Connect with us

Politica

Interviu cu Aurelian Marin: ”Datorită activității mele, în ultimii 20 ani au sosit pe litoral peste 1 milion de turiști”

Maria Ionescu

Publicat

la

Aurelian Marin este candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Consiliul Local al Municipiului Constanța și se află pe poziția nr. 13. În opinia sa, mulți dintre candidați nu au o activitate și o carieră care să-i recomande ca oameni cu potențial de a face lucruri importante pentru un municipiu de talia Constanței.

”Datorită activității mele, în ultimii 20 ani au sosit pe litoral peste 1 milion de turiști”, a precizat Aurelian Marin.

Carte de vizită:

 • Căsătorit, 2 copii –  soția este  medic primar specialist Balneologie și Recuperare Medicală Sanatoriul Balnear Techirghiol. Fata cea mare are 23 de ani și este studentă în anul VI la medicină, Universitatea de Medicină ”Carol Davila” din București. Fata cea mică are 18 ani și este studentă în anul I la Universitatea Boconi Milano, din Italia.
 • De profesie inginer constructor, fără însă a profesa decât tangențial în domeniul construcțiilor. De peste 20 ani îmi desfășor activitatea în domeniul turismului.
 • Conduc o companie de turism (agenție de turism) care în acest moment este unul din cei mai mari Touropeartori din România pentru Litoral. Suntem mândri ca în anul 2019 aproape 150.000 turiști, din care peste 5.000 străini, au ajuns pe litoral cu ajutorul nostru.
 • Compania pe care o conduc a fost partenerul din România (de pe litoral) al turiștilor sosiți în ultimii ani pe litoral cu avioane tip charter pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Israel și Estonia. Acești turiști au beneficiat de servicii complete – cazare, masă, transport, transferuri, excursii opționale.
 • Am participat ca expozant în ultimii 20 ani la peste 50 de târguri internaționale de turism, târguri mari, atât în România cât și în străinătate. Am promovat de fiecare dată în exclusivitate litoralul românesc. Suntem mândri că de-a lungul timpului am adus și noi un aport practic și palpabil la dezvoltarea acestui litoral! Pentru că dezvoltarea litoralului înseamnă de fapt bunastarea noastră, a tuturor. Înseamnă o viață mai bună și mai liniștită pentru fiecare dintre noi!
 • În perioada 2015 – 2016 am fost presedinte ANAT, Asociația Națonală a Agențiilor de Turism din România. A fost o perioadă extraordinară, în care mi-am dedicat timp acestei activități, perioadă în care am promovat până la extrem turismul românesc în general și turismul de pe litoral în special.
 • În perioada 2016 – 2020 am fost consilier local din partea PSD. Sunt mândru că am făcut parte dintr-o echipă redutabilă, cu mulți profesioniști pe multe domenii! Oameni serioși, capabili, cu realizări profesionale și personale de excepție! Aceste lucruri s-au vazut de fapt în activitatea deosebit de bogată și elaborată a Consiliului Local în acestă perioadă. Cantitatea și calitatea hotărârilor de consiliu adoptate este importantă atât pentru ceea ce este Constanța astăzi, dar mai ales pentru ceea ce Constanța trebuie și merită să devină în viitorul apropiat. De altfel, activitatea consilierilor și a colegilor mei de partid și hotărârile de consiliu adoptate de aceștia au vizat de multe ori nu neapărat o realitate imediată a municipiului, ci au avut la bază o viziune pe termen mediu și lung a dezvoltării orașului.

Reporter: – Sunteți un om cu o bogată activitate în turism. Având în vedere că ne aflăm la Constanța, vă rog să ne spuneți cum se descurcă investitorii din acest sector în 2020, la finalul unui sezon plin de provocări.

Aurelian Marian: – A fost un an teribil de greu pentru turismul de pe litoral. Câteva din concluziile pozitive și negative ale acestei perioade sunt următoarele:

Concluzii negative care au influențat puternic venirea turiștilor pe litoral, astfel că numărul acestora față de sezonul de vară 2019 este cu cel puțin 35% mai mic:

 • Măsurile aproape inexistente luate de guvern pentru sprijinirea turismul românesc în general și pentru litoral în special.
 • Bâlbâielile administrative și de comunicare la nivel central care au redus încrederea turiștilor și i-au determinat să renunțe la vacanțe.
 • Lipsa unui minister al turismului. În felul acesta turismul românesc, într-un moment atât de dificil, a fost plasat la “și altele”.

Concluzii pozitive:

 1. – Mediul de afaceri în turismul de pe litoral este consolidat și acest fapt este demonstrat de urmatoarele:
 • Companiile au rezistat bine acestui șoc. Este foarte important că majoritatea companiilor au menținut locurile de muncă în condițiile unui grad de ocupare mult mai mic în comparație cu anul trecut;
 •  Companiile s-au adaptat foarte repede tuturor condițiilor și măsurilor impuse sau autoimpuse astfel încat turiștii să-și facă vacanța în condiții de deplină siguranță;
 • Companiile și-au adaptat foarte repede ofertele, condițiile și facilitățile oferite turiștilor, astfel încât să vină în întampinarea turiștilor în noul context. Poate mai mult ca niciodata a existat în acest an o atenție foarte mare acordată turiștilor de către furnizorii de servicii de pe litoral;

O remarcă importantă!

 • Consolidarea companiilor din turismul românesc s-a făcut cu precădere în ultimii ani datorită unor măsuri luate de către PSD în anii anteriori, măsuri de o importanță capitală ce tind să treacă neobservate sau al căror efect tinde să fie minimizat.
 • Acordarea voucherelor de vacanță în întreg sistemul bugetar și de stat.
 • Reducerea TVA la 5% pentru serviciile acordate de către prestatorii de servicii turistice.
 • Introducerea impozitului specific ce a adus bani mai mulți la buget (datorită creșterii bazei de impozitare) în condițiile în care presiunea fiscală pe furnizorii de servicii a scăzut odată cu introducerea acestui impozit specific.

Nu aș vrea să trecem cu vederea faptul că administrația Făgădău a intervenit în această perioadă prin acordarea unor facilități fiscale consistente companiilor din turism, în special în ceea ce privește impozitul datorat pe active. Aceste măsuri au încercat să compenseze într-o oarecare măsură lipsa oricăror acțiuni de sprijin ale guvernului.

Reporter: – Din punctul dvs. de vedere, cum se desfășoară această campanie electorală la Constanța și de ce ați ales să candidați pentru încă un mandat în Consiliul Local Municipal?

Aurelian Marin: – Subiectul este foarte “generos”, motiv pentru care mă opresc numai la câteva mici observații:

Mă suprinde numărul extrem de mare de candidați pentru funcția de Primar. În ceea ce îi privește pe mulți din acești candidați, remarc câteva trăsături specifice comune: –  Din punct de vedere profesional, nu au o activitate și o cariera care să-i recomande ca oameni cu potențial de a face lucruri importante pentru un Municipiu de talia Constanței. – Întreaga campanie se bazează în special pe critici și acuze (și știm cu toții cât de ușor este să-i critici pe alții) și mult mai puțin sau chiar deloc pe ceea ce acești oameni pot face în mod real pentru Constanța, pentru constănțeni, pentru viitor, pentru noi ca oameni și comunitate

Reporter: – De ce un nou mandat în Consiliul Local?

Aurelian Marin – Consiliul Local are nevoie de oameni credibili, cu experiență și expertiză în turism. Sunt onorat pentru că Decebal Făgădău, un om pe care îl respect atât profesional, cât și personal, m-a cooptat în echipa sa. Sunt cunoscut și recunoscut de întreaga comunitate de turism de pe litoral și din toată țara, atât în plan personal, cât și profesional. Am fost dintotdeauna unul din principalii promotori ai litoralului. Datorită activității mele, în ultimii 20 ani au sosit pe litoral peste 1 milion de turiști, din care aproximativ jumatate în Mamaia și Constanța. În perioada 2015 – 2016, perioadă în care am fost Președinte ANAT, am susținut puternic turismul românesc și turismul de pe litoral.

Reporter: – Aveți un mesaj, un gând pe care doriți să îl transmiteți constănțenilor acum, înaintea alegerilor locale?

Aurelian Marin: – În campaniile electorale se fac multe promisiuni. De multe ori până și politicienii sunt sătui de promisiunile politicienilor. De aceea, îi rog pe oameni să facă o analiză rațională, să încerce să înțeleagă mai bine care dintre candidați ar putea să-și ducă la bun sfârșit măcar o parte din promisiunile făcute. Nu în ultimul rând, îi rog pe oameni să-i voteze pe cei pe care îi consideră mai capabili să le schimbe viața în bine în următorii 4 ani.

În politică și în administrație, la fel ca în viață, trebuie să conteze cine ești și ce poți să faci!

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța
–  Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200019

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Costel Dumitrașcu, candidatul PMP pentru Năvodari, la ieșirea de la urne: “Am votat pentru viitorul copiilor din acest oraș”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, și-a exercitat dreptul la vot și susține că năvodărenii vot alege o echipă bine intenționată. Mai mult, candidatul Mișcării Populare a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru copilul lui, pentru copiii din Năvodaru și pentru viitorul lor. Iată declarația:

“Am votat pentru copilul meu, pentru toți copiii din Năvodari, pentru viitorul lor. Sunt convins că năvodărenii vor vota de data asta o echipă bine intenționată! Am încredere că odată cu votul de astăzi se termină epoca politicienilor în Năvodari și că a sosit momentul oamenilor, momentul oamenilor bine intenționați!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: