Connect with us

Politica

(VIDEO) Stelian Ion, discurs devastator despre oligarhul Gabriel Comănescu și metodele securistice ale campaniei de la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, a criticat în termeni extremi de duri vizita de lucru de azi a premierului Ludovic Orban în județul Constanța. Stelian Ion spune că Orban face campanie electorală pe bani publici, în vreme ce țara este în plină pandemie, în vreme ce școlile nu au fost pregătite, iar Ministerul Educației nu și-a făcut treaba. Candidatul USR a spus că Orban a venit la Constanța pentru poze cu Cazinoul, să taie panglici și să cineze cu tot felul de oameni de afaceri apropiați PNL. El l-ar fi invitat pe Orban în altă parte, „nu la tot felul de festivități, să strângă mâna cu Gabriel Comănescu și să pună țara la cale pe această zonă a Constanței“. „Terminați cu combinațiile acestea!“, a spus Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS a scris pe Facebook că prim-ministrul Orban, în vizită la Constanța, cinează la restaurantul deținut întâmplător de dl Gabriel Comănescu, iar a doua zi, premierul merge la conferința companiei deținute de același domn și ia prânzul la același restaurant.

„Dl Comănescu este cel care la sfârșitul lunii mai îmi cerea să ne întâlnim că să-mi transmită să renunț la candidatura pentru primăria Constanței întrucât el își pune toate resursele la bătaie pentru susținerea dlui Chițac. Care domn Chițac nu s-a spetit cu munca în Senat, dar la așa-numita Lege Offshore spune că a lucrat intens. Întâmplător sau nu, dl Comănescu are prin companiile sale interese majore în exploatările offshore din Marea Neagră. Sigur că mai sunt și alte conexiuni care te fac să-ţi pui întrebări, cum ar fi cea a firmei de sondaje care spune basme electorale la comanda PNL şi care la începutul verii publica anchete de opinie şi despre forajele offshore. Extraordinară coincidență! Din toată povestea asta, rămâne întrebarea pentru cei care și-au făcut calcule personale cu Constanța şi s-au gândit să-și parașuteze aici un candidat: Ce aveți cu acest oraș? De 20 de ani, Constanța e în mâinile mafiei pesediste, iar acum, când are o șansă extraordinară să scape de această pegră cu gulere albe, v-ați găsit să-l aruncați în cursa pentru primărie pe acelaşi domn care mai pierdut o dată, în mod rușinos, în fața actualului primar. Sau poate v-a convins activitatea dlui Chiţac din parlament, unde e ţinut minte – atât cât este – că a propus o lege care să-i permită cumulul pensiilor speciale. De aceea, vă spun încă o dată, dlor Orban şi Comănescu: Constanța nu trebuie să fie o miză pentru ruleta dvs. Măcar din acest moment renunțați să jucați meschin și în dispreț pentru viața de zi cu zi a locuitorilor acestui oraș. Constănțenii vor o schimbare reală, nu înlocuirea unei mafii cu un grup de oligarhi dubioși. Schimbarea reală nu poate veni decât de la USR PLUS, iar din 27 septembrie Constanța va renaște.“, a scris Stelian Ion.

Mai multe declarații ale lui Stelian Ion despre vizita lui Orban la Constanța și despre combinațiile electorale puteți urmări aici:

Discursul devastator al lui Stelian Ion despre oligarhul Comanescu și metodele securistice ale campaniei de la Constanța

Cel mai dur mesaj dat în această campanie electorală! Stelian Ion, revoltat maxim de vizita premierului Orban în județul Constanța, care a cinat și s-a plimbat cu oligarhuil Gabriel Comănescu. Liderul USR spune că l-ar fi invitat pe Orban nu la combinații cu oligarhul, ci la castelul Reginei Maria sau la Casa cu Lei, lăsate în paragină. Spune că l-ar fi invitat la Lupoaică să vadă cum vestigiile milenare ale Constanței au fost excavate, noaptea ca hoții, de un coleg de partid al premierului, pus acum pe listele de consilieri. L-ar fi invitat pe premier să-l pună pe ministrul de finanțe să recupereze terenurile statului retrocedate abuziv de Radu Mazăre, terenuri care nu s-au întors la proprietarul de drept, statul român, din cauza pasivității. ”Mai terminați cu combinațiile. (…) Sunteți necredibili. Nu vă mai crede nimeni” – a spus Stelian, care nu i-a iertat deloc pe combinagiii de la cele două mari partide ale țării, amintind de milioanele de euro făcute de din astfe de raporturi de un candidat liberal care abia leagă trei vorbe când se duce în platourile de televiziune. Un discurs devastator, merită urmărit.Mai multe detalii aici: https://www.ordinea.ro/video-stelian-ion-discurs-devastator-despre-oligarhul-gabriel-comanescu-si-metodele-securistice-ale-campaniei-de-la-constanta/

Publicată de Ordinea.Ro pe Joi, 17 septembrie 2020

 • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Decizie finală. Stroe și Țuțuianu deschid listele la Senat și Camera Deputaților

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Punct final în telenovela listelor de candidați ale PSD Constanța. Potrivit deciziei de la București, Felix Stroe și Horia Țuțuianu deschid listele la Senat și, respectiv, Camera Deputaților.

Iată listele de candidați votate în această seară:

Senat

 1. Felix Stroe
 2. Liviu Brăiloiu
 3. Dan Georgescu
 4. Mariana Gâju
 5. Gheorghe Manta
 6. Gaqbriela Iacobici

Camera Deputaţilor

 1. Horia Ţuţuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Lucian Lungoci
 4. George Vişan
 5. Radu Babuş
 6. Tănase Nicolae
 7. Mărioara Cojoc
 8. Mihai Soare
 9. Luminița Vlădescu
 10. Silviu Gârea
 11. Adriana Gheorghe
 12. Florin Chelaru

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis: “Pandemia nu se va termina nici în martie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seară, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre elegerile parlamentare și campania electorală.

“Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline. Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin car ene permite să îndreptăm erorile inerente. procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative. Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va treui aspru și rapid sancționată”, a spus președintele și a afirmat că “pandemia nu se va termina nici în martie (luna martie 2021 – n.r.)”.

Întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi pe zi de COVID -19, România ar trebui să mai organizeze alegerile, Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan: „Se prefigurează o posibilă guvernare PSD – USR?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul imens după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ, când cei de la USR au fost acuzați de liberali că au făcut o înțelegere cu cei de la PSD, a dat naștere unor suspiciuni. Deputatul PMP Marius Pașcan consideră că trocul dintre PSD și USR nu e întâmplător. Pașcan spune că, după ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de Premier. Parlamentarul PMP afirmă că „trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol, care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască.“

„După ce își rupeau cămășile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanțe 13 și a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoții»,  USR-iștii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrășit Codul Penal, președinte pe viață al Consiliului Legislativ. I-au spus acum și «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților. Useriștii au procedat la fel și în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilați de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conștiință și l-au uns pe Bădălău vicepreședinte la Curtea de Conturi. În același timp, USR-iștii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

Deputatul spune că blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an.

„Nu m-aș mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu „ciuma roșie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe „Marcel Ciolacu Premier?”, întreabă liderul PMP din Camera Deputaților, Marius Paşcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: