Connect with us

Politica

Stelian Ion (USR-PLUS): „Educația – șansa și viitorul copiilor noștri, calea spre dezvoltare“

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, spune că educația este un domeniu esențial și baza evoluției armonioase și prospere a unei comunități.

„De curând a început un nou an școlar în condiții cu totul speciale. În următoarea perioadă, elevii, părinții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic trebuie să facă față unei mari provocări. Suntem în plină pandemie din luna martie. Cursurile  fost suspendate tot de atunci și m-aș fi așteptat ca Primăria municipiului Constanța să se fi implicat mai mult în gestionarea situației din unitățile de învățământ. Știu că sistemul nostru educațional este afectat de multe neajunsuri, subfinanțarea fiind unul dintre cele mai grave. Primăria municipiului Constanța a găsit de cuviință să aloce abia pe 31 august, deci pe ultima sută de metri, 5 milioane de lei pentru începerea anului școlar. Este evident că această alocare a venit târziu. Pentru ca școlile să se poată organiza, pentru ca banii să fie folosiți eficient era nevoie de aceste fonduri încă de la începutul verii. Toate calculele și toate previziunile din martie arătau că acest an școlar nu va putea începe în condiții obișnuite. Cred că este de datoria unui primar și a echipei sale să ia din timp și permanent toate măsurile privind dotarea și pregătirea școlilor. Mai ales atunci când acestea se confruntă cu situații speciale.

Finanțarea corespunzătoare a fiecărei unități de învățământ din municipiul Constanța, dincolo de orice interes sau ingerință politică, reprezintă una dintre prioritățile programului nostru de dezvoltare. De aceea, în calitate de primar, eu voi susține întotdeauna dialogul cu toți cei implicați în actul educațional. Pentru că sunt convins că problemele pot fi rezolvate prin comunicare și implicare, nu așteptând mereu directive și bani de la București.“, a declarat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS spune că, din păcate, în unitățile de învățământ din municipiul Constanța, prezența și implicarea reprezentanților primarului și ai consiliului local în consiliile de administrație au fost de cele mai multe ori formale (în multe situații reprezentanții administrației locale au absentat pur și simplu de la aceste ședințe). Astfel, adoptarea unor hotărâri importante pentru funcționarea și finanțarea unităților de învățământ a fost deseori îngreunată sau împiedicată, notează Stelian Ion.

Parlamentarul constănțean spune că, odată cu câștigarea Primăriei și a majorității în Consiliul Local Constanța, Alianța USR-PLUS va reda deplina funcționalitate a acestor consilii de administrație prin reconsiderarea rolului reprezentanților administrației locale dar și prin consolidarea rolului reprezentanților părinților, elevilor și operatorilor economici.

„Toate părțile implicate și reprezentate în funcționarea consiliilor de administrație din unitățile de învățământ trebuie să se afle pe picior de egalitate și să participe activ la adoptarea hotărârilor. Totodată, prin hotărâre a consiliului local vom asigura cadrul instituțional și condițiile necesare pentru participarea tinerilor la luarea deciziilor în domeniul tineretului. Ne-am propus, de asemenea, să redeschidem curțile școlilor dotate cu terenuri de sport pentru a permite copiilor și tinerilor să facă mișcare și în afara orelor de curs. Nu în ultimul rând, vom susține în continuare, prin burse și alte facilități, elevii cu performanțe sau cu situații sociale speciale, vom menține gratuitatea transportului pentru elevi pe liniile CT BUS și vom lua toate măsurile necesare pentru asigurarea protecției elevilor și personalului din unitățile de învățământ.“, a subliniat Stelian Ion.

Candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi, spune, la rândul său, că educația va fi o prioritate și pentru autoritatea județeană.

„Educația este o prioritate pentru USR PLUS și în Consiliul Județean Constanța. Vom milita pentru asigurarea condițiilor și accesului la educație pentru toți copiii și tinerii din județ, pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ și a creșelor, dar și pentru implementarea serviciilor de tip after-school”, declară Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la Președinția Consiliului Județean Constanța.

Cei doi candidați ai USR-PLUS spun că vor lucra zi de zi la Primărie și în Consiliul Județean pentru binele constănțenilor și al copiilor lor.

„Copiii și tinerii reprezintă șansa și viitorul acestui oraș, șansa și viitorul acestui județ. Constanța va renaște prin ei și pentru ei.“, au mai afirmat cei doi candidați.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Costel Dumitrașcu, candidatul PMP pentru Năvodari, la ieșirea de la urne: “Am votat pentru viitorul copiilor din acest oraș”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, și-a exercitat dreptul la vot și susține că năvodărenii vot alege o echipă bine intenționată. Mai mult, candidatul Mișcării Populare a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru copilul lui, pentru copiii din Năvodaru și pentru viitorul lor. Iată declarația:

“Am votat pentru copilul meu, pentru toți copiii din Năvodari, pentru viitorul lor. Sunt convins că năvodărenii vor vota de data asta o echipă bine intenționată! Am încredere că odată cu votul de astăzi se termină epoca politicienilor în Năvodari și că a sosit momentul oamenilor, momentul oamenilor bine intenționați!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: