Actual

Inundațiile din județul Constanța au împiedicat împăduririle! Și totuși…

mai 16, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, pe site-ul Romsilva a fost postat un comunicat de presă conform căruia în această primăvară, peste 23.000 de voluntari au plantat împreună cu silvicultorii puieți forestieri.

Din cei 23.375 de voluntari înregistrați la nivel național, 14.365 sunt elevi, 1.930 sunt cadre didactice, iar 386 studenti.

Am dorit să știm cum au stat lucrurile la nivelul județului Constnța, motiv pentru care am luat legătura cu conducerea Direcției Silvice Constanța.

De aici am aflat că în județul nostru au fost trei acțiuni de plantare și igienizare, respectiv la Băneasa, Hârșova și Murfatlar.

”S-au făcut împăduriri la Băneasa, iar aici am avut ajutor din partea a 32 de elevi de la Liceul Tehnologic Dobromir, dar și la Hârșova. Aici s-a lucrat cu 30 de elevi și cu patru cadre didactice. De asemenea, s-a făcut ecologizare la Murfatlar. Din păcate, în județul nostru au fost inundații exact în perioada în care se derulau aceste acțiuni la nivel național, în intervalul 15 martie-15 aprilie, așa că noi nu am mai avut șantiere mari de împăduriri. Am fost nevoiți să ne ocupăm mai mult de problemele apărute pe malul Dunării.”, ne-a spus ing. Velea.

Până în prezent, în campania de împăduriri de primăvara, Romsilva  a împădurit 3.260 de hectare, a plantat 7 hectare de perdele forestiere de protecție, a regenerat natural alte 6.578 de hectare de pădure și a realizat completări curente în zonele împădurite în anii anteriori și refaceri ale pădurilor calamitate pe alte 1.449 de hectare.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!