consiliul Local Constanța a aprobat corelarea plafonului pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

2.Persoane în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri.
3.Persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri.

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie gratuită sunt:

a) cerere tip

b) act de identitate (copie și original );

c) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 1).

Cererile se pot procura gratuit de la orice chioșc de bilete al CT BUS S.A. Cererile și documentele aferente se pot depune zilnic a toate chioșcurile de bilete din oraș.

Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice chioșc de bilete al CT BUS:

• ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR
• STUDENȚII ORFANI
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI (cu handicap grav, accentuat), și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap – pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S. Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (Blocul Turn – Gară);
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, cu grad de handicap mediu și ușor – pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS;
• DEȚINUȚII POLITICI (Decret – Lege Nr.118 / 1990) și PERSOANELE STRĂMUTATE (Legea Nr. 189 / 2000) – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Gară / la sediul CT BUS;
• ȘOMERII – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Delfinariu, KM 4;
• Beneficiarii Legii 416 – pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Agenția SPIT din City Park Mall, deschisă și în week-end

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru a veni în sprijinul constănțenilor și al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, conducerea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa a dispus prelungirea programului de lucru cu publicul în cadrul Agenţiei fiscale nr. 5, situată pe Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, în incinta City Park Mall.

Prin urmare, sâmbătă, 26 septembrie 2020 şi duminică, 27 septembrie 2020, în locaţia menționată mai sus, va fi asigurat un ghişeu pentru încasarea taxelor necesare eliberării actelor de identitate.

Programul de lucru cu publicul va fi următorul:

-sâmbătă, 26.09.2020, între orele 0800-1600;

-duminică, 27.09.2020, între orele 0730-2100.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: