Connect with us

Actual

Înzăpeziți de vreme și de vremuri! Unde-s funcționarii Primăriei?

Maria Ionescu

Publicat

la

”Iarna grea, omătul mare, semne bune anul are…”, spun niște versuri foarte dragi nouă. E frumoasă poezia și, pe vremuri versurile erau cât se poate de corecte. Acum, avem iarnă grea și omătul este nu mare, ci foarte mare. Și cine se ocupă de el? Primăria, care are bani și plătește regește firma Polaris, cea care ar trebui să curețe orașul? Da de unde… Se ocupă fiecare cum poate, mai mult sau mai puțin. Și, de cele mai multe ori, o face aproape degeaba. Iată ce a postat un prieten de-al meu, ca și comentariu la un material publicat ceva mai devreme. ”Toate bune și frumoase. Absolut corect. Până la “interzisă depozitarea zăpezii pe carosabil”. La mine pe stradă au fost munți de zăpadă. Am curățat în fața garajului, am croit poteca pe trotuar, am plătit o Wola – deja plătită de primărie – să curețe intersecția. Am făcut munți din zăpada adunată. O altă Wola a trecut peste noapte și mi-a pus zăpada de pe stradă în fața garajului și pe trotuar. Și uite așa timp de 3 zile. Ce să facem cu zăpada pe care o curățăm? Unde s-o depozităm? În afară de a curăța zăpada de pe bulevarde, ce a făcut primăria? De ce nu am văzut 1 funcționar de la primărie, care să coordoneze o Wola la 10 străzi din cartier, să zicem? Așa, îi plătesc ei odată și noi, contribuabilii încă de 10x. Mai vând și niște motorină și uite așa mai trece un cod…Iar acum au venit inundațiile…Dacă nu se încălzea, eram sub zăpadă și acum.”. Din păcate, meteorologii nu vin cu vești bune pentru următoarea perioadă. Probabil va mai ninge, iar zăpada va fi viscolită. Nu este sigur dar rămâne să vedem ce ne va pregăti măria-sa, vremea. Cred că postarea de mai sus nu are nevoie de nici un comentariu. Dacă aveți voi, cititorii, alte exemple de acest gen, nu ezitați să mi le oferiți. Poate așa vom putea trezi spiritul civic pe care, sunt sigură, îl avem și noi!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier mortal pe varianta orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în orașul Ovidiu a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unui pieton.  Potrivit primelor informații, evenimentul a avut loc pe strada Izvorului, la intersecția cu autostrada A4. Un autoturism a lovit un pieton.

La fața locului au ajuns de urgență echipaje ale Serviciului de Ambulanță, Poliției și SMURD.

Din păcate, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN3C (dinspre Constanța către A4), la intersecție cu strada Izvorului – varianta Ovidiu.

”În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, și un pieton, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani. În urma impactului a rezultat decesul pietonului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: