Conecteaza-te cu noi

Societate

Întâlnire a miniștrilor apărării din Belgia și România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Published

on

Astăzi, 15 martie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării din Belgia – Ludivine Dedonder – și România – Vasile Dîncu – cu prilejul vizitei contingentului militar belgian în țara noastră.

Potrivit ministrului Vasile Dîncu, prezența în România a contingentului de 300 militari din cadrul Batalionului Lancers, cu tehnica din dotare, alături de militari ai Franței, Statelor Unite, Germaniei şi Italiei, este parte a reacției defensive concrete şi prompte a Alianţei Nord-Atlantice la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă, un război de agresiune neprovocat şi nejustificat împotriva unui stat independent şi suveran.

”Mulțumim Belgiei pentru contribuția în implementarea deciziei NATO de Aplicare a Planurilor de Răspuns Gradual, prin dislocarea elementelor Forței întrunite de reacție rapidă în sprijinul consolidării posturii colective pe flancul estic.  Gravitatea situației create de intervenția rusă în Ucraina ne obligă să acționăm acum.

Prioritatea României este accelerarea procesului decizional pentru dezvoltarea Grupului de Luptă în România, cu Franţa ca națiune cadru.”, a postat de pagina sa de facebook ministrul Vasile Dîncu.

Advertisement

Peste exact două săptămâni, la 29 martie, se împlinesc 18 ani de când România a aderat oficial la NATO, iar Regatul Belgiei este membru fondator al Alianței din 1949.

”Am menționat aceste repere temporale pentru a arăta că, așa cum a spus şi secretarul general al #NATO, Jens Stoltenberg, nu există aliați de primă mână în vest şi aliați de mâna a doua în est. În acest moment, NATO acționează în beneficiul tuturor membrilor săi, în mod egal, iar mobilizarea aliată fără precedent de pe Flancul Estic demonstrează acest lucru.

Dislocările de trupe aliate, la care Belgia este parte, fac Alianţa noastră mai puternică şi mai sigură.

Unul dintre principiile de bază ale tratatului fondator al NATO este apărarea colectivă, care exprimă spiritul de solidaritate şi unitate. Această criză, fără precedent în Europa ultimelor decenii, a demonstrat că încercările Rusiei de a testa unitatea celor 30 de state membre au eșuat.

”Cetățenilor noștri le transmitem că suntem uniți şi acționăm împreună pentru a depăși această criză securitară și umanitară fără precedent. Am vorbit cu Doamna Ministru Ludivine Dedonder despre relația bilaterală foarte bună dintre Belgia și România și am mulțumit pentru sprijinul pe care Spitalul Militar din Bruxelles îl acordă României în tratarea pacienților români cu arsuri grave.

Advertisement

Suntem încrezători că există premise foarte bune de a intensifica colaborarea dintre România și Belgia, atât bilateral, cât și în cadrul NATO.”, a precizat ministrul Vasile Dîncu.

Foto: Facebook Vasile Dîncu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions