Actual

Peste două tone de pește au fost confiscate într-o singură lună

mai 16, 2018 Maria Ionescu

Peste 2 tone de pește fără documente legale, 500 de unelte de pescuit și 10 ambarcațiuni au fost ridicate de polițiști, în urma acțiunilor desfășurate, în luna aprilie, pentru protejarea fondului piscicol.

În perioada 1 – 30 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol.

Astfel, au fost organizate aproape 900 de acțiuni și controale, pe parcursul cărora au fost verificate 520 de societăți comerciale, asociații de profil, depozite, amenajări piscicole, piețe și târguri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 139 de dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 94 de persoane.

De asemenea, polițiștii au aplicat 307 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000.000 de lei și au confiscat aproximativ 2.250 de kilograme de pește din diferite specii, din care 9 kilograme de sturion, fără documente legale de proveniență.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 10 ambarcațiuni, 500 de unelte de pescuit, un autovehicul și alte 54 de bunuri.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!