Connect with us

Politica

De ce nu participă Tudorel Chesoi la întâlnirea electorală a lui Horia Constantinescu

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Candidatul Alianței Național Țărăniste pentru funcția de primar al Constanței, Tudorel Chesoi, a fost criticat de Horia Constantinescu pe motiv că ar refuza să participe la o dezbatere convocată de acesta din urmă la Amfiteatrul Mic din Parcul Tăbăcărie, pentru ziua de joi, 17 septembrie, de la ora 17.00. Constantinescu a punctat într-un comunicat de presă că la dezbaterea pe care a lansat-o ar fi confirmat participarea Corina Martin (PER), Nicolaeta Ploscaru (independent), Aila Reșit (independent), Sorin Titus Muncaciu (PNR) și George Andrei Popescu (independent), în vreme ce – afirmă el – Tudorel Chesoi ar fi refuzat vehement. Tudorel Chesoi spune că nu vrea să participe în acest cor al vocilor de stânga, din care nu face parte și nici nu vrea să facă parte.

Contactat telefonic de Ordinea.ro, Tudorel Chesoi spune că a refuzat invitația la această dezbatere din mai multe motive.

„Am refuzat să particip la așa-zisa întrunire electorală, întrucât Horia Constantinescu nu a achiesat la propunerea mea „Pact pentru Constanța“ în care să fie prezentate cele mai bune proiecte pentru municipiul reședință de județ. În afară de acest aspect, eu nu sunt sigur dacă Horia Constantinescu mai candidează sau nu, pentru că sunt zvonuri că s-ar retrage și ar susține pe altcineva. În al treilea rând, cei mai mulți candidați care participă la această dezbatere sunt de stânga, iar eu nu mă regăsesc în acea zonă. Proiectele mele sunt clare, constănțenii le știu și nu vreau să perturb încrederea pe care mi-au acordat-o până în prezent, printr-o participare în acest cor al vocilor de stânga din care eu nu fac și nu vreau să fac parte.“, a spus Chesoi.

Candidatul ANȚ a ținut să demonteze și acuzațiile pe care Horia Constantinescu i le-a adus în urmă cu câteva săptămâni și în care spunea că Tudorel Chesoi ar fi copiat de la el  ideea înființării primăriilor de cartier. Chesoi a spus că, din contră, el a venit cu această idee încă din 2012, pe vremea când era co-președintele Alianței pentru Constanța.

„Mai am un motiv pentru care nu pot să am încredere într-un dialog cu Horia Constantinescu, ținând cont de faptul că a încercat să speculeze și a făcut public un videoclip în care încerca să mă denigreze că aș fi copiat un proiect din „marile planuri“ ale sale. În schimb, a primit o replică din partea mea prin care i-am dovedit că s-a întâmplat taman invers: Horia Constantinescu a copiat proiectul meu, cel cu sediile Primăriei în cartiere, ținând cont de faptul că aceasta a fost una dintre principalele propuneri din 2012 când eu am candidat la funcția de consilier din partea Alianței APC Constanța, care era formată din PNȚCD-ul de atunci, pe care îl conduceam, și PD-ul de atunci. Vorbim de o alianță de dreapta, cu proiecte de dreapta.“, a mai spus Tudorel Chesoi.

Apropiații baronului roșu sunt vocile opoziției?

La o analiză sumară, pe care o facem noi, redacția Ordinea.Ro, grupul de candidați care confirmă prezența la dezbaterea din parc are, într-adevăr, înclinații de stânga. Amintim că Horia Constantinescu a derulat afaceri în parteneriat cu fiul fostului premier PSD Adrian Năstase. De asemenea, a fost apropiat de Nicușor Constantinescu, fostul baron roșu al județului Constanța, pe care s-a dus să-l susțină, într-un moment în care acesta fusese eliberat din arestul preventiv.

Corina Martin a fost de asemenea o apropiată a lui Nicușor Constantinescu, beneficiind prin fundația pe care o conducea de fonduri ilegale din partea Consiliului Județean, fiind dovedit acest aspect de o hotărâre judecătorească definitivă. Corina Martin a fost apropiată și de Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, participând la carnavalurile de prost gust organizate de acesta. Vă dați seama? Cei doi au avut tangențe cu baronii care au nenorocit acest județ, iar acum se erijează în voci ale opoziției, dirijând dezbaterile publice. Horia și Corina apar în mai multe fotografii amicale împreună, atât din timpul prezentei campanii electorale, cât și dinaintea acesteia. De asemenea, pe timpul campaniei au participat la emisiuni comune.

Mai departe, despre Nicoleta Ploscaru s-a afirmat în mod repetat în presă că a fost fina lui Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Mazăre și Constantinescu. Orientarea sa critică împotriva PSD-ului ar putea să fie un element de conjunctură.

În sfârșit, nici faptul că Horia Constantinescu s-a întâlnit cu Vergil Chițac nu-l face pe cel dintâi să fie un personaj de dreapta. De altfel, chiar și despre Chițac s-a afirmat în actuala campanie electorală că ar fi un liberal de conjunctură, în contextul în care acesta susține proiecte tipice de stânga, precum păstrarea sistemului centralizat de termoficare sau introducerea gratuității generale pe transportul în comun.

Genuin de dreapta: antreprenor, țărănist din 1990, promotor al reformei

 Revenind la gestul lui Tudorel Chesoi de a refuza să participe la întâlniri electorale alături de oamenii stângii, trebuie să spunem că și nouă ni se pare o decizie justificată. În opinia noastră, Tudorel Chesoi este un personaj genuin de dreapta din foarte multe motive: este antreprenor (nu bugetar); este țărănist din 1990; a participat la cele mai importante construcții de dreapta din Constanța, așa cum a fost Alianța pentru Constanța din 2012; în campania actuală a pledat permanent pentru constituirea unui pol de dreapta; este un om decent și cu mult bun simț.

În perioada în care a fost consilier local, Tudorel Chesoi a ajutat peste 4.000 de firme mici și mijlocii din oraș, inițiind un proiect de hotărâre pentru reducerea impozitului pe clădirile nerezidențiale (sediile de firmă). Proiectul său de suflet, pentru care se bate de ani buni și care a constituit la rândul său o inițiativă depusă la Consiliul Local în anul 2016, privește reforma sistemului comunist de termoficare al Constanței.  Chesoi propune transformarea punctelor termice de cartier în centrale de cartier pe gaz, care să producă în mod direct energia termică. În acest fel, se creează premisa decuplării orașului de CET, care plimbă apa caldă prin 84 de kilometri de conducte vechi și ruginite, ceea ce face ca prețul local să fie de 537 de lei per gigacalorie.

Reforma lui Chesoi ar conduce la un preț local de 100-150 de lei per gigacalorie. În aceste condiții, Primăria nu ar mai cheltui 15 milioane de euro pe an pentru acordarea de subvenții, iar cu banii rămași ar putea construi parcări subterane sau supraterane, care nu sunt de fel eligibile pentru a fi finanțate din fonduri europene. Vorbim de idei simple, juste și realizabile.

Material electoral. Comandat de Alianța Național-Țărănistă. Realizat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro. CMF: 21200539

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Costel Dumitrașcu, candidatul PMP pentru Năvodari, la ieșirea de la urne: “Am votat pentru viitorul copiilor din acest oraș”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, și-a exercitat dreptul la vot și susține că năvodărenii vot alege o echipă bine intenționată. Mai mult, candidatul Mișcării Populare a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru copilul lui, pentru copiii din Năvodaru și pentru viitorul lor. Iată declarația:

“Am votat pentru copilul meu, pentru toți copiii din Năvodari, pentru viitorul lor. Sunt convins că năvodărenii vor vota de data asta o echipă bine intenționată! Am încredere că odată cu votul de astăzi se termină epoca politicienilor în Năvodari și că a sosit momentul oamenilor, momentul oamenilor bine intenționați!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: