Connect with us

Actual

Înzăpeziți de vreme și de vremuri! Unde-s funcționarii Primăriei?

Maria Ionescu

Publicat

la

”Iarna grea, omătul mare, semne bune anul are…”, spun niște versuri foarte dragi nouă. E frumoasă poezia și, pe vremuri versurile erau cât se poate de corecte. Acum, avem iarnă grea și omătul este nu mare, ci foarte mare. Și cine se ocupă de el? Primăria, care are bani și plătește regește firma Polaris, cea care ar trebui să curețe orașul? Da de unde… Se ocupă fiecare cum poate, mai mult sau mai puțin. Și, de cele mai multe ori, o face aproape degeaba. Iată ce a postat un prieten de-al meu, ca și comentariu la un material publicat ceva mai devreme. ”Toate bune și frumoase. Absolut corect. Până la “interzisă depozitarea zăpezii pe carosabil”. La mine pe stradă au fost munți de zăpadă. Am curățat în fața garajului, am croit poteca pe trotuar, am plătit o Wola – deja plătită de primărie – să curețe intersecția. Am făcut munți din zăpada adunată. O altă Wola a trecut peste noapte și mi-a pus zăpada de pe stradă în fața garajului și pe trotuar. Și uite așa timp de 3 zile. Ce să facem cu zăpada pe care o curățăm? Unde s-o depozităm? În afară de a curăța zăpada de pe bulevarde, ce a făcut primăria? De ce nu am văzut 1 funcționar de la primărie, care să coordoneze o Wola la 10 străzi din cartier, să zicem? Așa, îi plătesc ei odată și noi, contribuabilii încă de 10x. Mai vând și niște motorină și uite așa mai trece un cod…Iar acum au venit inundațiile…Dacă nu se încălzea, eram sub zăpadă și acum.”. Din păcate, meteorologii nu vin cu vești bune pentru următoarea perioadă. Probabil va mai ninge, iar zăpada va fi viscolită. Nu este sigur dar rămâne să vedem ce ne va pregăti măria-sa, vremea. Cred că postarea de mai sus nu are nevoie de nici un comentariu. Dacă aveți voi, cititorii, alte exemple de acest gen, nu ezitați să mi le oferiți. Poate așa vom putea trezi spiritul civic pe care, sunt sigură, îl avem și noi!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: