Connect with us

Politica

Stelian Ion (USR-PLUS): „Educația – șansa și viitorul copiilor noștri, calea spre dezvoltare“

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, spune că educația este un domeniu esențial și baza evoluției armonioase și prospere a unei comunități.

„De curând a început un nou an școlar în condiții cu totul speciale. În următoarea perioadă, elevii, părinții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic trebuie să facă față unei mari provocări. Suntem în plină pandemie din luna martie. Cursurile  fost suspendate tot de atunci și m-aș fi așteptat ca Primăria municipiului Constanța să se fi implicat mai mult în gestionarea situației din unitățile de învățământ. Știu că sistemul nostru educațional este afectat de multe neajunsuri, subfinanțarea fiind unul dintre cele mai grave. Primăria municipiului Constanța a găsit de cuviință să aloce abia pe 31 august, deci pe ultima sută de metri, 5 milioane de lei pentru începerea anului școlar. Este evident că această alocare a venit târziu. Pentru ca școlile să se poată organiza, pentru ca banii să fie folosiți eficient era nevoie de aceste fonduri încă de la începutul verii. Toate calculele și toate previziunile din martie arătau că acest an școlar nu va putea începe în condiții obișnuite. Cred că este de datoria unui primar și a echipei sale să ia din timp și permanent toate măsurile privind dotarea și pregătirea școlilor. Mai ales atunci când acestea se confruntă cu situații speciale.

Finanțarea corespunzătoare a fiecărei unități de învățământ din municipiul Constanța, dincolo de orice interes sau ingerință politică, reprezintă una dintre prioritățile programului nostru de dezvoltare. De aceea, în calitate de primar, eu voi susține întotdeauna dialogul cu toți cei implicați în actul educațional. Pentru că sunt convins că problemele pot fi rezolvate prin comunicare și implicare, nu așteptând mereu directive și bani de la București.“, a declarat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS spune că, din păcate, în unitățile de învățământ din municipiul Constanța, prezența și implicarea reprezentanților primarului și ai consiliului local în consiliile de administrație au fost de cele mai multe ori formale (în multe situații reprezentanții administrației locale au absentat pur și simplu de la aceste ședințe). Astfel, adoptarea unor hotărâri importante pentru funcționarea și finanțarea unităților de învățământ a fost deseori îngreunată sau împiedicată, notează Stelian Ion.

Parlamentarul constănțean spune că, odată cu câștigarea Primăriei și a majorității în Consiliul Local Constanța, Alianța USR-PLUS va reda deplina funcționalitate a acestor consilii de administrație prin reconsiderarea rolului reprezentanților administrației locale dar și prin consolidarea rolului reprezentanților părinților, elevilor și operatorilor economici.

„Toate părțile implicate și reprezentate în funcționarea consiliilor de administrație din unitățile de învățământ trebuie să se afle pe picior de egalitate și să participe activ la adoptarea hotărârilor. Totodată, prin hotărâre a consiliului local vom asigura cadrul instituțional și condițiile necesare pentru participarea tinerilor la luarea deciziilor în domeniul tineretului. Ne-am propus, de asemenea, să redeschidem curțile școlilor dotate cu terenuri de sport pentru a permite copiilor și tinerilor să facă mișcare și în afara orelor de curs. Nu în ultimul rând, vom susține în continuare, prin burse și alte facilități, elevii cu performanțe sau cu situații sociale speciale, vom menține gratuitatea transportului pentru elevi pe liniile CT BUS și vom lua toate măsurile necesare pentru asigurarea protecției elevilor și personalului din unitățile de învățământ.“, a subliniat Stelian Ion.

Candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi, spune, la rândul său, că educația va fi o prioritate și pentru autoritatea județeană.

„Educația este o prioritate pentru USR PLUS și în Consiliul Județean Constanța. Vom milita pentru asigurarea condițiilor și accesului la educație pentru toți copiii și tinerii din județ, pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ și a creșelor, dar și pentru implementarea serviciilor de tip after-school”, declară Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la Președinția Consiliului Județean Constanța.

Cei doi candidați ai USR-PLUS spun că vor lucra zi de zi la Primărie și în Consiliul Județean pentru binele constănțenilor și al copiilor lor.

„Copiii și tinerii reprezintă șansa și viitorul acestui oraș, șansa și viitorul acestui județ. Constanța va renaște prin ei și pentru ei.“, au mai afirmat cei doi candidați.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: